gelové nehty

Volný pokec na libovolné téma

Re: gelové nehty

Příspěvekod Lejana » pát 05. bře 2010 10:46:00

A kdepak se tyhle kurzy pořádají? Mě by to taky zajímalo....
Lejana
Stálý člen fóra

Úroveň: pokročilá, ale pořád se mám co učit a učím.....

Příspěvekod TRZ04 » pát 05. bře 2010 15:43:42

Já to nakonec našla jako rekvalifikační kurz. V okolí bydliště to nikde nebylo, tak jsem si to našla v Pardubicích u pana Bečky, kde jsem dělala i masáže, takže vím, že to není podfuk. Hledala jsem to přes heslo : rekvalifikační kurz nehtová modeláž Chrudim . Někdo uváděl i možnosti -můžeš to udělat jako rekvalifikaci s certifikátem nebo méně hodin praxe a máš to jen jako na svoje užití bez certifikátu a bez ŽL. Ještě nejsem přihlášená, ale děsně se těším. *jump* Nemáte s tím někdo zkušenosti?
TRZ04
Stálý člen fóra

Příspěvekod TRZ04 » pon 12. dub 2010 16:38:42

Tak jsem dnes absolvovala první kurz a to přímo gelovou modeláž. Paní byla moc milá, povídavá, všechno pěkně vysvětlila. Měla jsem napsaných plno otázek, všechny mi zodpověděla, doporučila značku gelů a dala plno rad, na které bych v praxi asi musela přijít sama. Nastudovala jsem toho na netu hodně, protože jsem na nehtech nikdy nebyla, tak jsem nevěděla, do čehu jdu. Plno holek v diskuzích psalo, že je kurz zbytečný, ale já se dozvěděla plno věcí a navíc mám jistotu, že jsem ty nehty někomu jen tak nezkazila. Příští týden bude lekce masáží, manikúry a parafínových zábalů. Až mi modelka pošle fotečku mých dnešních výtvorů, tak se určitě pochlubím :D
TRZ04
Stálý člen fóra

Příspěvekod andílek_strážný » pon 12. dub 2010 19:58:08

TRZ04 píše:oživuji téma :D Nejprve jsem uvažovala, že si pořídím nehtovou sadu a budu se to učit sama. Ale jsem hračička a ráda se učím nové věci, takže se rozhoduji, že zkusím certifikovaný rekvalifikační kurz gelové modeláže. Před chvílí jsem volala s lektorkou a vypadá to velmi slibně. Přestože říkám, že ještě přemýšlím, tak ve skrytu duše vím, že do toho půjdu. Až se vyškolím, tak dám vědět, jak to dopadlo *jump*

a všechny budeme za tebou jezdit pro naše krásné gelové nehty :D
andílek_strážný

Příspěvekod TRZ04 » stř 14. dub 2010 18:37:03

Takže moje první gelovky. Fotka je jen z mobilu, takže nic moc,ale radost byla obrovská *jump* Modelka nechtěla nic moc zdobit, tak má jen stříbrné čmrčky :D
Obrázek
TRZ04
Stálý člen fóra

Příspěvekod Monna » pát 16. dub 2010 11:34:06

krásné nehtíky! No a já je sundala - po 2 měsících! sice byly krásné, ale už po 3 týdnech to bylo vidět, odrost a i přes mé maskování a přestalo mě bavit chodit na doplnění... a svoje nehty pod nima jsou v hrozném stavu! Mám je teď nejhorší v životě, tenké, třepivé, polámané.. nic moc na ně nezabírá. Nemáte někdo typ na nějakou kvalitní regeneraci?
Monna
Stálý člen fóra

Příspěvekod anavis » sob 17. dub 2010 22:12:59

zlatovláska píše:krásné nehtíky! No a já je sundala - po 2 měsících! sice byly krásné, ale už po 3 týdnech to bylo vidět, odrost a i přes mé maskování a přestalo mě bavit chodit na doplnění... a svoje nehty pod nima jsou v hrozném stavu! Mám je teď nejhorší v životě, tenké, třepivé, polámané.. nic moc na ně nezabírá. Nemáte někdo typ na nějakou kvalitní regeneraci?

Ahoj, nic moc ti na to nepomůže, musí se nechat odrůst... já sem si je nechala po sundání potáhnout tenoučkou vrstvou průhledného gelu a teď mám v plánu to nechat odrůst i s tím gelem...
anavis

Příspěvekod TRZ04 » ned 18. dub 2010 12:01:20

Já se na to ptala, co když to někdo bude chtít sundat. Nehtařka mi řekla, že je to nejlepší ten přechod zpilovat a nechat odrůst. A co jsem četla v různých diskuzích, tak holky psaly, že je mají sice slabé, ale jak odrostou, tak jsou snad i lepší, než byly. Tak zkus vydržet, každej to má asi jinak.
Jinak já na zpevnění už léta používám lak z lékárny Four Seasons - regenerátor nehtů. Je jemně růžový. V jedné vrtvě není vidět, ve dvou vrstvách vypadá krásně růžově a docela dlouho vydrží. Mamka si zase chválí od stejné značky zpevňovač. Ten je průhledný. A holky v diskuzích chválily od stejné značky nějaký typ přímo na poškozené nehty. Mělo by to být tak nějak podobně v názvu toho laku. Ale ten jsem nikdy v lékárně nepotkala, tak nevím. Jo a ten můj růžový stojí asi 47 Kč, tak tě to ani nezruinuje. :D
TRZ04
Stálý člen fóra

Příspěvekod Miau » pon 19. dub 2010 10:32:39

Ahoj, ja jsem gelovky take sundala a mam ted lepsi nehty nez jsem kdy mivala (a to jsem gelovky nosila 5 let). po sundani jsem pouzivala kuru co ma avon s diamantovym praskem. rano a vecer se to natira, je to vodicka, zadny lak a uz po 3 dnech jsou ty nehty viditelne pevnejsi. muzu doporucit.
Miau
Miau

Příspěvekod Monna » pon 19. dub 2010 13:13:25

díky holky, začala jsem regenerovat a už to bude 14 dní co jsem to sundala a fakt je to lepší
Monna
Stálý člen fóra

Příspěvekod TRZ04 » úte 20. dub 2010 20:00:14

Jo, tu vodičku od avonu mám taky vyzkoušenou a je super. Akorát že já moc nevydržím bez laku a tahle kůra se má dávat aspoń týden a nelakovat.
TRZ04
Stálý člen fóra

Příspěvekod Monna » stř 21. dub 2010 9:35:53

NO jo, já právě taky, jak nemám nějaký barevný lak, cítím se jako by nahá.. ale je to holt něco za něco..na zničených nehtech mi ten lak právě ani moc nedrží. Ještě jsem si koupila od f. Jessica vyrovnávací lak, tak ho večer vyzkouším..
Monna
Stálý člen fóra

Příspěvekod Mayim » pon 13. pro 2010 11:21:12

oživuju po nějaké době téma a ptám se všech pražských: kam chodíte na nehty a co byste mi doporučily? klasický požadavek: kvalita a neruinující ceny... předem díky za rady :)
Jestliže já nejsem pro sebe, kdo je pro mě? A když jsem jenom pro sebe, co jsem? A jestliže ne nyní, pak kdy?
Mayim
Stálý člen fóra

Úroveň: věčný mírně pokročilý... kritika vítána :-)

Příspěvekod Ledni-medvidek » pát 17. pro 2010 8:10:48

Mayim píše:oživuju po nějaké době téma a ptám se všech pražských: kam chodíte na nehty a co byste mi doporučily? klasický požadavek: kvalita a neruinující ceny... předem díky za rady :)

nevim z jake jsi prahy, ale ja jsem si ted nasla holčinu v řepích, je sikovna a levna, za ca pul roku mi odpadl jen jednou nehet *thup*
Ledni-medvidek

Příspěvekod Winterie » pon 20. pro 2010 22:31:14

Naprosto spokojená a nejspokojenější co jsem kdy byla jsem v Asianails na Sokolovský u Florence
Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl.
A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
Jan Werich
Winterie

Úroveň: ta co nic neumí ale do všeho kecá

Příspěvekod Mayim » čtv 23. pro 2010 10:48:35

díky, nakonec jsem našla v Milíčově ulici 1 - a po delším rozhodování došlo na sundání nehtů. Nechám je vzpamatovat, odrůst a pak snad někdy...
Jestliže já nejsem pro sebe, kdo je pro mě? A když jsem jenom pro sebe, co jsem? A jestliže ne nyní, pak kdy?
Mayim
Stálý člen fóra

Příspěvekod Lucka32 » pát 20. dub 2012 0:04:58

V asijských salonech většinou pracují s akrylem a ten může občas způsobit celkem nepříjemné potíže. Navíc to smrdí jak ředidlo, když s tím pracují. Nevím, radši si připlatím za kvalitu. *thup*
Oblíbený salon, kde mi udělají super gelové nehty
Lucka32
Nový člen fóra

Úroveň: začátečník

Příspěvekod jilinka » pát 20. dub 2012 6:25:20

Holky, a v Brně víte o nějaké dobré nehtařce, měla jsem jednu oblíbenou, ale odstěhovala se mi do Krkonoš :(
jilinka

Příspěvekod Mayim » pát 20. dub 2012 21:03:06

gelové nehty jsem nakonec v prosinci 2010 sundala definitivně, první čtyři měsíce jsem si je finančně opravdu nemohla dovolit, a pak už se mi do nich prostě nechtělo... takže je nechávám růst, zapiluju, nalakuju - když se něco ulomí, zanadávám, ostříhám a nechám znovu narůst :)
Mayim
Stálý člen fóra

Příspěvekod TRZ04 » ned 22. dub 2012 14:43:05

Já gelovky mám, ale mamka je taky sundala. Gelovky jí vyhovovaly, ale když bylo třeba, neměla jsem třeba čas jí to doplňovat. Jsem to ale ostuda. :oops: Pořád teď řešila lámavé nehty a tak jsem jí pořídila tuto péči od OPI http://www.modelaznehtu.cz/shop.php?pr=1432&&cislo= A moc si ji chválí.
Jinak já měla na přírodní nehty dobré zkušenosti s péčí z lékárny od Four Seasons http://www.modelaznehtu.cz/shop.php?pr=258&&cislo= Tu mám osobně vyzkoušenou a spokojenost.
TRZ04
Stálý člen fóra

Příspěvekod Likra » ned 22. dub 2012 15:23:38

Přípravek z lékárny od Four Seasons jsem si také kupovala (byl u nás za 55,- Kč), bohužel ale jen v jedné lékárně a to ještě málokdy, když se pak změnila magistra, tak nová už vůbec nevěděla, o co se jedná. Výsledek = pak už vůbec nebyl k dostání.
Ze začátku jsem byla tímto přípravkem přímo nadšená, ale později ... = tento přípravek mi stačil jen na určitou dobu, pak se nehty znovu lámaly, či spíše trhaly, byly měkké doslova jako bláto, ošetřování tímto přípravkem už nestačilo, běžné domácí práce byly pro mne utrpením. Takže mi nic jiného nezbývá než gel, pokud nechci mít nehty zatržené do krve a prsty bolavé. Jehla se totiž do nich zabořila jako do másla. Věčné pilování a lakování už nestačilo. S gelovými nehty jsem naprosto spokojená, mám stále upravené ruce.
Naproti tomu nalepovací nehty bych nikdy nechtěla, viděla jsem zoufalé poničené nehty u několika známých, které je používaly.
Likra
Borkyně měsíce |

Úroveň: nenechám ruce v klidu

Příspěvekod Roza » ned 22. dub 2012 16:35:07

Také jsem měla problémy s nehty. Byly měkké a lámaly se mi. Musela jsem je nosit úplně nakrátko ostříhané.Tak jsem začal nosit gelové nehty. Po roce mne to omrzelo a říkala jsem si že se třeba za rok ty nehty polepšily :lol: No samo že né. Tak jsem to řešila nějakými zpevňovači nehtů ve formě jakoby laku. Nepomáhalo to. Nakonec mi spolupracovnice poradla, že si občas kupuje GS Eladen. Měla jsem balení na dva měsíce a nehty mám téměř takové jako kdysi dříve. Nelámou se a jsou hezky tvrdé. Teď je to asi půl roku po dobrání balení.
Roza

Úroveň: snažím se být pokročilá, ale drhne to :-)

Příspěvekod Morgainne » pon 30. dub 2012 15:24:21

Tak jsem schválně nakoukla, protože mě zajímalo, kolik holek korálkářek gelovky má a jak se s nima asi korálkuje. Já je nemám a nikdy ani nechci, moc nechápu, proč si někdo se zdravými nehty, které se nějak výrazně nelámou a netřepí, dává dobrovolně na nehty další umělé, proč si svoje nechá ničit nějakým chemickým lepidlem. A podle mě to ani není hezké - už jen ta fotka, co tu pár příspěvků přede mnou byla (s tím stříbrným nenápadným zdobením) - ty nehty jsou nepěkně dlouhé a hranaté a a vypadá to neupraveně (takhle hranatě vypadají moje nehty, když je nechám růst a nebudu je stříhat). A to je ještě ta nejstřízlivější varianta, co se dá od slečen nehtařek vidět. Mám teď před svatbou a už mi leze krkem, jak se mě furt někdo ptá, kde si nechám udělat nehty a že si mám nechat nalepit umělý, že takhle obyčejně to není pěkný. Tak se mi zdá, že se lidi (teda spíš holky) úplně zbláznili/y - to už přirozený, zdravý a upravený nehty bez kusu umělý hmoty (a nedejbože i nenalakované!) nejsou pěkný?
Morgainne
Stálý člen fóra

Příspěvekod TRZ04 » ned 24. čer 2012 19:36:09

Měla bych k tomu něco málo...Ty nehtíky s jemným stříbrným zdobením jsem tu dávala já a jak jsem psala v příspěvku, byly to moje první nehty na kurzu. V životě jsem neviděla ani to, jak se nehty dělají. Tehdy jsem z nich byla nadšená. Dnes už to taky vidím jinak. Teď je dělám přes dva roky a vypadají trochu jinak.
A za druhé...Každý, ať si nosí, co sám chce. Neodsuzuju ani gelovky ani přírodní. Věřte mi, že málokdo, kdo má kvalitní a nelámavé nehty a práci, při které se nehty nezničí, si dobrovolně gelovky dá. Já celý život (při studiu) s radostí lakovala a měla jsem pevné nehty. Ale dezinfekce a mytí rukou v práci mi nehty zničilo během dvou měsíců. Každý si holt musí rozhodnout, jak žije, co si může dovolit a na čem mu záleží.
Pokud gelovky na svatbu nechceš, tak si je přece nenech nutit. Kvůli pár hodinám na svatbě ti to nestojí za to. Holky, co je nosí, k tomu mají trvalejší důvody. :)
TRZ04
Stálý člen fóra

Příspěvekod jilinka » pon 25. čer 2012 16:29:22

kdyby mi vyrostly takové, jako na obrázku, budu velmi ráda, ale to se bohužel nestane, takže gel je jediná možnost
ach jo, jak já bych potřebovala už najít tu svou novou nehtařku...
byla jsem teď nedávno u jedné ze slevomatu, no, podruhý už tam nejdu...
jilinka

Příspěvekod Likra » pon 25. čer 2012 16:55:23

Minulý i tento týden děláme opravy v domácnosti, nové sociálky, podlahu v kuchyni, malujeme, a tím pádem i neustále uklízím, hadry, kýbl a rejžák jsou stále v plné pohotovosti. Dva gelové nehty už mi "odešly", prostě postupně odpadly. Jak jsem už psala, nemám nalepovací, ale gel nanesený štětečkem a vytvrzený, na něm pak klasický ozdobný lak, jak někdy vidíte na fotkách s mými šperky. Třetí nehet brzy asi dopadne stejně, tak si "obnažené" nehty alespoň vždy v podvečer nalakuji ochranným lakem, aby jakž takž vydržely až do návštěvy manikérky. Také stále ošetřuji ruce, natírám krémem na ruce a nehty. Nehty mám třepivé, i když je jemně opiluji, neustále o něco zachytávám (lepší varianta), pokud se náhodou nehet nezlomí nebo část neodštípne (horší varianta). Nedokážu si tuto špinavou práci (a také práci na zahradě) bez gelových nehtů vůbec představit, měla bych nehty úplně zničené, gumové rukavice totiž nesnáším. Bez gelových nehtů bych nemohla ani šít, takže jsem za ně moc vděčná.

Děvčata, která máte zdravé nehty, važte si toho, ani nevíte, čeho jste ušetřeny (pardon, správně česky ušetřena)...
Likra
Borkyně měsíce |

Úroveň: nenechám ruce v klidu

Příspěvekod Miss Tattooo » pon 25. čer 2012 23:04:55

Já jsem naštěstí majitelka silných nehtů, ale když jsem kdysi pracovala převážně s krabicemi, nehty se mi lámaly až do krve, takže mně gelovky zachránily před zničením lůžek. Ale proti vkusným gelovkám nikdo nic mít nemůže, spíš je bohužel k vidění spousta šíleností - to se ale netýká jen nehtů :mrgreen:
Miss Tattooo
Borkyně měsíce |||

Úroveň: Lehce pokročilá přátelská osoba nesnášející nevyžádané rady :o)

Příspěvekod Gabina » pát 06. črc 2012 13:33:25

Ja osobne chodim na nechtiky 2 az3 krat do roka ked sa ide na daku špecl akciu , potom ich dam dole a cakam na odrastenie :mrgreen: no tento rok to uz bolo viac, bolo svadobne obdobie :D
Sa pochvalim :D
na mojej svadbe
Obrázek
o mesiac neskor dalsia
Obrázek
Obrázek
Gabina
Stálý člen fóra

Úroveň: pokročilá , stále skúšam niečo nové

Předchozí

Zpět na Pokec