setapouch píše:jilinka píše:Mám ji taky, ale spíš je způsobená asi nedostatkem času, poslední týdny byly hodně nabité...
Ale největší problém mám se zakázkama, které mě absolutně nebaví. Rozhodla jsem se, že objednávky už asi vůbec nebudu dělat. Prostě pokud někdo něco chce, co mám, tak dám, případně tomu upravím délku, ale kašlu na objednávky typu: toto by se mi líbilo, ale kdyby to bylo zelený s oranžovýma puntíkama
Mluvíš mi z duše, Jilinko...zrovna tu tak sedím nad podobnou zakázkou a říkám si " mám já tohle zapotřebí? nemám..." takže odteďka jedině z hotových, zakázky - bohužel - neberu...do korálků jsem se kdyyyysi pouštěla s tím, že si tím budu vyplňovat volný čas, ne shánět živobytí...tak se toho začnu držet. Stačí ta krize, když korálková múza šmejdí někde v dáli a jednoho nic, ale pranic nenapadá
Tohle já taky naprosto nesnáším a proto to taky ani nedělám...vždyť korálky jsou NAŠE tvorba a aby mi někdo nadiktoval - chci něco černo/červenýho na postříbřeným řetízku, když tuto kombinaci já osobně absolutně nesnáším? To opravdu ne. Samozřejmě je něco jiného, když zákaznice řekne, že by potřebovala něco na ples k zeleným šatům. Poslední dobou mi ale také začly lézt na nervy opravy (kvůli nim jsem si dokonce na čas korálky úplně znechutila a nic netvořila). Je jasné, že když není něco v pořádku s novým šperkem (třeba se uvolní kalota při zkoušení apod.) tak ho opravím. Ale pak mi začly chodit věci, které byly poničené nevhodným zacházením (např. se zákaznice koupala s lankem, které pak zčernalo...atd. atd. určitě to znáte) No a když pak mám něco takového opravovat, to mě opravdu štve. Jednak na tom dost prodělám a za druhé, copak byste některá přišla do kamenného obchodu s bižu, že vám to už po roce zčernalo a chcete to opravit? Šperky prodávám za celkem nízké ceny, takže si myslím, že opravy bych přijímat nemusela.