Lidi jsou lovci a sběrači :-) aneb malý sběratelský koutek

Volný pokec na libovolné téma

Lidi jsou lovci a sběrači :-) aneb malý sběratelský koutek

Příspěvekod Terezka » úte 15. pro 2009 16:47:16

Takové sondovací téma *rofl1*
Sama jsem odmala fascinována sbíráním čehokoli *rofl1* teď jsem se ukotvila akoráte ve sbírání figurek z Kinder vajíček, ostatní krámy mi zbytečně překážely *jump* a vždycky jsem ale chtěla sbírat Barbie - takový ty fakt pěkný od Matella - asi abych si splnila dávný dětský sen :? ale má to takový malý háček, panenky se nemaj vyndavat z krabic a navíc jsou pekelně drahý *jump* proto preferuju právě vajíčka, taky mám postavičky, sice menší ale taky za menší peníz *jump*
Do sbírání nepočítám korálky, to je posedlost, mám toho tolik že bych musela mít ještě minimálně 10 dalších životů abych všechno zvládla zdělat a navíc vždycky ten rokajl, co zrovna nemám, strašně nutně potřebuju a přece nebudu kupovat jenom jednu věc *rofl1* takže to pak vypadá tak že sedím v obložení krabic, organizerů a pořádně nevím do čeho píchnout *jump* - teď jsem spočetla že kdybych si celý rok nekupovala korálky a věci k tomu potřebné, tak mám z půlky minimálně zaplacené papíry na auto, co tak zoufale už dva roky potřebuju *jump*
Co sbíráte vy? Nějakou zajímavost?
Znám člověka co sbírá obaly od čokoládových tyčinek *rofl1* to mi už fakt příjde jako úlet
Terezka
Borkyně měsíce |

Re: Lidi jsou lovci a sběrači :-) aneb malý sběratelský koutek

Příspěvekod kiwika » úte 15. pro 2009 20:12:25

To je hezké téma .)
Já sbírám želvičky. Většinou mi je někdo daruje. Mám přívěsky, naušnice, plyšové, keramické, skleněné a jedny jako svícen.Miluju želvičky :D
Jo a pak jedna další věc...šminky, moooc, moooc malovátek..stíny, lesky na rty, taková menší úchylka.
kiwika
Borkyně měsíce |

Úroveň: mírně pokročilá a přijímám kritiku a dobré rady!

Příspěvekod Ála » úte 15. pro 2009 20:31:22

Super téma *thup*

Já sbírám myšky všech materiálů a tvarů. Myšky miluju od malička.
Taky jsem milovnice muzikálů, takže sbírám muzikály - CD a DVD, programy a zážitky :)
Ála
Stálý člen fóra

Úroveň: Pokročilý, stále se učící a žasnoucí

Příspěvekod Beriija » úte 15. pro 2009 20:54:53

Já jsem blázen do detektivek Dicka Francise, starých románů a Krtka *jump*
Beriija

Příspěvekod TRZ04 » úte 15. pro 2009 21:33:56

Jako malá jsem sbírala obaly od žvýkaček. Ale to mě pustilo. :lol: Teď jsem zavalena korálky, že už mám občas pocit, že si nemůžu nic koupit, protože všechno už doma mám. :? Ale stejně někdy neodolám a něco nového si pořídím.
Když jsme u těch zajímavostí, tak moje maminka sbírá starý panenky a kočárky a fotky s panenkama a kočárkama. Teď si kompletně předělala můj (bývalý) pokojíček na starou "sedničku" - má tam almaru, staré zrcadlo - na něm ty panenky, vedle kočárky...Jinak mamčin přítel sbírá: víčka a etikety z pivních flašek, z vinných flašek-pokud se jedná o druh "Medvědí krev", mince a bankovky, pohlednice, telefonní karty s medvědy a horama a vlastně cokoliv s medvědy a horama. A určitě jsem na něco zapomněla, protože kdo si to má všechno pamatovat, že? :D
Myslím, že Suchý řekl, že když je něčeho víc než dva kusy, tak už je to sbírka... :)
TRZ04
Stálý člen fóra

Příspěvekod jilinka » úte 15. pro 2009 21:43:54

kromě korálek, kterých už mám celkem slušnou "sbírku", sbírám knihy od Agathy Christie, je to celkem fajn, protože jejich počet je konečný, takže až je jednou budu mít všechny (netrvám na všech vydáních a verzích), tak bude dosbíráno... Už mi jich moc nechybí, ale některé ještě v češtině nevyšly, tak mám třeba jednu takovou v angličtině a čekám...
*rofl1*
jilinka

Příspěvekod Sigel » úte 15. pro 2009 22:02:23

Já sbírám cokoliv s ovcema - plyšáky, hrnky, přívěsky, taky penály a pouzdra a mám i jednu knížku (Glenkill - ovce vyšetřují, je fakt super) a můj talentovaný miláček mi napsal pohádku o ovcích a prostě MILUJU ovce (vyrobila jsem si v létě z fima i šperky, ale tady jich už bylo, že je mi trapný to sem cpát). Taky ulítávám na vintage plakátech a pohlednicích a pruhovaných fuseklích a korzetech (ale ne těch šílených latexových) a indických a vůbec orientálních hadrech a na korálkách, ale to sem nepočítám, protože korálky nejsou koncová forma, z těch se ještě tvoří... Obecně shromažďuju knížky, mám je strašně ráda (studuju knižní vazbu na Ústavu umění a designu na ZČU).
Pokud se budete na mínusy ve svém životě dívat přes vztyčený prostředníček, budou vypadat jako plusy.
Můj blog: http://sungardenkoralky.blogspot.com/
Pinterest: http://www.pinterest.com/sungardenmk/my-bead-creations/
Sigel
Borkyně měsíce ||||

Úroveň: Věčný student

Příspěvekod ridaska » úte 15. pro 2009 22:46:00

Tak já jsem universální sběrač-- sbírám prakticky skoro vše a to stylem " to schovám, to se bude hodit"!!! *jump* Tak takhle jsem ujetá. Proto máme doma spoustu celkem i zbytečných věcí, ale BUDOU SE NĚKDY HODIT. Mám kamarádku a ta je ujetá na tučňáky - cokoliv na čem je tučňák, nebo je mu to aspoň trohu podobný, to musí být její. :lol:
ridaska

Příspěvekod Otylka » stř 16. pro 2009 10:29:09

Přidávám se k vám,já jsem balenými cukříky přímo posedlá. Nesladím a zbírám, někdy si připadám jak pošuk ale je to silnější než já. A pak ubrousky,pohledy a pod .jsem už rozdala.O korálkách ani nemluvím ! a pak jsem silně závislá na sukulentech bez nich bych nemohla být. :D
Otylka

Příspěvekod Evík » stř 16. pro 2009 11:36:23

tak já, kromě korálků teď sbírám pytlíčky(obaly) od čajů, protože za ně někdo dostane vozíček, předtim jsem na takovouhle akco sbírala jízdenky, takže docela legrace...jinak moje mamka dlouhou dobu sbírala různý látky a hadry, ale když už se jí nevešly do jedný místnosti, tak to zredukovala...
nejkratší cesta do srdce chlapa vede mezi žebrama...:)
Evík

Příspěvekod caladium » stř 16. pro 2009 14:37:02

Já sbírám šneky keramické, plyšové - prostě jaké koliv. Dále mám mánii na hrnečky a propisovací tužky. Já mám mánii skoro na vše, vše se hodí. Kamarádka mi psala: nechceš krepák. Jak by ne, já starý hamoun mám 300 rolí krepáku různých barev. Moje dcera byla unešená, ale můj muž ne. Jediné co mi řekl tak, že budu dobrá babička, protože už teď myslí na vnoučata, aby měli krepák. Jsem prostě blázen *rofl1*
caladium

Příspěvekod Janine » čtv 17. pro 2009 20:19:36

Já sbírám pohledy z míst, která jsem navštívila a knížky o řemeslech a hobby technikách, protože mě zajímají a snad se i k něčemu časem dostanu.
Ve výtvarce (ZUŠ) sbíráme prakticky téměř všechno, protože se to bude hodit k další tvorbě.
Jo a ještě sbírám obaly od čajů na tea bag folding.
Janine

Úroveň: pokročilý

Příspěvekod Balley » čtv 12. srp 2010 12:21:24

Super nápad s tímto tématem *applause*

My jsme sběratelská rodina - a jediný štěstí je, že máme velikej dům na vesnici u lesa. Je to bývalý statek, který je předělán do moderního baráčku. Asi jsme s bráchou sdědili všechno po mamce. Dříve jsme sbírali pogy, samolepky, odznáčky, hokejový kartičky, kinder vajíčka apod. Dnes sbírám už jen já a máma. Máma má sbírku kapesních kalendářků. Nedávno překročila 20 000 ks :) No a já, kromě korálek, sbírám ještě pytlíčky od čajů. Je to fajn koníček, protože největšími producenty balených čajů je Holandsko. Je nepřeberné množství a je nemožný to všechno posbírat! Brzy překročím 15 000 ks/ druhů. Mezi moje nejstarší patří Liptony (třeba si ještě některá z vás vzpomene)

http://teabags-balley.ic.cz/?page=collect/l&cat=Lipton

no a mezi moje nejoblíbenější patří kreslené nebo nějaké spešl. Ukořistila jsem výměnou s jednou holanďankou čaje, ze kterých jde seskládat pohádka - bohužel jsou přes 10 let staré a nemám všechny:

http://teabags-balley.ic.cz/?page=colle ... meer%20tea

a zde ještě kreslené s dráčkem a princeznou (Holandsko):

http://teabags-balley.ic.cz/?page=colle ... t=Princess

Bohužel mě teď chytly víc korálky a čajíky šly trochu stranou :oops: Co nevidět se k nim ale zase vrátím *jump* Skenuju postupně celou sbírku, abych se měla čím chlubit :-) No a pokud máte nějaké pěkné ze zahraničí nebo nějaké spešl (například teď sháním čajík od Lesů ČR, bohužel je mají jen zaměstnanci - nikoho takovýho neznám) tak sem s nimi! Domluvili bysme se třeba na tom, co sbíráte vy (cukříky, tel.karty, pohledy, .. )

A abych nezapomněla, také máme s rodinou sbírku Turistických známek (přes 150) - je to supr "vynález", člověka to nutí cestovat po naší vlasti a poznávat nová místa :idea:
Balley

Příspěvekod Winterie » čtv 12. srp 2010 22:15:53

Tak to já když jsem ještě dělala hostesku, jsem sbírala raklamní hrnky. Všechny. Za každou cenu :-D Teď jsou ve sklepě v krabici, protože se mi to nevejde do linky, ale zase se nic neděje kdyžby se mi nějakej rozbil, nemusim kupovat prostě mám. Hrnky totiž ustoupily korálkům a všemu na čem jsou pavouci. Kinderhraček jsem celou igelitku odnesla do SueRyder a snažim se zbavovat všeho veškerýho hromadění, krom korálků, kterých není nikdy dost, protože hrozí, že by mi to zabralo místo, který by mohly využít korálky :D
Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl.
A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
Jan Werich
Winterie

Úroveň: ta co nic neumí ale do všeho kecá

Příspěvekod hanule » pát 19. lis 2010 17:37:44

Zvonečky - kovové, keramické, skleněné, dřevěné ... ale musí cinkat!!!
Hanule
hanule

Úroveň: na něco začátečník, na něco pokročilý, prosím o kritiku

Příspěvekod Miss Tattooo » pát 19. lis 2010 19:59:27

To je tak krásně praštěný, to sbírání :) Já mám celoživotní úchylku na ponožky a nově porcelánové omáčníky..... Mám je v krabici, protože jsou k ničemu, ale jsou táááák krásný........ Přítel je nenávidí *rofl1*
Miss Tattooo
Borkyně měsíce |||

Úroveň: Lehce pokročilá přátelská osoba nesnášející nevyžádané rady :o)

Příspěvekod bradhal » stř 22. pro 2010 18:49:36

Nevím, jak moc se to dá považovat za opravdové sběratelství, ale mám docela slušnou sbírku předloh na křížkové vyšívání, od některých autorů téměř všechny jejich práce. Že je to nemožné za život vyšít je jasné. K tomu mám doma x metrů vyšívacích látek různých barev a hustot, sadu mulinek DMC, perlovek Puppets, kopy vyšívacích stuh, ubrusů a polštářů, kompletních vyšívacích sad, časopisů, rámů a bubínků... jenom nůžky mám dvoje. :D Podobně jsem na tom s paličkováním, kde jsem ve fázi polozačátečníka už několik let, ale přesto mám dvě herdule, krabici všech možných nití, hromadu paliček a tři šanony podvinků. Korálky jsou šílenství, před pár lety jsem tu na starém fóru psala, jak si je dělám jenom pro sebe a nechápala jsem holky, co jich mají doma deset kilo. Dneska mám taky kolem deseti patnácti kilo bez komponentů a návlekového materiálu a to i přesto, že to pořád dělám jenom pro sebe. Ale jak vidím nějaké pěkné, tak je koupím. No musím je mít. Docela dost mě zachránilo, že se Rooya odstěhovala na druhou stranu města, protože mít ji cestou z práce, to bylo fakt peklo. A jsem ráda, že nebydlím v Praze. Když mám korálkovací absťák, tak aspoň sbírám korálkové obrázky a návody pro inspiraci. A asi poslední je "sbírání" odborných knih na téma zahrada, pěstování rostlin, chovatelství hospodářských a zájmových zvířat a ručních prací. Ty svázané časopisy Apetit, co vychází jednou za půl roku, to už je jenom takový doplněk.
bradhal

Zpět na Pokec