Problémy v práci

Volný pokec na libovolné téma

Problémy v práci

Příspěvekod KatkaB » pát 26. čer 2009 10:47:32

Ahoj holky, musím se trochu vypsat, tak všem, co to dočtou na konec předem díky ;) ...

Mám teď šílený problémy v práci. Od listopadu totiž marodím - nedařilo se mi pár let otěhotnět a tak začal šílený kolotoč hormonů a dalších jedů do těla, pak operace "spodku" a protože to nedopadlo dobře, tak hned umělý oplodnění. To se taky nepovedlo, i když jsme moc doufali, tak obě embrya prostě "odešla"... Za čtrnáct dní mi končí šestinedělí a tak se budu vracet. Slíbila jsem v práci, že až k tomu dojde, tak jim dám dopředu vědět (na mé místo nastoupila kolegyně, která má ve smlouvě přesně napsáno, že je jako záskok po dobu mé nemoci). Jenže jsem se dozvěděla, že šéf to plánuje jinak a bude se mě snažit zbavit... Jsem úplně hotová... Věděla jsem, že návrat nebude jednoduchý, odešla jsem hodně narychlo, jenže důvod jsem měla dobrý - to chlap šéf ale nikdy nepochopí... Teď se mě bude snažit přesvědčit, abych odešla na dohodu - bez odstupnýho samosebou nepůjdu... Jenže chceme jít v srpnu na další pokus... A hlavně teď můžu jenom 365 dní marodit - takže do konce listopadu (začala jsem cca 20.11.2008) Tak vůbec nevím co dělat. Zrovna jsme podepsali hypotéku na barák, umělý stojí šílený peníze a já budu registrovaná na pracáku.... Vůbec se mi nechce s ním mluvit, vím, že mě to zase psychicky rozhodí... a teď přitom potřebuju být v klidu... Máte někdo zkušenosti s dlouhodobou nemocí? Nebo ještě líp nepracujete někdo na mzdovce?... Za jakoukoliv radu budu vděčná ;) Já vám zase na oplátku můžu poskytnou spoustu info o IVF a ICSI *thup* ...

Dík za přečtění mého extra dlouhého příspěvku. Katka
KatkaB

Re: Problémy v práci

Příspěvekod pomeranca » pát 26. čer 2009 11:24:23

No asi Ti neporadím... jen tolik, že dlouho marodit se opravdu nevyplácí (ač za to člověk nemůže) a hlavně: peníze nejsou všechno, hlavně že máš milujícího muže.
A příspěvky bývají i delší, dá se to zvládnout ;)
korálky forever
pomeranca

Příspěvekod smilegirl » pát 26. čer 2009 15:08:56

Taky Ti neporadím, po půl roce jsem konečně našla práci, která mi bude (snad) vyhovovat. Jsem v sedmym nebi, že jdu makat - blázen *rofl1*
Ale rozhodně Ti chci popřát hodně štěstí ve všem, jsi hodně silná žena, když jsi toho už tolik zvládla, moc Tě obdivuju!! Tak ať vše dobře dopadne, nezapomeň, že když už Tě šéf vyhodí (snad ne) tak máš právo to prozkoumat a něco na něj vyšťourat, a pak na něj případně poslat nějakej "hodnej" úřad (finančák, čoiku atd.). Víš co, aspoň mít dobrej pocit z toho, že nevyšel na prázdno, když už provádí takovýhle hnusy zoufalým lidem.... Držim pěsti *thup*
smilegirl

Úroveň: Nejraději ketlování - pokročilý a sem tam drátky - začátečník

Příspěvekod KatkaB » pát 26. čer 2009 18:39:03

smilegirl píše:Taky Ti neporadím, po půl roce jsem konečně našla práci, která mi bude (snad) vyhovovat. Jsem v sedmym nebi, že jdu makat - blázen *rofl1*
Ale rozhodně Ti chci popřát hodně štěstí ve všem, jsi hodně silná žena, když jsi toho už tolik zvládla, moc Tě obdivuju!! Tak ať vše dobře dopadne, nezapomeň, že když už Tě šéf vyhodí (snad ne) tak máš právo to prozkoumat a něco na něj vyšťourat, a pak na něj případně poslat nějakej "hodnej" úřad (finančák, čoiku atd.). Víš co, aspoň mít dobrej pocit z toho, že nevyšel na prázdno, když už provádí takovýhle hnusy zoufalým lidem.... Držim pěsti *thup*

Tak ať se Ti v práci líbí a daří... Asi ani nechci dělat vůbec zle, hlavně potřebuju být v klidu a žádný nervy... Jen se moooc bojím toho osobního rozhovoru s ním - jsem teď přece jenom pod hormonama a tak asi budu bulet... Je to bohužel člověk dosazený ředitelem - ale je tak neschopnej, že bych brečela (manažera dělá vyučenej elektrikář)... hrozně mě mrzí, když vidím, jak jde práce do háje a dějou se chyby, jenže ředitel je v sedmým nebi, že ho někdo poslouchá a žere mu každej (i blbej) nápad...

Musím nějak vydržet do konce srpna, kdy bych měla jít na další odběr vajíček a pak budu čekat, jestli se povede... Když budu mít konečně v bříšku mimísky, tak to snad bude všechno lepší... Asi budu muset prodat hooodně kurálů, abych měla co jíst ;)
KatkaB

Příspěvekod Wippa » pát 26. čer 2009 19:46:49

Ahojky Kati,chapem Ta vo vsetkych tvojich riadkoch,ja uz marodim tretim rokom,ale z chrbticou... :roll:
Zial som koli tomu musela prerusit skolu,vzdat sa milovanej prace,ale casom som si uvedomila,ze sa na vsetko mozem vazne vykaslat a hlavne sa zamerat na svoje psychicke zdravie(to fyzicke je hned na druhom mieste).
Jedine co Ti mozem poradit,je,aby si zacala mysliet pozitivne,na vsetko zle zabudni,lebo sa len okolo teba kopi negativna energia ,ktora ti vazne nepomoze a pri zlom sefovi ti nebude nikdy dobre,ved ked sa ti postasti otehtniet tak co,dalsie tri roky a potom myslis zeby to bolo v praci lepsie ak by si sa tam udrzala? Mozno teraz je ta spravna chvila si uvedomit naplno priority a vybrat sa novym smerom ktory ta oslobodi.
Kazdopadne,drzim ti palce,nech ta cesty zivota zavedu smerom ,aky budes ty chciet a pre zmenu facky zivota ti daju na dlhy cas pokoj! Ella
Wippa

Příspěvekod Olinka2201 » stř 01. črc 2009 9:14:50

Taky jsem byla dlouho doma, takže vím, že můžeš být doma 365 dní, pak musíš nejméně 180 dní pracovat. Pokud nemoc přerušíš a budeš pracovat méně než 180 dní, nemoc se dopočte jen do těch 365 dní nemocnosti celkem( Příklad: nemoc 145 dní, práce 102 dni, nemoc 220 dní a konec). Pak jsi doma zadarmo, nebo na pracáku, nebo třeba na důchodě.
Olinka2201

Příspěvekod KatkaB » stř 01. črc 2009 9:43:42

Olinka2201 píše:Taky jsem byla dlouho doma, takže vím, že můžeš být doma 365 dní, pak musíš nejméně 180 dní pracovat. Pokud nemoc přerušíš a budeš pracovat méně než 180 dní, nemoc se dopočte jen do těch 365 dní nemocnosti celkem( Příklad: nemoc 145 dní, práce 102 dni, nemoc 220 dní a konec). Pak jsi doma zadarmo, nebo na pracáku, nebo třeba na důchodě.

díky... to s těma 180 dny jsem nevěděla. Už jsme se doma domluvili, že pokud mě opravdu vyhodí, když se teď budu chtít vrátit, tak to nebudu řešit - budu teda bojovat o odstupný... Půjdu na pracák a budu doufat, že se nám podaří druhý pokus umělýho (na ten jdeme na konci srpna (takže bych stejně byla v práci necelý 2 měsíce) ... pokud budu na pracáku, tak mě budou 6 měsíců platit a pak bych mohla jít na mateřskou :-) Pokud se nám to nepovede, tak si najdu práci a dáme si ten půl rok pauzu, než půjdeme na poslední pokus... I kdybych byla doma zadarmo, ale těhotná, tak to zvládnem... budeme šťastní a vždycky se to nějak udělá... Díky za radu :-)
KatkaB

Příspěvekod Monna » stř 01. črc 2009 10:25:15

To zvládneš! nebo si zkus vzít právníka
Monna
Stálý člen fóra

Příspěvekod Dareen » stř 01. črc 2009 11:43:38

Určitě se to nějak vyřeší ;) Držím pěsti...
Dareen

Příspěvekod KatkaB » stř 01. črc 2009 18:42:46

Moje kamarádka chodí s právníkem, takže oporu budu mít - kdyby něco... Dneska jsem se odhodlala a poslala jsem životopis do střední školy, kam jsem chodila. hledají učitele ekonomie a stačí ekon.vzdělání, tak jsem se odhodlala a poslala to, doufám, že tam ve škole ještě někdo je a čte emaily... bylo by to vtipný, kdybych přišla do práce (současné) a místo dohadování se šéfem-kreténem bych se usmívala a po vybojování odstupnýho (to jim nenechám), bych jenom oznámila, že nastupuji jinam *applause* ... Od první třídy jsem chtěla být paní učitelky (tehdy teda ještě soudružka učitelka :D ), tak by se mi to po letech (desetiletích *rofl1* ) splnilo!!!

Držte mi palečky!
KatkaB

Příspěvekod Lalwen » pát 03. črc 2009 18:13:33

Katko, mysli pozitivně hodně to ovlivňuje :), i když já vím není to jednoduché, ale budu držet palce :)

Manžel je doma od srpna a tak mu podpůrčí doba končí v srpnu, jde si žádat o invalidní důchod, protože do práce to ještě nejde :(, může se prý ještě žádat o prodloužení o 3 měsíce, ale to záleží na nich jestli to uznaj....
Obrázek
Lalwen

Příspěvekod KatkaB » pát 03. črc 2009 18:34:19

Lalwen píše:Katko, mysli pozitivně hodně to ovlivňuje :), i když já vím není to jednoduché, ale budu držet palce :)

Manžel je doma od srpna a tak mu podpůrčí doba končí v srpnu, jde si žádat o invalidní důchod, protože do práce to ještě nejde :(, může se prý ještě žádat o prodloužení o 3 měsíce, ale to záleží na nich jestli to uznaj....

Můj taťka taky žádá o ID, končí mu to taky v srpnu ;) - a má šílený problémy kvůli svýmu obvoďákovi, který není 3 měsíce schopný poslat zpátky na sociálku vyplněný papír... každý týden tam taťka chodí a on tvrdí, že už to poslal... Nakonec to tenhle týden rodiče vyřešili výhružkou soudu a mamka dokonce napsala ombutsmanovi a dozvěděla se, že může požadovat od doktora finanční náhradu, pokud bude určitou dobu taťka bez peněz... Včera doktor konečně papír na sociálku osobně doručil - rodiče na něj podali nějaký návrh na disciplinární řízení - na sociálce byli rádi - musí dát podnět pacient... tak aspoň dostane pokutu.... A to je taťka na tom tak špatně kvůli němu - jednou ho poslal do práce po 4 dnech marození ... protože už byl "dobrej"... jenže taťka měl zápal plic a skončil po dvou dnech na stavbě v nemocnici... odneslo to srdíčko a plíce mu fungují jen na 60%...

Manželovi přeju, ať se brzo uzdraví... Já budu klidně bez peněz, jen abych po letech konečně otěhotněla ;)
KatkaB

Příspěvekod Lalwen » pát 03. črc 2009 23:03:13

tý jo, to je teda doktor.... :roll: , u nás si to všechno vyběháváme sami a dr. jen potvrzujou :) a koukám, že je to asi jistější :)

To věřím, že bys byla radši bez peněz a těhotná :).

Kamarádka nemohla otěhotnět víc jak 10 let, pak adoptovali 2 měsíčního klučíka a ona do 2 let otěhotněla úplně přirozeně :)

budu držet palce, ať ti to vyjde :)
Obrázek
Lalwen

Příspěvekod KatkaB » ned 05. črc 2009 18:44:32

Lalwen píše:tý jo, to je teda doktor.... :roll: , u nás si to všechno vyběháváme sami a dr. jen potvrzujou :) a koukám, že je to asi jistější :)

To věřím, že bys byla radši bez peněz a těhotná :).

Kamarádka nemohla otěhotnět víc jak 10 let, pak adoptovali 2 měsíčního klučíka a ona do 2 let otěhotněla úplně přirozeně :)

budu držet palce, ať ti to vyjde :)

My o adopci taky mluvili, ale ještě máme 2 pokusy, tak zatím počkáme... v říjnu už to bude 6 let snažení, tak doufám, že to v nejbližších měsících vyjde :-) Máme tady kousek dětský domov a když jedem okolo, tak mám slzy - hned bych si je všechny vzala domů :oops:

Včera i dneska jsem byla prodávat kurále na takový prťavý pouti, tak nějaký kačky jsou *thup*
KatkaB

Příspěvekod Perutynka » pon 06. črc 2009 10:30:01

Katko,

nevím, jak je to teď po všech změnách. Dřív byla v zákoníku práce ochranná doba - pokud jsi omarodila do 45 dnů od ukončení pracovního poměru, tak ti nemocenskou platil normálně zaměstnavatel, respektive počítala se normálně z platu. Teď nevím jak to je, když platí zaměstnavatel jen 14 dnů a pak sociálka, zkus si to zjistit. Teoreticky kdybys odešla s odstupným, tak stejně máš 2 měsíce výpovědní lhůtu + 3 platy a o nemoc se Ti prodlužuje výpovědní doba. Takže bych se absolutně nestresovala, šla do práce a počítala s výpovědí - teď dávají často tu s pracovníma překážkama - dostaneš papír, že máš výpověď a nemají pro tebe práci, takže jsi doma a platí ti plnou mzdu. V klidu by ses připravila na umělý a kdyby to vyšlo, tak bys byla normálně na neschopence a po mateřský si našla jinou práci. Pokud by to nevyšlo, tak holt by sis našla jinou práci hned....

Já skončila v minulé práci a shodou okolností po měsíci na pracáku jsme jeli pro prcka do kojeňáku :) Takže v ochranné době jsem šla na mateřskou a slepice v práci byly přesvědčené, že jsem si ho vzala, aby mi firma musela platit mateřskou :))))) (čekali jsme 2,5 roku, ale to jsem jim nevysvětlovala....)
Perutynka

Příspěvekod KatkaB » pon 06. črc 2009 15:23:03

Perutynka píše:Katko,

nevím, jak je to teď po všech změnách. Dřív byla v zákoníku práce ochranná doba - pokud jsi omarodila do 45 dnů od ukončení pracovního poměru, tak ti nemocenskou platil normálně zaměstnavatel, respektive počítala se normálně z platu. Teď nevím jak to je, když platí zaměstnavatel jen 14 dnů a pak sociálka, zkus si to zjistit. Teoreticky kdybys odešla s odstupným, tak stejně máš 2 měsíce výpovědní lhůtu + 3 platy a o nemoc se Ti prodlužuje výpovědní doba. Takže bych se absolutně nestresovala, šla do práce a počítala s výpovědí - teď dávají často tu s pracovníma překážkama - dostaneš papír, že máš výpověď a nemají pro tebe práci, takže jsi doma a platí ti plnou mzdu. V klidu by ses připravila na umělý a kdyby to vyšlo, tak bys byla normálně na neschopence a po mateřský si našla jinou práci. Pokud by to nevyšlo, tak holt by sis našla jinou práci hned....

Já skončila v minulé práci a shodou okolností po měsíci na pracáku jsme jeli pro prcka do kojeňáku :) Takže v ochranné době jsem šla na mateřskou a slepice v práci byly přesvědčené, že jsem si ho vzala, aby mi firma musela platit mateřskou :))))) (čekali jsme 2,5 roku, ale to jsem jim nevysvětlovala....)

Tak to je úžasný *applause* Jak dlouho jsi na prďouska čekala? Jestli teda nevadí, že se ptám..... Taky už jsme o adopci mluvili, ale ještě zkusíme IVF, když máme naději :-) Rozhodně se tomu ale nebráním :D

Už teď vím, že do staré práce NECHCI zpátky... Jen mě vystresuje ten blbec, se kterým budu muset v pátek mluvit a dohodnout se s ním na postupu... Vím, že by mi udělal v práci peklo, kdybych zůstala - jen doufám, že mi sám navrhne odchod...

PS: moc díky za povzbuzení, i když "to" nevyšlo (je to cca měsíc), tak jsem pořád nějaká mimo - nejsem schopná rychlý reakce a pohotových odpovědí, tak se musím pořádně na pátek připravit :-)
KatkaB

Příspěvekod Perutynka » pon 06. črc 2009 16:35:30

je to tam napsané a dokonce to cituješ ;)
Perutynka

Příspěvekod KatkaB » úte 07. črc 2009 10:11:26

Perutynka píše:je to tam napsané a dokonce to cituješ ;)

no vždyť to taky píšu... jsem fakt mimoň :oops: ...
KatkaB

Příspěvekod Iacek » stř 08. črc 2009 13:12:12

Ahoj Katko,
na začátek musím říct, že tě moc obdivuju, jak to všechno zvládáš! Já bych se asi definitivně sesypala.....Sestra má teď taky problémy s otěhotněním, ale naštěstí jedno dítě už má s bývalým manželem..ale taky jí našli nějaké rakovinné buňky a čekáme na výsledky...jsou to nervy...
Každopádně, kdybyses potřebovala na cokoliv zeptat, mamka pracuje na mzdovce...nevím teda, jestli bude všechno vědět, ale pokusila bych se to sehnat....

Hodně štěstí a hlavně pevné nervy!!! mysli hlavně pozitivně, to je to nejdůležitější!!!!
Iacek

Příspěvekod KatkaB » pát 10. črc 2009 19:37:50

Tak už je vše vyřízený... Dneska jsem podepsala výpověď a získala 5 měsíčních platů. Byl to ale trochu boj, nechtěli dát víc jak 3... Stačilo říct slovo právník ;) a hned přišli s nabídkou, že ty dva navíc mi dají v mimořádné premii za červenec...

Hrozně se mi ulevilo, že se tam nemusím vracet... s úsměvem jsem se rozloučila s kolegy, naložila kytky, domluvila se na setkání... holky maj korálkový absťák :P ...

Díky za držení palečků... Teď jen abych otěhotněla... zítra jdu do CARu a až se mi to podaří, tak Vám to sem holky písnu *thup*

Katka
KatkaB

Příspěvekod spuka » pát 10. črc 2009 20:14:00

Držím pěsti ... hodně korálkuj aby si na IVF myslela co nejméně a ono se to jistě jednou povede. Tak hodně štěstí ještě jednou. A drž se. *thup*
spuka

Příspěvekod KatkaB » úte 04. srp 2009 12:18:30

Tak mám pokračování....

Už jsem začala druhý pokus IVF... a shodou okolností se mi ozvali z místa, kam jsem posílalal životopis asi před měsícem a zítra jdu na pohovor... Tak na ně narovinu vybafnu, že budu vědět, jestli nastoupím, až v půlce září a já taky pořád doufám, že nenastoupím a budu těhu *thup*
KatkaB

Zpět na Pokec