Bizu denní potřeby

Volný pokec na libovolné téma

Bizu denní potřeby

Příspěvekod Ledni-medvidek » sob 09. led 2010 16:54:46

Ahoj holky, dneska mi kamoska rekla, ze moje veci nejsou na denni potrebu, nedostala jsem z ni, co by to melo jako byt, tak se chci zeptat Vas. Co je bizu na normalni noseni a neradi se k vecernim? Poradíte mi prosim.. :geek:
Ledni-medvidek

Re: Bizu denní potřeby

Příspěvekod gianelle » sob 09. led 2010 17:15:58

Z toho si nic nedělej ... podle mě se jedná o nerozhodnutelný problém (a navíc nesnáším jakékoliv škatulkování), ono hodně záleží na tom, co je kdo zvyklý nosit za oblečení, jaký má vkus, jakou má odvahu a čert ví co ještě ... já bych třeba vůbec nemohla nosit většinu bižu, která je nazvaná "na běžné nošení" protože je to prostě ukrutně nenápadné a na mě by to prostě zaniklo, na druhou stranu zase běžně nosím věci, které by libovolná křehčeji stavěná holčina mohla nosit místo šatů *rofl1*

Co jsem se dívala na věci tady na fóru, tak tam sice máš pár vyloženě "luxusních" kousků, ale určitě bych je nenazvala vyloženě "večerníma" (neber jako kritiku, jsou skvělé *thup* ) a k patřičnému oblečení bych si je dokázala představit i na běžné nošení

(BTW mě ukrutně prudí, když něco vyrobím a někdo na mě vyjede "jéé, to je hezký, takový večerní" a já to třeba mám v plánu nosit běžně ... prostě nedělám cíleně nic "večerního" nebo " k letní šatům" nebo "jánevímkčemu", dělám to co se mi líbí a k čemu to bude kdo nosit ... není můj problém )
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II

Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Příspěvekod Ledni-medvidek » sob 09. led 2010 18:20:25

Gi, diky za podporu a pochvalu, delam vetsinou veci, ktere mam chut delat, ale kdyz se mi nekdy naskytne moznost neco prodat byla bych rada, kdyby neco zmizlo, z posledni varky mel uspech jen cinkac s perlickama a musela jsem ho delat 4 x, takze jsem musela nakoupit vice koralku nez pak byl zisk, je to zacarovany kruh :) ale mas pravdu, nechci delat veci, ktere se mi nechce delat jen proto, aby si je nejaka tuctovka koupila a jeste ofrnovala :) :twisted:
Ledni-medvidek

Příspěvekod gianelle » sob 09. led 2010 18:44:41

asi takhle, každá věc si najde svého kupce ;) jednou mi jedna známá nabídla, jestli bych jí nedala na prodejnu pár kousků na ukázku (má hobby obchod a má tam i korálky, tak aby bylo vidět co z toho jde dělat) a případně na prodej a jako první z tama zmizel tak šílený freeformový náramek, o kterém jsem si myslela že je neprodejný :lol:
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II

Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Příspěvekod setapouch » sob 09. led 2010 21:16:15

Medvídku, na to se vybodni, klidně si tvoř to, co máš zrovna náladu dělat, jak říká Gi, ona si každá věc někoho najde, kdo ji bude nosit rád...pokud se kamarádce tvoje věci zdají nenositelné, může si přece koupit bižu kdekoliv jinde, aby měla to stejné, co ostatní a nevyčuhovala z řady. Tím, že děláme věci jiné, dáváme nositelkám možnost projevit svou osobnost ...a ano, taky jsem si myslela, že nikdy neprodám Médeu a je fuč ! A kdybych je byla ochotná šít jako manufaktura, prodala bych jich víc...ale to neumím, podruhé už by na mně vyskakovala kopřivka, zvlášť kdyby to bylo na zakázku ( a v téhle barvě a aby to mělo to a ono :mrgreen: ) A kdybys měla dělat jenom to, co se líbí zrovna tomu, kdo na tvoje věci kouká, asi by ses brzo zbláznila a korálky by ti přestaly přinášet jakékoliv potěšení...a to my nemůžem potřebovat, ne? :D
Furt se něco děje...
http://www.vrbabinka.cz
setapouch
Borkyně měsíce |

Úroveň: pokročilý student, dobře míněné rady a kritiky se přijímají

Příspěvekod Naja » sob 09. led 2010 22:48:53

Osobne bych hrozne rada nosila vetsi sperky, ale dost sportuju a jsem docela hubena a koukaji mi klicni kosti, takze delka nahrdelniku je vecny problem, proto delam vetsinou nausnice a na rozdil od mych zacatku uz nosim i vyraznejsi kousky, ale prijdou mi oproti vetsine vyrobku tady nezajimave, takze je sem ani nedavam (hlavne protoze jsem dost lina) :lol: Ted budu nastupovat do nove prace a musim chodit slusne oblikana, takze zadny dziny a moje oblibeny sity hvezdicky za nausnice-musim si udelat par slusnych sperku ke kosilim :-) Myslim, ze dost z nas tvori protoze je to bavi a odreaguji se u toho, hold obcas to pro bezny noseni (co se tyce prakticnosti) neni, ale nekde se to uda, nebo se tim clovek jen kocha a obcas si to na sebe vezme protoze se mu to strasne libi a je hrdy na to ze zvladl neco tak krasneho udelat a naucil se neco noveho :-) Mozna to je trochu zmateny, ale slohy mi nikdy nesly :-D Takze tvorme dal at je to co je to *thup*
Naja

Příspěvekod TRZ04 » ned 10. led 2010 13:03:56

Je to všechno o tom, na co je člověk zvyklý. Moje mamka by bez náramku nevyšla z domu. Já jsem zase na náušnice a náramky téměř nenosím. Kolegyně mamky jí tuhle v práci povídala: Když ty to umíš tak pěkně sladit a já to neumím nosit. O tom to je...
A o neprodejných kouscích...Občas si u některého (ketlovaného) kousku řeknu, že už ho mám v nabídce moc dlouho a měla bych nějak předělat. Jakmile nad tím začnu uvažovat, tak se většinou daná věc prodá :) Zatím jsem ještě nic nepředělávala, že by se to neprodalo. Každý má prostě jiný vkus a jinou odvahu nosit něco, na co jiní odvahu nemají. Takže tvořme podle sebe a zákaznice si nás jistě najdou... *applause*
TRZ04
Stálý člen fóra

Příspěvekod jilinka » ned 10. led 2010 18:09:56

pro mě je na "běžné nošení" všecko...
Nevím, proč by měl(a) člověk nosit něco extra jen na večer... Kolikrát tak jedna jde někam na večer? Tss. Klidně si vemu korál k riflím, když to bude barevně ladit třeba s tričkem. Z obyčejného trika za 50 Kč udělá takový kousek módní hit a nějaký jednoduchý náhrdelník od Vietnamců z toho udělá zas jen triko od Vietnamců.
Teda nic proti jednoduchým náhrdelníkům, ale raději nosím něco originálnějšího i na "běžné" nošení.
Takže pokud po mě někdo chce něco na běžné nošení, nejčastěji udělám nějakou kuličku s náušnicema, jde mi to od ruky a pokaždé zkusím nějakou jinou barvu alespoň... Ale na zakázku ... brrr, jen s krajním odporem. *rofl1* Proto asi poslední dobou skoro nic nikdo nechtěl, protože mě nebaví ty "běžné věci" dělat
jilinka

Příspěvekod Monna » pon 11. led 2010 13:08:19

To je pravda, mě taky říkají holky že to je moc extravagantní a výrazné co dělám a že by si to vzaly třeba do divadla :( nejvíc je potěší korálek na nýtu a háček :( trapný, ale je to tak...ale řekla jsem, že tohle už nedělám a ulevilo se mi
Monna
Stálý člen fóra

Příspěvekod Ála » pon 11. led 2010 15:02:03

Musím se přiznat, že ráda dělám složitěší kusy a pak mi to přijde na "denní nošení" moc nápadné.
Ale je to škoda, jak říkají holky výše.
Pravda je, že když vytvoříme něco, z čeho máme radost, mělo by se to "vynést do světa" co nejčastěji, jen ať všichni slintaj! :twisted: *thup*
Takže slibuju, že i já se budu snažit... :oops:
Ála
Stálý člen fóra

Úroveň: Pokročilý, stále se učící a žasnoucí

Příspěvekod Ledni-medvidek » sob 30. led 2010 14:34:02

jsem ráda, že máte podobné názory :-)
me také nebaví lanka a modní tendy, stejne je ani moc neumim delat :)
a když se to nekomu nelibi, tak at si trhne, vždyt to nikomu nenutíme, ne? :-)
Ledni-medvidek

Příspěvekod Sigel » pon 01. úno 2010 11:41:04

Já se zcela programově oblékám - a tudíž i šperkuju - jako naprostý cvok, čím méně je něco běžně nositelné, tím raději se tím ozdobím ;) , například ulítávám na sárí a tureckých kalhotech, takže na mém běžném, každodenním oděvu by jednoduchý, "trendy" šperk naprosto zanikl :D
Pokud se budete na mínusy ve svém životě dívat přes vztyčený prostředníček, budou vypadat jako plusy.
Můj blog: http://sungardenkoralky.blogspot.com/
Pinterest: http://www.pinterest.com/sungardenmk/my-bead-creations/
Sigel
Borkyně měsíce ||||

Úroveň: Věčný student

Příspěvekod Mirinda » čtv 04. úno 2010 21:31:55

Z toho si nic nedělej. Já bohužel patřím do těch, co korálkují "z nutnosti". Aneb potřebuju na ples něco k šatům tak uvažuju co si udělat. Kámošky maj narozky tak jim něco uknutluju ;) Nebo si koupím tričko zajímavé barvy a už uvažuju co si k němu vyrobím. Sice v poslední době nosím na krku spíš keltský amulet a k němu kombinuju náušnice a náramky... ;) Líbí se mi tu ty vaše složité náhrdelníky- vždy je tu obdivuju- jenže já bych se v tom necítila, nebo by mi to nepasovalo k šatům... takže si radši udělám třeba motanici... A o tom to podle mě je- v čem se kdo jak cítí... Já se líp cítím se sňůrou korálků barvy kerá mě uklidňuje, než s něčím složitým na co bych ani při tvoření neměla nervy... Prostě na ostatní se vyprdni, jdi si svým stylem- v čem se dobře cítíš ;o)
Mirinda

Úroveň: pokročilý

Zpět na Pokec