Dětičky a puzzle

Volný pokec na libovolné téma

Dětičky a puzzle

Příspěvekod Anisalah » pát 17. zář 2010 16:21:01

Mám velkou prosbu především na maminky, tvořilky :-)
Jelikož mi příští týden začíná praxe ve školce, tak už začínám přemýšlet co všechno si na ně vymyslím. Přemýšlela jsme, že bych si sebou vzala i tolikrát ozkoušené a oblíbené puzzle z lékařských špáchtlí http://www.monajda.estranky.cz/fotoalbu ... oupage/142 . Problém je, že toto puzzle mám ozkoušené jen ve speciálních školách a osobní asistenci s mentálně postiženými dětmi a hejhle, nevím si rady, jestli by mi to zdravé 4 leté dětičky skládaly. Proto prosím, jestli máte někdo zkušenosti s 4-5 letými dětičkami (já ještě žádné nemám a bráška byl v tomhle věku před 10lety) a tímhle puzzlátkem, poraďte mi, jestli má cenu je sebou brát, aby na mě dětičky nekoukali jako puk a bavilo je to :-) moc děkuju
Anisalah

Re: Dětičky a puzzle

Příspěvekod PetraCh » pát 17. zář 2010 16:40:07

Z x-leté praxe ve školce: Bavit je to určitě bude - bude to pro ně zase něco nového(samosřejmě jen ty, kteří mají takovýto druh zábavy rády- neboj, je jich spousta), pokud to nejsou složité obrázky nad jejich síly. Ale některé kluky(i holky)k "puclíkům" přitáhneš snad jen v případě, že na nich bude Spiderman, Betman :evil: nebo podobné příšernosti. :mrgreen: Tak se drž a napiš, jak jsi dopadla .
PetraCh

Příspěvekod Anisalah » pát 17. zář 2010 17:23:25

Děkuju moc. Já právě aby je to ve 4 (5) letech bavilo. Neb jednou paní učitelka říkala mé kolegyni, že puzzle do školky není moc dobré, neb to děti rozhází a konec. Tak jsem byla taková zmatená, jestli jo nebo ne. Obrázky mám takové jasné (většina je kreslená, ale nejtěžší varianta jsou i reálné obrázky koňů, psů a ty jsou občas zapeklité když je na obrázku jen hrouda chlupů) :-) takže to mám roztříděné na 3 stupně obtížnosti. Tématicky taky už rozlišené na princezny, zvířátka, batmany a jiné klučičí motivy :-D (spidermany a batmany a Auta jsem v jedné škole i rozdala, neb se o ně málem porvali, tak jsem je pak doma dodělávala a na konci praxe i rozdala :-D).
Anisalah

Příspěvekod Letty » sob 18. zář 2010 1:34:23

ahojky, taky jsem dělala učitelku ve školce a v tomhle věku jsou u nich hodně rozdílné schopnosti.. se špachtličkovými puzzlíky budeš mít určitě úspěch - jen jim to musíš umět podat tak, že je to perfektní zábava :D s tím ztrácením je to věc druhá, ale u dětí nemůžeš počítat s tím, že si puzzlíky po složení pečlivě rozloží a uklidí a vydrží jim donekonečna :lol:
..podle toho, co jsi psala jsem pochopila, že je chceš doma vyrobit a jim donést jen skládat? ..já bych se nebála nechat je to vyrobit - budou mít ohromnou radost, že mají svoje, vlastí rukou vyrobené puzzlíky. vytiskni nějaké obrázky, rozdej je dětem, ať si je sami vymalují a nalepí! *thup*
..mors principium est..
Letty

Příspěvekod Anisalah » sob 18. zář 2010 17:08:28

Letty moc děkuju :-) já ani s nějakým velkým úklidem nepočítám :D to mě nebolí (dětičky ve škole jsem měla naučené, že těch 8 dílků jen složili na kupičku a hotovo) . Spíš aby je to bavilo *jump*
S tou výrobou, tak jsem nad tím taky přemýšlela, ale na špachtličky dělám ubrousky a tak jsem (opět) nevěděla, zda by 4 leté dětičky zvládli patlání lepidlem na decu a ubrousky :-)
Jelikož pak budu muset mít v pátek program na dopoledne pro dítka, tak uvidím co probírají (neb se to musí vztahovat k tématu ale předpokládám že by to mohl být podzim, nebo počasí), takže zalezu do knížek a budu bádat co odpovídá schopnostem 4 letého dítěte :?: ;)
Anisalah

Zpět na Pokec