Platby do zahraničí

Volný pokec na libovolné téma

Platby do zahraničí

Příspěvekod Meg » stř 22. črc 2009 21:10:17

Mám v plánu udělat si nějaké ty korálkovací zásoby "na zimu" a objevila jsem supr obchůdek v Polsku.. Bohužel ale netuším, jak to chodí se zahraničními platbami. Vím asi tolik, že u České spořitelny po mně budou chtít nehoráznou sumu za převod (snad prý min. 300,-). Psala jsem jim, jestli nemají PayPal, ale bohužel.. A pak jsem se dočetla o nebankovních institucích, ale u těch vůbec netuším, jak to chodí :cry: Pak jsem také v diskuzích narazila na možnost poslat cenné psaní..

Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky za cokoli!
Fairytales are more than truth: not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be defeated.
Meg

Re: Platby do zahraničí

Příspěvekod Majka » pon 27. črc 2009 12:41:49

Platba kartou? Teď jsem platila do USA - v pohodě. Nevím ovšem, jaké jsou poplatky... (Nějak jsem teď bez poplatků)
Beads! Flowers! Freedom! Happiness!
http://www.maybijoux.cz
Majka
Borkyně měsíce ||||

Příspěvekod Mys_ka » pon 27. črc 2009 14:28:15

zkus účet u paypay, platila jsem tak do Polska v pohodě
Mys_ka

Příspěvekod Meg » pon 27. črc 2009 16:46:41

Oni prave nanestesti PayPay ani PayPal nevedou, chteli vylozene jenom platbu na ucet.. Co se tyce karet, tak ty musi druha strana (prijemce) podporovat, nebo se pletu?

Nakonec jsem narazila na http://www.devizy.cz a ti posilaji platby do Polska a na Slovensko zdarma - akorat jsem si musela obehat overeni podpisu a totoznosti, ale v zaveru to vyjde mnohem levneji nez by vysly poplatky v bance.. (90,- oproti minimalne 200,- :) ).
Fairytales are more than truth: not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be defeated.
Meg

Příspěvekod Mys_ka » pon 27. črc 2009 17:26:00

Ale PayPay druhá strana mít nemusí :-) Tenkrát ten polák netušil, o čem to melu. *rofl1* Za příchozí platbu ode mne mu strhli poplatek jako za jakoukoliv jinou vnitrostátní platbu a mě odeslání stálo ale 6-10kč.

Tak se pak pochlub s nákupem :D
Mys_ka

Příspěvekod Meg » pon 27. črc 2009 19:30:12

Dneska sem teprve obíhala formalitky, zítra odešlu..a doufám, že bych mohla objednávat ještě tenhle týden.. Škoda, že jsem o tom PayPay nevěděla, četla jsem různá fóra a tak, psali tam třeba o Moneybookers, ale ty musí mít i druhá strana a oni mi psali, že to chtějí prostě jenom na účet (ještě jsem uvažovala o cenném psaní, o kterém se na fórech taky hodně psalo)..

Jen tak ze zajímavosti - jak přesně to PayPay funguje? Jestli to nakonec nebude třeba ruchlejší.. A jak je to tam s převodem? Možná se ptám jako blbec, ale vážně jsem v tomhle naprostý nováček.. :oops:

Až to všechno přijde (snad to přijde :D ), tak se určitě pochlubím *jump*
Meg

Příspěvekod Iacek » pon 27. črc 2009 21:24:45

PayPay se jim projeví jako klasická platba na účet...stačí když ho máš ty...je to v podstatě internetové bankovnictví i když ho třeba nemáš u svého účtu aktivní....a ve výpisu transakcí by se příjemci mělo zobrazit tvé číslo účtu ( při registraci do PaySec jsem musela všechno vyplnit a oni si to ověřovali, jestli funguje účet a mobil apod. ) platila jsem tak už několikrát...a rychlost je taky jako u normálních bank....
Iacek

Zpět na Pokec