Ahoj všem

jsem tu teprve pár dní a čtu a čtu a čtu a nejspíš ještě dlouho číst budu.
Tož jsem se zatím pročetla do této sekce a v úvodní anketě klikla na "jiné nitě".
Je tam napsáno šup do diskuze a protože poslouchám jak hodinky (teda někdy)

tak vám písnu jaké.
Zatím se mi nejvíc osvědčila sedlářská nit "SYNTON" č.30 - vede Řempo, 900metrový návin stojí 82,-Kč.
(Doufám že tímto infem, nic neporušuji, sice jsem přečetla celá pravidla, ale v mozkovně si to ještě nesedlo.)
Synton je k dostání v obrovské škále barev i odstínů, je silný cca 0,3 mm. a rukou ho nepřetrhnete, uřízli byste si prsty, jeho složení - 3x 16-18 mikrovláken.
Má jednu nevýhodu právě díky svému složení a sice, že při dlouhém návleku se začne potvora kroutit. A protože jsem paličatý kozoroh, přemýšlela jsem jak nad tím vyzrát.
Jednoduchá rada - Navléknu nit, vezmu gelové tužidlo na vlasy "Styling gel extreme", rozetřu mezi prsty a celou délku návleku jím protáhnu tak, aby byla nit celá dostatečně napuštěná a nechám uschnout. Gel nejen že zabrání kroucení nitě, ale i ji velmi dobře naimpregnuje a ještě chrání při práci, není agresivní, neloupe se (pokud ho tam nedáte kilo) a nikterak neškodí ani nositeli šperku.
Tento "Styling gel extreme" od firmy Helios Herb 500ml stojí 49,-Kč.
Půllitrová pixla mi vydrží minimálně 2 roky, takže impregnace tzv. za hubičku.
Tak třeba vám tohle k něčemu bude.
PS: 2 nevýhoda - nitě nejsou v čirém podání (průhledný).
Gi, jestli jsem udělala nějakou botu, klidně mě nakopni raději hned. Jsem notorický psavec, tak ať později nemáš moc práce.
Mějte se fanfárově já jdu číst a číst a číst a hádejte co ještě ...... no číííst.