žehlička na vlasy

Volný pokec na libovolné téma

žehlička na vlasy

Příspěvekod Dragonela » ned 30. led 2011 13:36:14

Ahojky. Prosím o radu na téma žehličky na vlasy. Přemýšlím o tom si ji pořídit, ale bojím se abych si nezničila vlasy. Jednou mi kadeřnice vlasy přežehlila a mě se moc líbilo, jak byly krásně hlaďoučký. Volila bych asi některou s nastavitelnou teplotou. Budu moc ráda za vaše postřehy a zkušennosti. Předem díky
Dragonela
Borkyně měsíce ||

Re: žehlička na vlasy

Příspěvekod Elissa » ned 30. led 2011 14:44:53

Žehličku mám doma, ale už jí nepoužívám...Vlasy jsou hezké, když jsou vyžehlené, ale za to zničení to podle mě nestojí. Hrozně se mi roztřepily konečky a vlasy se začaly lámat. Když si vyžehlíš vlasy jednou za čas, tak to snad nevadí, ale žehlit je každý den, jim moc nesvědčí.
Elissa
Stálý člen fóra

Úroveň: řekla bych že pokročilý, stále se učím a mám co dohánět

Příspěvekod Kerolajna » pon 31. led 2011 11:19:02

Když si koupíš kvalitní žehličku (ne šunty do tisícovky, nastavitelná teplota je nutnost) a ochrannej sprej/balzám/cojávímvjaképodoběsetoještědělá na žehlení a kulmování, tak to vlasy zas tak týrat nebude, jak se říká, ani když je budeš žehlit častěji - předpokládám, že denně to stejně nebude a jestli jo, tak ti závidím, že na to máš čas. :D
Taky se chystám na koupi žehličky, takže jsem kolem toho měla s mojí kadeřnicí docela dlouhou debatu. Ta moje kadeřnice se mi i nabídla, že mi kvalitní žehličku koupí z velkoobchodu, tak se můžeš té své taky zkusit zeptat, jestli nemá nějakej dobrej zdroj a co by ti doporučila. V běžném elektru mají většinou malý a dost předražený výběr.
Kerolajna

Úroveň: Středně pokročilá, konstruktivní kritika vítána :)

Příspěvekod Jenna » pon 31. led 2011 14:45:41

Sebekvalitnější žehlička neudělá zázraky..I když si na vlasy napatláš třeba celou tubu věcí na žehlení, tak je to na nic. A to ti říkám z vlastní zkušenosti. Už asi tak dva roky nežehlím, ale vlasy mám pořád zničené a to se vyhýbám všem druhům ničení vlasů - fénování, žehlení. Používala jsem speciální séra před i po žehlení, ale vlasy ti to zničí tak jako tak. Když si koupíš nejdražší žehličku na světě, tak stejně půjdou vlasy do háje. Nejde jen o konečky, celková kvalita vlasů nebude nic moc. Žádný krásný lesk - pokud nepoužiješ nějaký šílený chemický šampóny na velký lesk, který ti ještě k tomu obalí vlasy silikonama a tím žehlením je vpravíš do vlasu a to se s nimi už rovnou můžeš rozloučit...doporučuji ti pročíst si fórum http://www.dlouhevlasy.cz/
Jinak ale osobně myslím, že není nic krásnějšího než zdravé, přirozeně lesklé vlasy které nikdo nezničil fénováním a žehlením. Kdyby mě někdo řekl jak moje vlasy budou vypadat po tomhle všem před těmi pár roky, žehličku bych nikdy nevzala do ruky...teď toho lituju, ale je pozdě, takže buďto nůžky, nebo dlouhá cesta olejíčky, vyživujícími séry a to vše bez silikonů a přírodní...takže si rozmysli, jestli ti víc záleží na rovných vlasech, nebo na jejich zdraví :wink:
Jenna

Příspěvekod Kerolajna » úte 01. úno 2011 0:12:16

Jenna: A nejsi trochu extrémní případ? Já sice žehličku nemám, jak už jsem psala, ale s fénem nebo kulmou se moje vlasy potkávají víckrát do týdne už pár let a nemyslím si, že by moje vlasy byly zralý tak akorát na ostříhání... Vlasy mám pořád hezky lesklé, pokud jsem teda nebyla zrovna donucena si je umýt nějakým pochybným šamponem, protože mi můj došel :D

Mimochodem, ty přírodní šampony bez silikonů zase já považuju za šílené. Naprostá většina šla po jednom použití do koše - poslední pokusy byly myslím šampony značek Alverde a Lavera, zbytek už si nepamatuju, ale byly mezi nima i dva celkem dost drahé kousky z lékárny, který mě naštvaly asi nejvíc. Vlasy mám z těchhle "biošamponů" matný, mastný jak kdybych si je týden nemyla a to úplně nejhorší, protože jsem majitelka vlasů dlouhých pod lopatky, je, že se pak vůbec nemůžu rozčesat. Zlatej GlissKur a Lifetex (-o tom se dokonce říká, že silikony neobsahuje, ale chemickej je tak jako tak).

No, ale zpět k tématu, když vezmu své zkušenosti s kulmováním, tak jsem toho názoru, že žehlení kvalitní žehličkou 2-3x týdně za použití ochranných přípravků + o to důkladnější péče o vlasy - hlavně obrana proti přesušování, by nemělo vlasy zatěžovat tolik, že by to "nepřežily". Samozřejmě pokud žehlení nebude probíhat stylem mé bývalé spolužačky, která si vlasy důkladně opiplala tužidlem, scvakla do žehličky a držela, dokud se z vlasů nezačlo kouřit a tak si na hlavě vytvořila úžasné spečené destičky. :D Samozřejmě, že pokud má někdo od přírody krásné vlasy, tak je asi nesmysl je kazit čímkoliv, ne jen žehlením. Když je ale ženská se svýma vlasama nespokojená, tak proč těch technických vymožeností nevyužít, když už tu ta možnost je, ale musí se to aplikovat s rozumem, asi jako všecko. :)
Kerolajna

Úroveň: Středně pokročilá, konstruktivní kritika vítána :)

Příspěvekod Bajkiii » úte 01. úno 2011 16:24:52

Ahoj, taky bych to s tím žehlením neviděla tak dramaticky, prostě to chce si koupit i nějaký přípravek k tomu a bude. Já jsem sváteční žehlič vlasů, a teda ani jsem si na ně nic jiného nepatlala, ale pokud hodláš žehlit častěji.. Důležité je to nepřehánět s teplotou a bude to v poho. Ohledně šampónů, docela by mě zajímalo vyzkoušet šampuky:-) Jinak na mou hlavu, když přijde horší období, tak musím používat tak akorát smradlavý šampón od doktorky, takže silikony mě nijak nevzrušují a je fakt, že některý přírodní šampony vlasy fakt neumyjí a jsou potom ty vlasy hnusný. Ale každý má pokožku hlavy i vlasy jiné a musí si sám přijít na to, co mu sedí...
Bajkiii

Příspěvekod Dragonela » stř 09. úno 2011 13:28:31

Děkuju všem za rady a zkušennosti. Zatím jsem usoudila, že kupovat nebudu. Nebudu riskovat zničení vlasů.
Dragonela
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod vera714 » stř 09. úno 2011 14:05:31

ja som si žehličku kúpila
plánujem si dať ostrihať ofinu a používať žehličku len na vyrovnávanie ofiny, keďže sa ofina vždy krútila a nemola som jupotom nosiť

tak som zvedavá ako to bude vyzerať *rofl1*
vera714

Příspěvekod Dragonela » čtv 10. úno 2011 11:20:33

vera714 píše:ja som si žehličku kúpila
plánujem si dať ostrihať ofinu a používať žehličku len na vyrovnávanie ofiny, keďže sa ofina vždy krútila a nemola som jupotom nosiť

tak som zvedavá ako to bude vyzerať *rofl1*

Tak to dej vědět, jak budeš spokojená. Jsem taky ofinář a každý ráno fénuju s kulatým kartáčem, protože jinak bych nemohla vyjít ven :cry:
Dragonela
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod vera714 » čtv 10. úno 2011 14:24:48

ok *jump*
vera714

Příspěvekod vera714 » sob 12. bře 2011 15:13:30

Dragonela píše:Tak to dej vědět, jak budeš spokojená. Jsem taky ofinář a každý ráno fénuju s kulatým kartáčem, protože jinak bych nemohla vyjít ven :cry:

Takže žehličku mám (kúpila som od kamošky lebo ona mala jednu a druhú jej kúpila teta či kto tak mi jednu z nich predala)

inak je to super zmena s rovnými vlasmi a ofina...super!!! ale ak by som si ju nežehlila tak by ste sa ma zlakli :P
cize ofinu zehlim kazdy den...(áno áno viem že to nie je dobré pre vlasy)

ale štve ma to že sa tá žehlička tak dlho nahrieva!

ale inak som spokojná
vera714

Příspěvekod Lenavan8 » pát 21. zář 2012 11:39:43

Zdravím holky, já používám žehličku od Ety a sehnala jsem jí na poptávkovym webu, kterej mi poradila kámoška (ta tam pro změnu koupila nějakej super extra speciální kávovar :-) ). Bylo právěže dobrý, že jsem zadala hrubou představu a nabídky už chodily samy... Nevím, zda to funguje na vše, ale já jsem byla s nákupem fakt hodně spokojená. Tak třeba tam najdete něco i vy :-)

--- odkaz odstraněn ---
Lenavan8
Nový člen fóra

Příspěvekod Teri » pát 21. zář 2012 12:09:58

Bajkiii píše:Ahoj, taky bych to s tím žehlením neviděla tak dramaticky, prostě to chce si koupit i nějaký přípravek k tomu a bude. Já jsem sváteční žehlič vlasů, a teda ani jsem si na ně nic jiného nepatlala, ale pokud hodláš žehlit častěji.. Důležité je to nepřehánět s teplotou a bude to v poho. Ohledně šampónů, docela by mě zajímalo vyzkoušet šampuky:-) Jinak na mou hlavu, když přijde horší období, tak musím používat tak akorát smradlavý šampón od doktorky, takže silikony mě nijak nevzrušují a je fakt, že některý přírodní šampony vlasy fakt neumyjí a jsou potom ty vlasy hnusný. Ale každý má pokožku hlavy i vlasy jiné a musí si sám přijít na to, co mu sedí...

Bajkiii, do šampuku rozhodně jdi! Jsou super - každýmu vyhovuje nějakej jinej - já ujíždím na skořicovým a máme s kamarádkama dokonce zkušenosti, že se líběj i chlapům :mrgreen: Můj přítel si vlasy běžně meje sprchovým gelem, ale šampuk si taky pochvaloval. Na vlasech je to fakt poznat a myslím, že i cena v závislosti na výdrži je adekvátní... ;)
Ale s žehličkama nemám žádný zkušenosti - na tyhlety speciální úpravy jsem fakt líná :-D
Teri
Stálý člen fóra

Úroveň: relativně pokročilá v šití, kritiku si ráda přečtu :-)

Zpět na Pokec