esinka píše:Ahoj, asi jsem tupec, ale obšila jsme kuličku velikosti 12, 14 a 16 mm a ráda bych obšila nějakou menší, ale moc si s tím nevím rady ..našla jsem sice návod na velikost 5 a 10 mm, ale je to velké a korálek v tom lítá ...můžete mi, rposím poradit, kde najdu nějaký návod na obšití menších kuliček? Děkuju
gianelle píše:Ty zelenkavé jsou dost "rozjeté", ale ty druhé pruhované vypadají relativně dobře, akorát trochu prosvítá podkladová kulička.
Možná jsi začla ubírat moc brzo.
Zkus si třeba obšít stejně velkou kuličku tím samým rokajlem, ale tu "rovnou" část šij o jednu řadu delší. Ono to sice trošku rozhodí ten pruhovaný vzor, ale zase nebudou nahoře ty "díry".
U té poslední je spodní polovina celkem v pohodě, ale v té horní polovině se teda nějak nevyznám. Podle mně jsi i u nich začla ubírat moc brzo a třeba se tam k tomu přidala i nějaká chybka ve stehu.
Jestli si zatím nejsi jistá ubíráním, zkus zatím šít ty pruhované a nebo je můžeš zkusit šít napůl. První jednu polovinu, pak druhou a pak je sešít k sobě. Nebudeš tam nikde ubírat, jenom přidávat.
(mimochodem, možná by to chtělo i trošku zamakat na těch ketlovacích očkách, pěkně kulatá by byla lepší )
Doufám že jsem na Tebe nebyla moc zlá
gianelle píše:
takhletak to většinou odstává, když je vnitřní kulička moc malá - zkusila bych dovnitř trochu větší kuličku a nebo to obšití nezačínat na 5 korálků, ale jenom na 4 - a taky dost pevně utahovat ty řady po rozšiřování
U těch posledních jsem se dosti ztratila v ubírání respektive po xy stejných řadách jsem nějak ztratila pojem o tom která je která a dopadlo to tak jak to dopadlo... ale příště to snad bude lepší... A koukám že tobě nic neunikne, tak snad se do příště polepším O:-) a děkuju
popopopo píše:U těch posledních jsem se dosti ztratila v ubírání respektive po xy stejných řadách jsem nějak ztratila pojem o tom která je která a dopadlo to tak jak to dopadlo... ale příště to snad bude lepší... A koukám že tobě nic neunikne, tak snad se do příště polepším O:-) a děkuju
Já jsem se ubírat prostě nenaučila, vždycky se mi ten vršek navíc rozjel a nevypadalo to hezky. Proto šiju dvě poloviny a ty sešiju. Možná je to delší postup, ale u mně to vypadá líp. A taky si tím lépe koriguji počet těch rovných řad, které pak přidávám nebo ubírám podle velikosti kuličky. Ono se to poddá, neboj
kajmii píše:Řekla jsem si, že nepůjdu spát dokud na to nepřijdu a už vím, kde dělám chybu. Je to skutečně v utahování. Ale ne proto, že bych utahovala málo, ale že utahuju moc . Tím pádem se tam ty korálky mezi přidanejma nevejdou a utažením dalších řad akorát vylezou ven. Ten obyčejnej peyot vprostředku to stáhne ještě víc a tím pádem se dovnitř ani nedá dát kulička odpovídající velikosti. Stačilo zmírnit utahování a už to jde . Šišatá je sice trochu stejně, ale vypadá mnohem líp. I když jsem teda do vzoru na 14mm narvala kuličku 16mm...
popopopo píše:
Já jsem se ubírat prostě nenaučila, vždycky se mi ten vršek navíc rozjel a nevypadalo to hezky. Proto šiju dvě poloviny a ty sešiju. Možná je to delší postup, ale u mně to vypadá líp. A taky si tím lépe koriguji počet těch rovných řad, které pak přidávám nebo ubírám podle velikosti kuličky. Ono se to poddá, neboj
martinadk píše:já když začínám tak taky šiju ze dvou půlek...dobře se pak vybírá středová kulička a upravuje se počet řad....a jen když jich mám víc stejných tak je šiju celé...už jsem si jistá kolik řad na jakou kuličku.
Koulicka píše:Ahoj holky nemate nektera navody na vsechny velikosti sitych kulicek? Ja nasla max 14 a 16 dik vsem za rady
Zpět na Prostorové objekty, obšívané kuličky, korálkové korálky
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků