Hubnu ... + FOTO :o)

Volný pokec na libovolné téma

Hubnu ... + FOTO :o)

Příspěvekod regi.m » stř 09. lis 2011 8:09:32

Tak po necelých 8 měsících je dole 35 kg. Zde fotky ;) .
Akorát jsem zapoměla nahodit inteligentní ksicht, zrovna jsem přišla zvenku, tak se neděste :D .

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Černé kalhoty, které jsem ještě vloni v říjnu běžně nosila, byly mi tak natěsnotku:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Tak pro doplnění - stará já...
Obrázek

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Za poslední měsíc mám dole 6 kg, 6% z tělesné hmotnosti na tucích a BMI se snížilo o 2 jednotky. Nelze brát kg jako kg, je důležité z čeho ty kg jsou (tuky nebo svalová hmota).

Bráním se výrazu "hubnout", protože mi hned naskočí spojení: hubnout = držet dietu. Což nemám pocit, že dělám. Spíš jde o změnu stravovacích návyků a jíst podle zdravé výživy, aneb raději dle hesla: zdravě jíst = zdravě žít.

Jak k tomu došlo? Uvědomuji si, že jsem prostorově výraznější. Když jsem chodila na základku, strašně rychle jsem vyrostla do výšky (dnes mi připadají fotky ze základky k pousmání - jsem nejvyšší, a to i mezi klukama). No a pak jsem začala růst ještě víc, ale už jen do šířky :cry: . A tak se to veze celou dobu. Nikdy jsem žádnou dietu nedržela, žádné prášky, koktejly, nic podobného - mezi námi, kdo tomuto věří, že to funguje, tak bychom asi nepatřili k obézním národům, že. Nevěřím tomu, že když má člověk pocit, že má kila navíc, je přesto šťastný... Možná navenek, ale uvnitř tomu tak není.

Dala jsem se na kurz.

Znám osobně jednu paní, která během kurzu shodila 10 kg a následující rok dalších 10 kg. Paní je důchodového věku :!: Proč vykřičník? Myslím si, že v důchodovém věku hubnout je mnohem těžší, organismus funguje trochu jinak, přibývají zdravotní problémy a i pohybové aktivity jsou už trochu omezenější (asi jen japonci běhají maratony v devadesáti :shock: ).

Motivace... chtít něco se sebou udělat.

S čím jsem do kurzu šla... tak to je těžké vyjádřit. Na začátku jsme vyplňovali dotazník a byla tam kolonka, jaký je náš cíl. Nenapsala jsem nic, protože se potýkám ještě s jinými zdravotními problémy, tak jsem vlastně cíl neměla, protože jsem nevěděla, jestli je to reálné a možné. Dnes už cíl mám ;) . A vím, že to jde a půjde.

Co mi to dalo... hodně moc. Kdyby nic jiného, tak zlepšení zdraví, lepší pocit, jak fyzicky, tak psychicky. Téměř zmizela únava, se kterou jsem se potýkala každý den. Hlavně při ranním vstávání, i 3x do týdne jsem zaspala, protože jsem ráno bývala tak unavená, že jsem zaklapla budík a ihned spala dál, nebo jsem budík ani neslyšela. Během dopoledne v práci jsem zývala, že jen ty pověstné sirky pod víčka chyběly. A po obědě? Tak to kdyby šlo, tak jsem ležela pod stolem.
Nemám pocit, že bych strádala, že by mi něco chybělo, nemám chuť ani na sladké :P , což byl velký problém, nemám pocit, že bych byla v něčem omezována a můžu i hřešit :D . Připadá mi, že mám víc energie a chuti něco dělat.

Co mi to vzalo... kilečkaaa :D

Pokud následující řádky Gi smaže, neb to vyhodnotí jako reklamu, nebude mi to vadit, nejsem lobista, nic z toho nemám, jen se chci podělit o zkušenost ... a ten dobrý pocit ze sebe samé mi to nevezme.

Jde o kurz přes http://www.stob.cz.

Kdysi jsem o tom viděla reportáž v televizi. Nadchlo mě to ihned. Jen letící čas mě k tomu dovedl právě až v tuto chvíli. I když jsem se o to v průběhu let zajímala, tak pořád byly jen výmluvy, proč to nejde. Nakonec kurz otevřeli i u nás, na malém městě. Tak to byl takový impulz, že jsem se hned přihlásila.

Jde o nenásilnou formu. Kurz se skládá z teorie a cvičení. Teorie je založená na pravidlech či doporučeních zdravé výživy. Naučili nás, jak si sestavit jídelníček, jak si ho vyhodnotit, jak jíst, kdy jíst, jak často, co jíst v kterou dobu, jak se dívat na potraviny z hlediska složení, ...a spoustu jiných věcí. Poprvé jsem slyšela, že potraviny mají nějaký glykemický index a k čemu je. Nikdy jsem nevěnovala pozornost složení potravin - tuky, sacharidy, bílkoviny atd. Teď je nakupování adrenalin, než to vše prostuduji.

Přístup lektorky je naprosto skvělý. Nestojí nad námi jako dr. Cajthamlová.
Ba naopak, bere se to vše s rozumem, bez stresování se jídlem, bez výčitek, že si dám i něco "nezdravého", prostě úplně v pohodě. Kolektivní duch pomáhá, sešla se parta bezva bab od mladých holčin až po důchodkyně, a hodně se i nasmějeme. Kurz se změnil na zábavu.

Prostě naší lektorce patří velký dík.
regi.m

Re: Hubnu ...

Příspěvekod jilinka » stř 09. lis 2011 11:57:30

jojo, se STOBBem (=STOB Brno) jsem zhubla asi 20 kilo. ALe to už je dávno a od té doby jsem to zas nabrala zpátky, ale trvalo mi to 10 let nabrat zpátky, takže i tak to beru jako úspěch. Teď se nestresuju tím, kolik vážím a nevážím se pro jistotu vůbec. Řekla bych, že jsem i přestala přibírat - podle kalhot. Prostorově výraznější jsem, a co?! Mám se stresovat, že nesplňuju estetické normy? Kašlu na to.

Hodně mě zaujala Edita Sipeky, která byla fajn baba, bohužel zemřela v loňském roce. Ale kdo jste četli Vysokou školu hubnutí, pochopíte, proč už se nechci k hubnutí ala STOB nebo dr. Kateřina vracet.
Myslím si, že důležitá je hlavně psychická pohoda. Zhubnutí k ní může napomoci, kvůli zvýšení sebevědomí atd. Ale za každou cenu se snažit vejít do tabulek opravdu nemusím.

Moje maminka teď dost zhubla a ve svých necelých 60 letech za půl roku hubnutí zestárla v obličeji tak o 20 let.
Tím samozřejmě nechci říct, že se nemáte snažit zhubnout, kdo má pocit, že chce a má tu motivaci, jistě to je i zdravotně lepší netahat s sebou tu nadváhu, ale já do toho teď nejdu. Možná zase někdy...
jilinka

Příspěvekod Trdluša » stř 09. lis 2011 18:55:30

Regi, držím palce. My prostorově výraznější ti rozumíme. Ono to přece jen chce si to uvědomit a udělat si na sebe čas. Takže - klobouk dolů. A u STOBu si myslím, že je to inteligentní redukce váhy a taky rozumná. Tak já ti posílám *thup* *thup* *thup* *thup* *applause* *applause* *applause*
„Voda je mokrá, nebe modrý a ženský mají tajnosti...”
Trdluša
Stálý člen fóra

Úroveň: začátečník, prosím o kritiku, někdy totální břídil :-)

Příspěvekod regi.m » stř 09. lis 2011 19:31:04

Šla jsem do toho:
1) bez konkrétního cíle zhubnout (spíše zbožné a tajné přání) díky jiným zdravotním problémům....ale povedlo se.
2) cítit se lépe...což se cítím.
3) nepřipadat si jak "píp" *rofl1* , když nevyjdu schody do 2.patra (natož do nějakého kopce) bez zadýchání, funění, pocení....zlepšilo se.
4) zdravější životní styl....jsem na dobré cestě. Jídelníčky před a po vypadají ve srovnání jako černá a bílá. Se zdravějším životním stylem souvisí i prevence, jelikož v rodině máme vážné nemoci - srdce a rakovina.

Tož tak.
regi.m

Příspěvekod nikpat » čtv 10. lis 2011 7:45:10

I když jsem nikdy problémy s váhou neměla, nedá mi to, abych se podělila o mou zkušenost, kdy jsem já i moje dcera (10 let) shodila cca 10kg. Vím, že u nás je to o nemoci - máme obě diabetes I.typu, tj. závislost na inzulínu - já od r.2009, dcera 2010. Je to blbá nemoc, kterou nikomu nepřeju, ale už jsem pár lidem okolo nás radila, co se týče stravování a dost jim to pomohlo...většinou zhubli. A hlavní je, že si na to stravování zvyknou, pak si jen přidají výměnné jednotky a v podstatě, pokud to budou opravdu dodržovat, tak už nikdy nepřiberou.
U nás je pravidlo, které funguje i u ostatních, pokud to budou dodržovat. Na těchto stránkách jsou výměnné jednotky ... http://www.diadeti-olomouc.cz/?Dia-tabulky ... my jíme podle nich.
1. pravidlo: jíme pravidelně po 2,5 hodinách, tj. 6x denně
2. pravidlo: na zhubnutí je potřeba sníst za den 145g sacharidů (tj. diabetická redukční dieta, jinak normální je 225g sacharidů za den) 145g sacharidů je cca 12 výměnných jednotek...v praxi to třeba znamená, že jeden rohlík, který váží 45gramů je za cca 2výměnné jednotky, jedna tatranka má cca 2 výměnné jednotky atd. podle tabulky, či tabulek od výrobce přímo na výrobku
3. pravidlo: pohyb...není třeba žádný hoňky, stačí procházka, uvádí se, že by člověk měl jít průměrnou rychlostí cca 6km za hodinu, nebo třeba jezdíme na kole, žádné šílenosti, jen takový menší okruh po městě, jezdíme na bruslích atd...
Pokud moje řádky někoho zaujaly a chcete radu, tak pište ;)
www.nikpat.wz.cz
nikpat.rajce.idnes.cz
nikpat

Příspěvekod ivamka » čtv 10. lis 2011 7:45:36

Je to hodně o jídle a pohybu. Asi od osmnácti mám potížes nadváhou lépe řečeno s přejídáním a hladověním.
ivamka

Příspěvekod Miss Tattooo » čtv 10. lis 2011 22:03:23

Jojo, věčné téma... Taky hubnu, podařilo se mi pod dohledem internistky 20 kg za 4 měsíce (14 kg tuku), zaháním stres jídlem a máme v rodině ne tloušťku, ale žravost - tudíž na mně platí jen a jen ona dieta z interny, která je velmi podobná té od STOB. Naštěstí mně hodně zajímají ne diety, ale celkově lidské tělo a výživa, tak vím hodně o tom, jak co funguje. Celkové je problém v tom, že dnes se nekvalitně a moc žere... Všem moc držím palce!
Miss Tattooo
Borkyně měsíce |||

Úroveň: Lehce pokročilá přátelská osoba nesnášející nevyžádané rady :o)

Příspěvekod regi.m » úte 29. lis 2011 14:49:30

Tak výsledek - 9,5 kg dole a skoro 12 kg na tuku dole.
regi.m

Příspěvekod jilinka » úte 29. lis 2011 15:11:41

gratuluji a držím pěsti do dalšího boje. *thup*
jilinka

Příspěvekod Likra » stř 30. lis 2011 11:46:05

Byla jsem překvapena, když jsme Tě s manželem po pár dnech uviděli. Omládlá, štíhlá, manžel se ptal - kdo to je- prostě Tě hned nepoznal, chvíli mu trvalo, než uvěřil, že jsi to Ty... príma výsledek. *thup* *thup* . Tak se drž, ať si štíhlost udržíš---
Likra
Borkyně měsíce |

Úroveň: nenechám ruce v klidu

Příspěvekod Trdluša » sob 03. pro 2011 19:26:49

Gratuluji Regi, jsi dobrá *thup* *thup* *thup*
„Voda je mokrá, nebe modrý a ženský mají tajnosti...”
Trdluša
Stálý člen fóra

Úroveň: začátečník, prosím o kritiku, někdy totální břídil :-)

Příspěvekod regi.m » stř 07. bře 2012 20:02:20

Tak jen trochu statistiky ... (pro závistivé *rofl1* )...za pět měsíců, dole 25,5 kg...jupíí
O víkendu možná bude spáchán fotografický experiment, tak snad se osmělím sem vložit i sebe...
regi.m

Příspěvekod regi.m » stř 07. bře 2012 20:03:22

Likra píše:Byla jsem překvapena, když jsme Tě s manželem po pár dnech uviděli. Omládlá, štíhlá, manžel se ptal - kdo to je- prostě Tě hned nepoznal, chvíli mu trvalo, než uvěřil, že jsi to Ty... príma výsledek. *thup* *thup* . Tak se drž, ať si štíhlost udržíš---

Teď mě budeš asi muset Libuško manželovi znovu představit *rofl1*
regi.m

Příspěvekod jilinka » stř 07. bře 2012 21:50:46

regi.m píše:Tak jen trochu statistiky ... (pro závistivé *rofl1* )...za pět měsíců, dole 25,5 kg...jupíí
O víkendu možná bude spáchán fotografický experiment, tak snad se osmělím sem vložit i sebe...
*thup*
jilinka

Příspěvekod kiwika » čtv 08. bře 2012 11:50:08

Taky bych potřebovala tak dvě čísla dolu..ale jak?
Kolem malého mám hromadu pohybu, ale zase žádný čas, natož pravidelně jíst nebo něco počítat.
Možná tak kdyby to za mě někdo vypsal a dal mi rovnou jídělníček, to bych možná zvládla.
Poslední dobou jsem furt unavená, jen padnu a usnu :(
kiwika
Borkyně měsíce |

Úroveň: mírně pokročilá a přijímám kritiku a dobré rady!

Příspěvekod martinadk » čtv 08. bře 2012 16:29:05

to já bych brala kdyby mi to někdo předložil před h.... *rofl1* to bych pak i zdravě jedla . teď kolikrát přemýšlým jestli jsem vůbec obědvala a v rychlosti něco do sebe hodím... a pak to tak vypadá :oops:
"neexistuje ideální manžel. ideální manžel je svobodný"
http://martinakotlasova.webnode.cz/
http://www.fler.cz/martinadk
martinadk
Stálý člen fóra

Úroveň: pokročilý? něco umím spoustu ne ;-)

Příspěvekod regi.m » ned 29. dub 2012 6:59:25

Tak dole mám 32 kg. Jupííí *rofl1*
regi.m

Příspěvekod Stepule » ned 29. dub 2012 8:37:27

U mne jsi frajerka!!!!
Docela by mne zajímala fotodokumentace dříve a nyní, pokud to není indiskrétní.
Stepule
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod martinadk » ned 29. dub 2012 10:17:04

*applause* seš borec. mě by stačilo 10-15kg. a nejlíp hned bez "bezbolestně" *rofl1* no, budu se muset odhodlat taky začít. do léto to už asi nestihnu, ale aspoň začít.... :oops:
martinadk
Stálý člen fóra

Příspěvekod Miss Tattooo » ned 29. dub 2012 11:49:29

regi.m píše:Tak dole mám 32 kg. Jupííí *rofl1*

Moc gratuluju! *thup* *thup* *thup* *thup* *thup* *thup*
Miss Tattooo
Borkyně měsíce |||

Příspěvekod Likra » ned 29. dub 2012 13:44:04

Regi gratuluji *wave*

Mohu říci, že Ti to opravdu moooc sluší, jsi vpravdě poloviční, krásně štíhlá, v obličeji omládlá, radost pohledět. *thup*
Likra
Borkyně měsíce |

Úroveň: nenechám ruce v klidu

Re: Hubnu ... + FOTO :o)

Příspěvekod regi.m » stř 23. kvě 2012 11:07:32

Tak do úvodu přidány fotky ... ;)
regi.m

Příspěvekod Aishule » stř 23. kvě 2012 12:49:33

tak při pohledu na foto opravdu klobouk dolů, tos tedy "odvedla kus práce" když to takhle blbě řeknu, ale jinak mě to nenapadá :) máš opravdu můj obdiv za tu vůli a výdrž
Aishule
Stálý člen fóra

Úroveň: lehoulince pokročilý začátečník

Příspěvekod martinadk » čtv 24. kvě 2012 16:37:43

*applause* jsi naprosto úžasná , obdivuji tvoji vůli
martinadk
Stálý člen fóra

Příspěvekod regi.m » úte 05. čer 2012 13:30:42

Holky díky ;) .
Sebrala jsem odvahu a přidala jednu starou fotku...
regi.m

Příspěvekod amam » úte 05. čer 2012 14:12:37

:shock: :shock: úplně jiný člověk *applause* *applause* *applause*
amam
Stálý člen fóra

Příspěvekod setapouch » úte 05. čer 2012 14:21:45

Teprv s touhle fotkou je to plně motivační, protože je vidět ta změna (pro nás, co tě neznáme osobně)...jsi fantastická, moc tě obdivuju a trochu závidím, zkoušela jsem to už všelijak, ale nikdy nevydržím dost dlouho, aby byl vidět nějaký efekt. Asi bych tě potřebovala mít někde za rohem a chodit k tobě na rady a kopance do...zádele :x . Nechceš tu zavést nějakou výživovou poradnu? myslím, že zájemkyň by se našly davy *jump*
Furt se něco děje...
http://www.vrbabinka.cz
setapouch
Borkyně měsíce |

Úroveň: pokročilý student, dobře míněné rady a kritiky se přijímají

Příspěvekod Roza » úte 05. čer 2012 14:34:25

Jsi borka. Obdivuji tvoji výdrž a pevnou vůli. Teprve fotka před hubnutím je řádně motivační. Držím pěsti aby sis váhu udržela.
Roza

Úroveň: snažím se být pokročilá, ale drhne to :-)

Příspěvekod Miss Tattooo » sob 09. čer 2012 16:36:16

Velikánská gratulace i k odvaze zveřejnit starou fotku, dobře vím, jaké to je! *thup* *thup* *thup* K poradně se klidně hlásím také, ale bývám trošku drsná :)
Miss Tattooo
Borkyně měsíce |||

Zpět na Pokec