Tvůrčí krize

Volný pokec na libovolné téma

Tvůrčí krize

Příspěvekod pomeranca » čtv 03. zář 2009 19:25:41

Mám poslední dobou (tedy už celkem dlouho... cca půl roku) slušnou tvůrčí krizi. Vůbec se mi nechce korálkovat a když už, tak je to jen maličkost, kterou tu nestojí za to vystavovat... Aspoň jsem jako náplast začala vázat náramky z bavlnek, ale korálky mě zatím pořád jen leží na stole... co stím? přejde to někdy? *sad*
korálky forever
pomeranca

Re: Tvůrčí krize

Příspěvekod setapouch » čtv 03. zář 2009 19:33:13

To víš, že jo...myslím, že to míváme čas od času všechny...nic tě nenapadá, nic ti nejde, začneš a zjistíš, že tohle nee... něco bys i dělala, ale nějak nejsou ty správné korálky ;) ...prostě to nech vyhnít, třeba si čti nebo zavařuj švestky :D a netrap se...on ten impuls zase odněkud přijde, neboj *sun*
Furt se něco děje...
http://www.vrbabinka.cz
setapouch
Borkyně měsíce |

Úroveň: pokročilý student, dobře míněné rady a kritiky se přijímají

Příspěvekod amam » pát 04. zář 2009 7:05:35

U mě to hodně souvisí s náladou. Když je špatná, tak nic nejde, ani to korálkování :cry: .
amam
Stálý člen fóra

Příspěvekod carrerka » pát 04. zář 2009 8:40:32

Ahojky,

tak jsem moc rada za toto tema, ja mam totiz uplne stejnou krizi.. Na konci zkouskoveho jsem se nemohla dockat, az budu mit zase cas na koralky. Koncem cervna jsem ale odjela na studijni pobyt a co jsem se vratila, tak jsem na koralky skoro nesahla.. Ano, pokousela jsem se, ale jak uz tu bylo zmineno, jednou neni chut, pak neni napad a nebo nejsou ty spravne koralky, a tak jsem skoncila prave u te knizky :roll:
carrerka

Příspěvekod pomeranca » pát 04. zář 2009 8:45:11

setapouch: děkuji za povzbuzení

Věřím že to určitě časem přejde... snad brzo :roll: A uklidňuje mě že nejsem sama :oops:
korálky forever
pomeranca

Příspěvekod carrerka » pát 04. zář 2009 9:02:34

pomeranca píše:setapouch: děkuji za povzbuzení

Věřím že to určitě časem přejde... snad brzo :roll: A uklidňuje mě že nejsem sama :oops:

I ja jsem rada, ze vtom nejsem sama. Kdyz jsem byla mala, dost brzo me vsechny nove veci omrzely a ted jsem dostala strach, ze toto bude stejne. Bylo by mi ale lito, kdybych uz nemohla vyuzit vsechny ty krasne koralky, kterych mam doma slusnou zasobu. V mem pripade to urcite prejde prvni den po zacatku skoly, protoze pak uz na to zase nebude cas :mrgreen:
carrerka

Příspěvekod barunka00 » pát 04. zář 2009 11:35:55

Jo taky jí ted mam...špatnou náladu i tvůrčí krizi...nevim jestli to je podzimem nebo blížící se školou...taky možná tim že sem ted fakt od rána do večera dělala věci na prodej...pak sem vždycky tak dva dny taková náká otupělá ale ted už to je nák dlouho...tak snad se mi zvedne nálada až se mi vrátí co nejmenší pytel :-) ...taky očekávam že největší chut do tvoření budu mít od 29. září :D
barunka00
Stálý člen fóra

Příspěvekod jilinka » pát 04. zář 2009 11:40:58

Mám ji taky, ale spíš je způsobená asi nedostatkem času, poslední týdny byly hodně nabité...
Ale největší problém mám se zakázkama, které mě absolutně nebaví. Rozhodla jsem se, že objednávky už asi vůbec nebudu dělat. Prostě pokud někdo něco chce, co mám, tak dám, případně tomu upravím délku, ale kašlu na objednávky typu: toto by se mi líbilo, ale kdyby to bylo zelený s oranžovýma puntíkama :D
jilinka

Příspěvekod setapouch » pát 04. zář 2009 12:54:07

jilinka píše:Mám ji taky, ale spíš je způsobená asi nedostatkem času, poslední týdny byly hodně nabité...
Ale největší problém mám se zakázkama, které mě absolutně nebaví. Rozhodla jsem se, že objednávky už asi vůbec nebudu dělat. Prostě pokud někdo něco chce, co mám, tak dám, případně tomu upravím délku, ale kašlu na objednávky typu: toto by se mi líbilo, ale kdyby to bylo zelený s oranžovýma puntíkama :D

Mluvíš mi z duše, Jilinko...zrovna tu tak sedím nad podobnou zakázkou a říkám si " mám já tohle zapotřebí? nemám..." takže odteďka jedině z hotových, zakázky - bohužel - neberu...do korálků jsem se kdyyyysi pouštěla s tím, že si tím budu vyplňovat volný čas, ne shánět živobytí...tak se toho začnu držet. Stačí ta krize, když korálková múza šmejdí někde v dáli a jednoho nic, ale pranic nenapadá *uraz*
Furt se něco děje...
http://www.vrbabinka.cz
setapouch
Borkyně měsíce |

Úroveň: pokročilý student, dobře míněné rady a kritiky se přijímají

Příspěvekod gianelle » pát 04. zář 2009 14:12:41

Holky, toto občas mívá každá. A hromada zakázek či takzvaných "komerčáků" tomu nepřidá. Od 21.8 jsem neušila skoro nic, z čeho bych měla radost. Místo toho mě několikrát vybrakovaly baby z rodiny nebo ze sousedství a přihodily k tomu hustě popsanou A5 se zakázkama :roll: Efekt: jsem tak vybraná že nemám pomalu ani co na sebe a nějaké pořádné šití mi furt neleze zpod pazourů ... potřebovala bych nějakou "nakopávku", nějaký nápad ... škola začne za dva týdny a cosi, takže bych měla šít jak vzteklá a místo toho čučím na záznamy přednášek z minulého roku (zpracování a přenos multimédii a díky nějaké chybě při nahrávání se do toho ještě míchá zvuk ze souběžné přednášky - programování v Javě *rofl1* ) a přitom se babrám z obkorálkovanejma lžičkama a jinejma "ptákovinama" :roll:
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II

Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Příspěvekod jekaterinka » pát 04. zář 2009 15:56:04

já mám krizi už od loňskýho podzimka...sem tam něco zplichtim, ale to jen vyjímečně...a nevidím to nijak růžově ani do budoucna, v práci jedu takovým tempem, že nestíhám ani jídlo, nějaký přestávky na oběd..co to je? No a pak příjdu úplně vyšťavená domů, vytáhnu si korálky...a nic...prostě se hrabu, hrabu a nic nevidím. A přitom mám takovou chuť něco stvořit a ono nic
jekaterinka

Příspěvekod jilinka » pát 04. zář 2009 16:26:55

gianelle píše:Od 21.9 jsem neušila skoro nic, z čeho bych měla radost.
Nemyslelas spíš srpen *rofl1* ?
protože jestli se Ti poslední výtvory za rok nelíbí, tak bych se některých ujala Obrázek
jilinka

Příspěvekod gianelle » pát 04. zář 2009 18:03:37

jů, error, samozřejmě že jsem myslela 8 ... *rofl1*
gianelle

Příspěvekod Hroška » pát 04. zář 2009 19:53:42

gianelle píše:jů, error, samozřejmě že jsem myslela 8 ... *rofl1*

to máš ještě dobrý..eror o jeden měsíc.. já teď koukala na zápisky z dějáku z minulýho roku.. a zjistila sem, že sme brali období 15. století u nás (resp spíš husitské hnutí a jak to tu bylo po jeho skončení) a koukala sem na asi pět veselých roků, kdy se něco významného stalo a všechny začínaly 19**

jinak k tématu.. tvůrčí krizi kdy sem na korálky vůůůbec neměla náladu, chuť .. no prostě nic, jsem měla asi půl roku a pak to jako zázrakem přešlo a už mě to zas baví :)
Hroška
Stálý člen fóra

Příspěvekod yfca5 » pát 11. zář 2009 9:21:25

Jo tak tohle znám taky, buď nejsou nápady, nebo korálky, nebo nálada a když už tohle všechno je tak vlastně zjistim že mi došli zapínání či něco podobného a opět z toho nic není protože na co se budu dělat s náramkem kterej nemá zapínání že a pak zas nejsou peníze protože když už se nakupuje tak jenom zapínání se nekoupít a tak se čeká na peníze až se bude moci balíček doobjednat už mě to neba :-) ale aspoň zvířátka tvořim když už nic jinýho :-D v tom se vyžívá moje babička miluje když jí nosim nový zvířátka do party :-)
yfca5

Příspěvekod Mayim » pát 11. zář 2009 13:50:17

já mám spíš strach z toho, že teď přijedu domů, po státnicích čas na korálky bude, a i když mám doma jednu věc rozdělanou a na dvě další šité šílenosti si vezu nákresy (to byla jediná kompenzace Blízkého východu od A do Z; tedy spíš od neolitu po současnost *rofl1* ) - že k tomu sice sednu, ale budu mít pocit, že se do toho musím nutit... aneb člověk chce vždycky to, co nemá - není čas, šilo by se... je čas - ani se moc nechce... :(
Jestliže já nejsem pro sebe, kdo je pro mě? A když jsem jenom pro sebe, co jsem? A jestliže ne nyní, pak kdy?
Mayim
Stálý člen fóra

Úroveň: věčný mírně pokročilý... kritika vítána :-)

Příspěvekod Meg » pát 11. zář 2009 14:41:43

yfca5 píše:Jo tak tohle znám taky, buď nejsou nápady, nebo korálky, nebo nálada a když už tohle všechno je tak vlastně zjistim že mi došli zapínání či něco podobného a opět z toho nic není protože na co se budu dělat s náramkem kterej nemá zapínání že a pak zas nejsou peníze protože když už se nakupuje tak jenom zapínání se nekoupít a tak se čeká na peníze až se bude moci balíček doobjednat už mě to neba :-) ale aspoň zvířátka tvořim když už nic jinýho :-D v tom se vyžívá moje babička miluje když jí nosim nový zvířátka do party :-)

Tohle je přesný, ten "začarovanej kruh".. Když je chuť a korálky, nejsou komponenty; když jsou korálky a komponenty, není chuť; když je chuť a pěníze, nemají v krámu to, co chci; když je chuť a v krámu mají, co chci, nejsou peníze.. A když je i chuť, i korálky, i komponenty (a nebo penízky na jejich zakoupení), většinou není čas Obrázek

Btw taky se vám někdy stalo, že vás ten nejlepší nápad zastihl zrovna 5 minut před odchodem z domu? Obrázek
Fairytales are more than truth: not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be defeated.
Meg

Příspěvekod yfca5 » pát 11. zář 2009 15:04:39

Meg píše:
yfca5 píše:Jo tak tohle znám taky, buď nejsou nápady, nebo korálky, nebo nálada a když už tohle všechno je tak vlastně zjistim že mi došli zapínání či něco podobného a opět z toho nic není protože na co se budu dělat s náramkem kterej nemá zapínání že a pak zas nejsou peníze protože když už se nakupuje tak jenom zapínání se nekoupít a tak se čeká na peníze až se bude moci balíček doobjednat už mě to neba :-) ale aspoň zvířátka tvořim když už nic jinýho :-D v tom se vyžívá moje babička miluje když jí nosim nový zvířátka do party :-)

Tohle je přesný, ten "začarovanej kruh".. Když je chuť a korálky, nejsou komponenty; když jsou korálky a komponenty, není chuť; když je chuť a pěníze, nemají v krámu to, co chci; když je chuť a v krámu mají, co chci, nejsou peníze.. A když je i chuť, i korálky, i komponenty (a nebo penízky na jejich zakoupení), většinou není čas Obrázek

Btw taky se vám někdy stalo, že vás ten nejlepší nápad zastihl zrovna 5 minut před odchodem z domu? Obrázek

no tys to skvěle vystihla jo přesně tohle je i u mě a nebo mě nejvíc nápadů chytá v práci a jen příjdu domů tak si ne a ne na něco vzpomenout je to děs :-( :-) :-(
yfca5

Příspěvekod makika99 » sob 12. zář 2009 11:52:28

Právě ji mám..
makika99

Příspěvekod zehaz » sob 12. zář 2009 19:46:31

Třeba nejsou vhodné "korálkové konstelace". Co jsem se vrátila z dovolené, také nic moc netvořím...... :o
zehaz

Příspěvekod Ledni-medvidek » sob 12. zář 2009 22:21:04

u me to není o moc lepší, když jsem po cca 14 dnech dodelala dna, tak se mi u finise roztrhla nit vejpul a tak jsem se nastvala a celou vyparala :-) jinak me to taky moc neba.. větsinou mam napad, ale pak ho neumim realizovat a kaslu na to..
Ledni-medvidek

Příspěvekod ivamka » ned 13. zář 2009 8:01:34

Já už DNA dělám radši na vlasci.Ty trubičky jsou ostré a nit přetrhnou,
ivamka

Příspěvekod Ledni-medvidek » ned 13. zář 2009 8:02:28

ivamka píše:Já už DNA dělám radši na vlasci.Ty trubičky jsou ostré a nit přetrhnou,

a jak vlasec strčíš do jehly?
Ledni-medvidek

Příspěvekod ivamka » ned 13. zář 2009 12:09:31

Okoušu ten konec vlasec mám 0,22ten raptor i obyčejný dekorační bez čísla a vleze i do té nejmenší jehly. Mám jednak z koralky .net ,ale zjistila jsme, že mám šitíčko ud vietnamců za dvacku a bylo tam asi šest těch nejmenších jehel, které mají ještě měnší ouško a vejdou i do rokajlu č.11. A to už mi zrak dosluhuje a do ouška vlasec trošku okousaný vejde
ivamka

Příspěvekod ivisek » pon 14. zář 2009 18:15:50

Tvůrčí krizi měla určitě každá z nás...nejhorší na tom je, že když mám zrovna čas nebo nemusím nic dělat, tak nevím co vytvořit z korálků. A když najednou zase začala škola, tak mám nápadů, ale zase není ten čas...chjo :(
ivisek

Příspěvekod Mayim » pon 14. zář 2009 19:35:53

ivisek píše:Tvůrčí krizi měla určitě každá z nás...nejhorší na tom je, že když mám zrovna čas nebo nemusím nic dělat, tak nevím co vytvořit z korálků. A když najednou zase začala škola, tak mám nápadů, ale zase není ten čas...chjo :(

tak tohle je přesné...
Jestliže já nejsem pro sebe, kdo je pro mě? A když jsem jenom pro sebe, co jsem? A jestliže ne nyní, pak kdy?
Mayim
Stálý člen fóra

Úroveň: věčný mírně pokročilý... kritika vítána :-)

Příspěvekod nikpat » pon 14. zář 2009 21:12:31

Taky znám....krize byla, když minulý rok odešel pan bývalý manžel...ta vydržela skoro rok :shock: , když už to vypadalo, že začnu znovu, tak zas došly nápady - chtělo to něco novýho, ale impuls a můza byli mrtví, a když přišly nápady a chuť se znovu vrhnout na něco nového, tak přišla (i když už jsem nedoufala, že by mě to potkalo :D ) láska, většinu volnýho času věnuju miláčkovi a dětičkám a na korálky nějak není čas. Jediné, co teď dnes a denně (po malinkých kouscích *rofl1* ) dělám, je kytice pro moji maminku k narozeninám. Vzhledem k tomu, že bude mít 55 let, tak jsem si slíbila, že kytice bude z 55 modrých růží ... už mám nejvyšší čas, mamča má narozeniny příští týden a já mám 45 růží a ani jeden lísteček :( . Ke všemu plánujem stěhování k mému miláčkovi, takže do toho všeho pendluju mezi Tachovem a Nýrskem - v Tachově byt vyklízím (jen od svých a dceřiných věcí), zůstane tu bydlet syn a v Nýrsku předěláváme byt, aby jsme tam mohli pohodlně fungovat. Holky moje, já se fakt nenudím, takže ani nemám depku z toho, že nesáhnu pořádně na korálky ;) , ale věřím, že to přijde a asi to nebude ani dlouho trvat - relativně :D :D :D .
www.nikpat.wz.cz
nikpat.rajce.idnes.cz
nikpat

Příspěvekod ivamka » úte 15. zář 2009 8:06:53

Nikpat- takovou krizi ti i závidím. Je to vlastně odpočinek od korálkování a přitom něco nového. At se ti to vydaří.
ivamka

Příspěvekod nikpat » úte 15. zář 2009 12:33:22

ivamka píše:Nikpat- takovou krizi ti i závidím. Je to vlastně odpočinek od korálkování a přitom něco nového. At se ti to vydaří.

Děkuji ;) a věř, že si tu svou "krizi" náramně vychutnávám :D
www.nikpat.wz.cz
nikpat.rajce.idnes.cz
nikpat

Příspěvekod gianelle » ned 20. zář 2009 18:59:14

Tak a už je zase tady. Dneska mám tak obecně náladu pod psa a takzvaný "den blbec" k tomu, hrabu se v korálkách a nic mě nenapadá ... :(
gianelle

Další

Zpět na Pokec