korálková předsevzetí?

Volný pokec na libovolné téma

korálková předsevzetí?

Příspěvekod Mayim » stř 20. led 2010 12:53:02

Dává si někdo z vás (kromě normálních) i korálková předsevzetí? typu: tohle se naučím, tohle dodělám, tohle si konečně koupím nebo naopak - nebudu tolik utrácet a zpracuju to, co mám?
Jestliže já nejsem pro sebe, kdo je pro mě? A když jsem jenom pro sebe, co jsem? A jestliže ne nyní, pak kdy?
Mayim
Stálý člen fóra

Úroveň: věčný mírně pokročilý... kritika vítána :-)

Re: korálková předsevzetí?

Příspěvekod kiwika » stř 20. led 2010 13:14:11

jj, já začala šetřit,čekáme miminko, takže korálky šly stranou.
Taky jsem si předsevzala, že zkusim udat co mám..a že prostě je, co je .
Ale stejně podlehnu, přijde někdo, že chce tohle a tohle ale v jiné barvě a dělám znova na přání.. :?
kiwika
Borkyně měsíce |

Úroveň: mírně pokročilá a přijímám kritiku a dobré rady!

Příspěvekod Mayim » stř 20. led 2010 13:23:20

dala jsem si šetřící předsevzetí, že si budu kupovat jen to, co opravdu NUTNĚ potřebuju (jako docházející komponenty, zapínání a podobně). Myslím, že stav "tohle nutně potřebuju" tady zná víc lidí... tvořících a učících se předsevzetí mám několik - "lahůdkové" verze spirál a spirály vůbec (zatím jsem si odškrtla tři) a hromadu dalších věcí...
Jestliže já nejsem pro sebe, kdo je pro mě? A když jsem jenom pro sebe, co jsem? A jestliže ne nyní, pak kdy?
Mayim
Stálý člen fóra

Úroveň: věčný mírně pokročilý... kritika vítána :-)

Příspěvekod pomeranca » stř 20. led 2010 16:56:08

Vzhledem k tomu, že jsem se ke korálkům už dloooouho pořádně nedostala, zní mé předsevzetí: Něco si udělat pro radost a něco nového se naučit...
korálky forever
pomeranca

Příspěvekod jusnina » stř 20. led 2010 18:39:31

No jasně, předsevzetí že se naučím šité věci si zdatně (i díky Vaší pomoci a různým návodům odtud) plním. Už jsem si od Nového roku odškrtla sluníčka, potrubní poštu, herringbone spirálu, DNA spirálu, peyote i brick stich, résile turbullaire (bo jak se to píše...) ale na co se fakt chystám a pořád odkládám je obšívání kabošonů.Tak doufám že i to sem zanedlouho připíšu jako splněné :P
O NUTNÉ POTŘEBĚ netřeba mluvit. Potřebuju totiž pořád VŠECHNO *rofl1*
jusnina

Příspěvekod Bouřka » stř 20. led 2010 19:29:38

pomeranca píše:Vzhledem k tomu, že jsem se ke korálkům už dloooouho pořádně nedostala, zní mé předsevzetí: Něco si udělat pro radost a něco nového se naučit...

Tak nějak podobně + udělat si pořádek v korálkové složce v počítači. Včera jsem úspěšně začala, mám skoro hotovou druhou nejnáročnější složku. Tu první - návody si asi nechám naposled. Bude to záhul.
Bouřka

Příspěvekod jilinka » stř 20. led 2010 19:47:32

po každém nákupu si dávám předsevzetí, že teď minimálně měsíc, dva, nebudu nakupovat korálky... a taky to jako standardní předsevzetí dopadá... *rofl1*
jilinka

Příspěvekod jekaterinka » stř 20. led 2010 20:17:40

jé, takových předsevzetí je..... Hlavní zatím je "pustíš se konečně do šitých věcí" (pak následuje pořadník, co konkrétně), pak je taky "uklidíš si ten bordel v korálkách", "kvůli fimu si koupíš strojek na těstoviny".......a ano, taky mám položku "uděláš si pořádek v korálkové složce v pc". Ale už se mi podařilo splnit jedno předsevzetí - "začneš tvořit s minerály"
jekaterinka

Příspěvekod jaspinn » stř 20. led 2010 20:58:36

Jsem na tom podobně jako Jusnina - od listopadu se postupně učím šít, všechno podle návodů co tady najdu - dokonce jsem se snažila obšít i nějaký kabošon, což mi zpočátku vůbec nešlo, ale je to lepší - i když ne skvělé *rofl1*

Teď mám v plánu KONEČNĚ :D dělat věci podle fantazie a ne jenom na přání........

A s nákupem korálků a všeho kolem to mám stejně jako vy - styl "objednám si jenom to co potřebuju" obyčejně končí "no co, navíc toho není zas tolik...." *rofl1* *rofl1*
jaspinn

Úroveň: pokročilý začátečník - jak jenom to napsat jinak....něco umím, něco zkouším a pořád a pořád se učím

Příspěvekod Bouřka » stř 20. led 2010 21:58:53

Tak se musím pochlubit, že ve svém předsevzetí, udělat v počítači pořádek jsem za dnešní večer výrazně postoupila. Zbývají jen soupravy a návody. Ovšem na návody abych si vzala dovolenou :lol: . To je chaos nad chaos.
Předsevzetí nekupovat nemám. Ne že by mě to nelákalo, ale rekonstrukce chalupy k bydlení nás natolik vyčerpává po finanční stránce, že šetřím, kde to jde.
Bouřka

Příspěvekod Eiffa » stř 20. led 2010 22:07:38

Tak jsem probírala svoje zásoby, nějaký návody, a chtěla bych se pokusit zlikvidovat to, co mám doma a pak si udělat výlet do Jablonce. Třeba na jednu spirálu potřebuju jen tyhle pytlíčky, a než já jí spáchám, to chvilku potrvá.. Návody se hromadí, korálků je doma kupa, jen ten čas na motání mi trochu chybí:(A ono to hned tak z těch obchodů nezmizí.
A teď.. jak dlouho mi to vydrží.. :D
Eiffa
Stálý člen fóra

Příspěvekod Ála » čtv 21. led 2010 7:18:43

No, normální předsevzetí si nedávám, protože bych je stejně nedodržela a ani si nedávám předsevzetí, že nebudu tak utrácet za korálky - ze stejného důvodu - :twisted: :lol:
Dala jsem si ale taková obecnější korálková předsevzetí, jako že se budu neustále snažit udělat nějaký pokrok v korálkování, ať už jakýmkoli směrem, neustále se "vzdělávat" a objevovat nové věci apod. ;)
Ála
Stálý člen fóra

Úroveň: Pokročilý, stále se učící a žasnoucí

Příspěvekod evitschka » čtv 21. led 2010 9:37:16

jilinka píše:po každém nákupu si dávám předsevzetí, že teď minimálně měsíc, dva, nebudu nakupovat korálky... a taky to jako standardní předsevzetí dopadá... *rofl1*

U mě je to naprosto to stejný *jump*
Don't say no, just say now.
http://czechbeadwork.blogspot.com/
evitschka
Borkyně měsíce |

Úroveň: Mírně pokročilá, ale pořád s něčím začínám...

Příspěvekod janava » čtv 21. led 2010 10:00:08

Ála mi naprosto mluví z duše - snaha o jakákoliv předsevzetí vždy (ať dříve či později) vzala za své. Takže nakupuju i když NUTNĚ nepotřebuju - ale ono se vždycky všechno hodí - a snažím se o jakýkoliv pokrok. (O tom, jak jsem se podle knihy Jitky Sůsové Šité korálky snažila proniknout do taje rokajlu a vlasce vám povyprávím jindy :twisted: ).
Jediné, v čem nemám resty, je organizace. Jsem totiž založením "škatulkovač", takže celkem vím, kam pro jaký korálek či komponent sáhnout a v počítači je taky relativní pořádek.
Takže velkým úkolem přede mnou je zvládnout líp focení a možná zkusit prezentaci na prodejním serveru, ale ta představa nutného papírování ohledně živnosti mě zatím brzdí.
Tož tak jsem na tom já.
janava

Příspěvekod Terezka » pát 22. led 2010 15:24:38

předsevzetí číslo jedna - naučit se obšívat - mám pocit že to už všichni umí a ty moje koule vypadaj, no radši ani nechtějte vědět *rofl1*
předsevzetí číslo dva - přestanu utrácet a hlavně přestanu kupovat "výhodná balení" - mám toho pak tolik že akorát pak bazárek tady praská ve švech *rofl1*
Terezka
Borkyně měsíce |

Příspěvekod smilegirl » sob 23. led 2010 10:15:57

S tím obšíváním, Terko, nejsi jediná, pořád mi připadá hroznně těžké a nechce se mi do toho (teď myslím kabašony a šutry, kuličky už zvládám, jakž takž :D)

Ale jinak už jsem začala - naučila jsem se krouceného herinka a uklidila jsem si tak po 3/4 roce nehorázně zabordelařený stůl :)
smilegirl

Úroveň: Nejraději ketlování - pokročilý a sem tam drátky - začátečník

Příspěvekod Lejana » sob 23. led 2010 12:21:27

Já si předsevzetí moc nedávám, ale jedno jsem si taky dala, naučit se šít. Bohužel poslední dobou jsem s volným časem dost na štíru, hlavně na korálky, udělala jsem pár věcí na zakázku, ale to je tak všechno. Až je mi z toho smutno, že toho času mám tak málo. :cry:
Lejana
Stálý člen fóra

Úroveň: pokročilá, ale pořád se mám co učit a učím.....

Příspěvekod gianelle » sob 23. led 2010 12:33:07

Na předsevzetí moc nejsem, ale tak jsem si řekla že bych mohla šít trochu víc freeformových šíleností a zase zpracovávat nezpracovatelné, co nejdřív zlikvidovat černé komponenty (než definitivně změní barvu ...) a udělat si pořádek v zásobách
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II

Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Příspěvekod barunka00 » sob 23. led 2010 12:58:19

tak moje předsevzetí je v podstatě těch snad tisíc záložek korálkových návodů...na 1. místě mam ale taky obšívání a všechny možné spirálky...hlavně ty "ocancouřené" ála Jilinka :oops:
barunka00
Stálý člen fóra

Příspěvekod jekaterinka » ned 24. led 2010 20:05:52

Terezka píše:předsevzetí číslo jedna - naučit se obšívat - mám pocit že to už všichni umí a ty moje koule vypadaj, no radši ani nechtějte vědět *rofl1*
předsevzetí číslo dva - přestanu utrácet a hlavně přestanu kupovat "výhodná balení" - mám toho pak tolik že akorát pak bazárek tady praská ve švech *rofl1*

můžeš být klidná..já to neumím :D tedy zatím... *devil*

a výhodné balení, je výhodné balení, co kdyby pak člověku něco chybělo, že? *rofl1* (taky je ráda kupuju, mám pak lepší pocit, že jsem dobře nakoupila *mrk* )
jekaterinka

Zpět na Pokec