kulaté trápení

Dodržujte prosím Pravidla fóra a následující pokyny:
Sem patří výhradně obrázky vašich vlastních prací daného typu či vytvořených danou technikou. Nepatří sem obecná diskuze o technikách!

kulaté trápení

Příspěvekod Terezka » stř 04. srp 2010 19:45:10

asi z tisíců úhlu pohledu ale tak snad to nevadí
potřebuji totiž drobně helfnout - kolega v práci moje "koule" nazval krásně - geoidy :-D jakože prostě nejsou přímo koule
děsně mě to štve - nevím čím to je - poradíte? míň utahovat? jiná velikost rokajlu či "výplně" - fakt mě nic moc nenapadá - už jsem totiž vyzkoušela obšít "megakuli" jedenáctkami a nic moc, pak osmičkami a taky nic moc - tahle kulička je menší (myslím že 16 nebo 14 mm) a je obšita jedenáctkami a je to stále takové eeeeeeee
čím to teda může být?
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Terezka
Borkyně měsíce |

Re: kulaté trápení

Příspěvekod Roza » stř 04. srp 2010 20:06:31

Tak mě napadá, zkusit ušít o jednu řadu míň ve středové části(prostě tam kde se neubírá ani nepřidává, ale šije se pořád se stejným počtem korálků) Potom při ubrání dobře utahovat, aby korálky neodstávali od podkladu. Alespoň mě to zabralo :lol:
Roza

Úroveň: snažím se být pokročilá, ale drhne to :-)

Příspěvekod koralix » stř 04. srp 2010 21:46:35

mila terezka,

hoci som neusila vela guliciek, mozno tak 10, a tiez som sprvu robila take geoidy (vyzerali ako v pyzame, ktore im je volne), rada by som ti poradila. cize tiez by som ti radila usit o jednu tu rovnu radu menej, nech su koralky pekne napnute, aby co najtesnejsie kopirovali vnutornu obsivanu gulicku. ked prejdes prstami po obsitej gulicke, nemali by sa tie rokajlove pohybovat. snad som ti aspon trocja pomohla ;)
koralix

Příspěvekod Ijetka » čtv 05. srp 2010 6:23:31

Přesně jak říkají holky, a nebo ještě když já obšívám nějakou malou kuličku, tak nepřidávám v té ale šesté řadě korálky (jak se dává vždy v jednom kroku jedna a v druhém kroku dvě), ale dávám jen jednu - tedy 8 dokola celkem. Snad je to srozumitelné :)
Ijetka
Borkyně měsíce |

Úroveň: pokročilá, ale někdy úplně mimo :)

Příspěvekod Stepule » čtv 05. srp 2010 6:54:19

Geoidy *rofl1* - kolega je technik...
Měla jsem stejný problém. Kuličky se rohatily v místě přidání a ujímání.
Obrázek
Pomohlo, když jsem na začátku před prvním přidáváním ušila ještě jednu řadu (5 korálků) navíc a zrovna tak na konci po posledním ujímání ještě jednu řadu. Tím samozřejmě musím korigovat počet rovných řad ve střední části kuličky. Tak jsou šité poslední dvě kuličky (vlevo) na náramku.
Funguje to při obšívání rokajlem vel. 11 i 15, nevím jak u 8iček (obšívám většinou 1cm korálky a na ně se mi osmičky zdají moc velké).
Stepule
Borkyně měsíce ||

Příspěvekod jilinka » čtv 05. srp 2010 9:28:15

že jste to vy, tak Vám řeknu svůj fígl proti rohatým kuličkám: při posledním přidávání to už nerozešívám a jedu pár řad po dvou, tam kde mi to vychází... nevím,jak to vysvětlit... ale mám to třeba vidět tady: http://www.fler.cz/zbozi/o-obsite-de-luxe-s-karneolem-963581
když kouknete na ten pruh po dvou...
jilinka

Příspěvekod Miau » pát 06. srp 2010 16:05:34

A podle jakeho navodu to sijes? nekde jsem tu nasla takovou tabulku na obsivani kulicek a z ni jsem to mela presne takto hranate. pomohlo trochu ubrat jednu radu, ale porad to neni ono. nejlepsi kulicky se mi dari podle toho rucne kresleneho navodu kde jsou nakreslene sv.modre a tm.koralky.
Miau
Miau

Příspěvekod halina » pát 06. srp 2010 20:49:30

jilinka píše:že jste to vy, tak Vám řeknu svůj fígl proti rohatým kuličkám: při posledním přidávání to už nerozešívám a jedu pár řad po dvou, tam kde mi to vychází... nevím,jak to vysvětlit... ale mám to třeba vidět tady: http://www.fler.cz/zbozi/o-obsite-de-luxe-s-karneolem-963581
když kouknete na ten pruh po dvou...

Díky *wor* *wor* *wor* *wor* *wor* *wor* *wor* *wor* *wor* *wor* konečně jsem vyrobila kulatou kuličku
halina

Úroveň: Někdy se povede někdy ne;) přesto prosím o kritiku

Příspěvekod Terezka » sob 07. srp 2010 14:29:07

dekuji vsem za typy, nakonec to bylo tim ze jsem az moc rozsirovala *jump* podle navodu od Gi se mi silo pekne a konecne je to KULATY *jump*
Terezka
Borkyně měsíce |

Zpět na Soupravy