Budoucnost "tématu měsíce" - anketa

Obecná diskuze o korálcích a korálkování

V jaké podobě chcete pokračovat s tematickým tvořením zde na fóru

A) Jen "Téma měsíce" (nebo něco na ten způsob)
17
61%
B) Jen "Volné téma"
1
4%
C) Obojí
10
36%
 
Celkem hlasů : 28

Budoucnost "tématu měsíce" - anketa

Příspěvekod gianelle » ned 05. říj 2014 14:28:52

Právě řešíme jak pokračovat se soutěžemi typu "Téma měsíce" - v posledních kolech jsme se potýkali s velmi nízkou účastí a řešíme jak pokračovat dál.

Veškerou diskuzi k pokračování tématu měsíce přesouvám sem. Původně jsme se o tom bavily přímo v sekci "Téma měsíce", tam je ale hlasování omezeno pouze pro uživatele s více než 10 příspěvky, ale zrovna tady bych byla ráda aby se vyjádřilo co nejvíce členů fóra - ať již aktivně přispívají a nebo jen sledují z povzdálí.

Vím určitě že tematické tvoření je fajn a chci ho tady zachovat. Otázka zní - v jaké podobě?
Zatím jsme se prodiskutovali k těmto variantám:


A) Téma měsíce

... v nové, vylepšené, upravené verzi,
jedno kolo soutěže by trvalo déle (3-6 měsíců ... takže třeba něco jako čtvrtletní výzva nebo půlroční výzva nebo co vím ;) ) a nové by se vypisovalo až po skončení předchozího (tedy ne dvě kola souběžně, jako doposud) a nebo by se v případě půlročního trvání mohla jednotlivá kola nějakým způsobem překrývat, v každém kole se vypisují dvě témata, ať si každý vybere co mu sedne, případně zcela změnit způsob zadávání témat (třeba technika + barva nebo technika + materiál), vítěz vybírá téma (či témata) na další kolo
... je to jen hrubý náčrt, spousta věcí by se musela doladit ... ale nějak tak by to mohlo vypadat

B) Volné téma
Velice zajímavý nápad, o kterém se tu už před nějakou dobou diskutovalo - jde ale hlavně o to, zda by byl o takovou aktivitu zájem - zejména s přihlédnutím k množství aktivně přispívajících členů.
Téma může vypsat kdokoliv - nebo téměř kdokoliv, každý může vyhlásit max. jedno téma za půl roku
Když nebude zájem, buď se téma prodlouží nebo zruší - dle přání zadavatele
Souběžně může běžet více témat
Časové omezení - může být a nemusí, nechala bych to na zadavateli konkrétního tématu
Hlasování - může být a nemusí, nechala bych to na zadavateli konkrétního tématu,
Mohly by se tolerovat i starší výtvory nebo práce podle návodu, veškerou inspiraci ale nutno přiznat

C) Obě tyto aktivity souběžně
tedy "soutěžní" Téma měsíce (nebo čtvrtletní výzvy nebo půlroční výzvy nebo co já vím ... ) a "nesoutěžní" Volné téma zároveň. Opět se naskýtá otázka zda by se našlo dost zájemců o obě tyto aktivity zároveň

Takže prosím hlasujte a klidně přihazujte komentáře s vlastními nápady a podněty *wave*
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: Budoucnost "tématu měsíce" - anketa

Příspěvekod Jasmilka » ned 05. říj 2014 20:29:05

Nejsem z těch, co jsou natolik šikovné, abych si mohla dovolit poměřovat své síly s tolika šikovnými korálkářkami, tak na otázky nemohu odpovědět. Zatím se necítím hodna zapojit do soutěže.

Ale jestli se mohu do tohoto tématu vecpat s jiným dotazem. Také souvisí se soutěží. Moc ráda jsem si zde přečetla už archivní soutěž "Soutěž s koralky.cz". Nechtěli byste toto obnovit? Bylo velice zajímavé číst teorii o korálkaření a jak to kdo má a prožívá. Moc mě to bavilo a snad bych se i sem zapojit mohla. Pokud to už korálky.cz nesponzorují, klidně bych nějaké ceny do soutěže věnovala sama :) . Třeba i nějaké poukázky do obchodů, to se dá běžně zakoupit. Snad by nevadilo, že to nejsou poukázky do korálkových obchodů. Pozor,aby nedošlo k mýlce, nejsem žádný dealer odchodů :lol: . Myslela jsem třeba poukázky do Billy, Ikei apod. A díky tomu mě napadá první anketní otázka *jump* :" o co byste nejraději soutěžili?"
Jasmilka
 
Příspěvky: 18
Registrován: pon 03. bře 2014 7:18:51
Úroveň: začátečník

Re: Budoucnost "tématu měsíce" - anketa

Příspěvekod gianelle » ned 05. říj 2014 21:04:33

Soutěže s koralky.cz tak nějak "vyšuměly" a v současné době pokračování těchto soutěží neplánuju. Pokud by samy koralky.cz měly zájem o pokračování, něco by se snad zajistit dalo, ale sama to obnovovat nechci, už tehdy jsem tu organizaci těcto soutěží nestíhala (vymýšlení otázek byla děsná makačka) a dnes by to bylo ještě horší. "Nekorálkové" výhry bych do jakýchkoliv soutěží nechtěla, omlouvám se, ale nějak mi to nesedí.
Každopádně by se ale podobná témata mohla na fórum vrátit v "nesoutěžní" podobě, prostě jako dotaz, nové téma v sekci "Obecná diskuze". Bude-li dotaz zajímavý, určitě se najdou lidé co by na něj odpověděli.


A abychom se vrátili zpět k tématu měsíce - nemyslím si že by někdo "nebyl hoden" účasti v soutěži nebo klidně i ve volném tematickém tvoření, ba naopak ráda bych v něm viděla i příspěvky začátečníků, protože i ti přece mohou nějaké téma zajímavě vystihnout a nebo tematické tvoření pojmout jako impuls k vyzkoušení něčeho nového ;) Takže ať už tu rozjedeme cokoliv, začátečníci jsou vítání ;)
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: Budoucnost "tématu měsíce" - anketa

Příspěvekod Jasmilka » ned 05. říj 2014 21:37:02

No jo,no...když ono to není lehké nemít stejnou startovací čáru. Ale to mluvím jen za sebe, nechci, aby tento můj osobní názor ovlivnil další začátečnice. I já si ráda prohlédnu práce začátečnic, což o to. Ale osobně nemám motivaci soutěžit s vámi profesionálkami. A právě mně tu chybí něco, kde se setřou korálkářské rozdíly.

Ale fakt tím nechci nikoho ovlivňovat a také si ráda přečtu názory druhých.
Jasmilka
 
Příspěvky: 18
Registrován: pon 03. bře 2014 7:18:51
Úroveň: začátečník

Re: Budoucnost "tématu měsíce" - anketa

Příspěvekod Bouřka » ned 05. říj 2014 22:00:40

Tak jeden čistě teoretický hlas, protože pravděpodobnost mé účasti je minimální. Hlasovala jsem pro variantu A, protože si myslím, že když toho bude víc najednou, tak se účast dost rozmělní. Viděla bych to v podobě Téma čtvrtletí a na výběr ze 2 témat. Úspěšnost témat by se dala pojistit i tím, že by si soutěžící mohly téma vybrat samy v anketě - prostě návrh by mohl dát (téměř) každý, kdo by měl zájem a v anketě by se vybraly 2 nejúspěšnější.
Uživatelský avatar
Bouřka
 
Příspěvky: 462
Registrován: úte 09. čer 2009 19:47:41

Re: Budoucnost "tématu měsíce" - anketa

Příspěvekod Morag » pon 06. říj 2014 8:33:52

Bouřka tu nakousla jistou možnost, která souvisí s mým návrhem.
Pořádám několik literárních soutěží - ne není to logicky stejná dichcíplina, ale mohu nabídnout osvědčený systém.
Máme místnost, kde může napsat téma každý náhodný kolemjdoucí. Téma se píše velkým barevným písmem, aby nebylo přehlédnuto. Takto označená témata přesouvám (nebo admini) z textu do záhlaví místnosti, kde se dají dohledat a zároveň může diskuse plynout dále.
Jedno téma vybírá vítěz (může a nemusí se inspirovat) a druhé je odhlasováno poté, co se přehlédnu diskusi a vyberu tak 5 nejvíce omílaných a komentovaných.
Dohlížím jen na to, aby jedno téma bylo volnější - tady NAUŠNICE,... a jedno specifičtější - OHŇOSTROJ.
Leta to funguje zatím :)

edit: Ale uznávám, že to mám mnohem lehčí, protože 3/4 osazenstva tvoří chlapi, takže stačí, aby se dohodla ta 1/4 ženských a ty se zase nechtějí před chlapama hádat jak trhovkyně :-D
Morag
 
Příspěvky: 414
Registrován: sob 13. dub 2013 18:33:40

Re: Budoucnost "tématu měsíce" - anketa

Příspěvekod maryf » pon 06. říj 2014 8:42:02

aj ja som za moznost A, lebo si myslim, ze sa nas neucastnio az tolko, ale keby naraz bezali nejake 2-3 temy pocas 3 mesiacov ( 6 mesiacov sa mi zda moc) tak by sa zucastnili aj zaciatocniky, kazdy nejako zacinal, a suhlasim s Gi o novy pohlad na vec a aj pouzitie " zakladnych technik" s invencoiu ma svoje caro.
Ja nechcem prist o temu mesiaca, myslim si ze len ze temy nesadli viacerym, proste taka blba konstelacia, aj nacasovanie, lebo doteraz to slapalo v pohode. Ved FF Challenge sa zucastnilo rekordny pocet ludi *thup*
Kludne nech sa aj o temy hlasuje, nech sa ich navrhne viac, pohlasujeme, ktore dve budu mat najviac hlasov tie sa budu robit, a beda tomu kto bude hlasovat a potom nebude sit :D :D
ži a nechaj žiť
Uživatelský avatar
maryf
 
Příspěvky: 434
Registrován: pát 11. kvě 2012 16:28:42
Bydliště: Dolný Kubín
Úroveň: zacatecnik rada sa ucim

Re: Budoucnost "tématu měsíce" - anketa

Příspěvekod Bouřka » pon 06. říj 2014 10:04:38

Ale uznávám, že to mám mnohem lehčí, protože 3/4 osazenstva tvoří chlapi, takže stačí, aby se dohodla ta 1/4 ženských a ty se zase nechtějí před chlapama hádat jak trhovkyně
:lol: :lol:

Systém Morag má taky něco do sebe. Mě ještě napadlo inspirovat se ve FF výzvě v tom, nezveřejňovat výsledná dílka průběžně. Objevují se tu nářky začátečníků, že těžko konkurovat zkušeným, takže když neuvidí, kdo se účastní a co kdo stvořil, třeba jim to dodá víc odvahy. Nicméně, aby se nezahlcovala Gi, ponechala bych vkládání příspěvků autorkama, akorát bych to časově omezila třeba na poslední týden. Kdo by věděl, že v tom týdnu se k tomu nedostane, tak by mohl požádat Gi nebo autorku tématu, aby to udělala za něj, budou to asi spíš ojedinělé případy.
Uživatelský avatar
Bouřka
 
Příspěvky: 462
Registrován: úte 09. čer 2009 19:47:41

Re: Budoucnost "tématu měsíce" - anketa

Příspěvekod gianelle » pon 06. říj 2014 10:57:49

Já bych ráda nechala ty soutěže co nejvíc "bezúdržbové", ať už ze strany mojí nebo ze strany zadavatele tématu. FF challenge je organizačně poměrně náročná akce (ne že bych si chtěla stěžovat, dělám to ráda, ale práce je s tím spousta - jednou, maximálně dvakrát ročně mi to stačí ;)), pak by se stalo že se někde seknu na cestách a už je z toho zdržení a házet to na vyhlašovatele tématu bych taky nechtěla - je to věc na kterou by asi ne každý měl čas a chuť a to by pak mohlo odradit soutěžící - ne soutěž samotná ale to, kolik času by jim zabrala organizace příštího kola, kdyby náhodou vyhráli :mrgreen:

Nápad od Morag by se určitě nějak využít dal - že by vítěz dal jedno vlastní téma a to druhé by vybral z návrhů od ostatních a nebo by se o druhé téma hlasovalo (to by ale zase chtělo někoho kdo by si to hlasování vzal na starosti ... buď by to dělal zadavatel tématu spolu s vyhlášením hlasování v soutěži samotné a nebo kdyby si to chtěl vzít na starost nějaký dobrovolník, ráda mu nabídnu místo v moderátorském týmu a trvalou slevu 10% na freesměsky :geek:). Díky *wave*
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: Budoucnost "tématu měsíce" - anketa

Příspěvekod Bouřka » pon 06. říj 2014 12:39:11

Napad ze jedno tema vybere vitezka a druhe se vybere v ankete se mi libi cim dal vic. Pokud se nebude vyhlasovat kazdy mesic, tak ta casova zatez s usporadanim 2 anket nebude zas takova. I kdyz uznavam, ze pro vitezku je to tak trochu danajsky dar. Ja bych si to klidne jako dobrovolnik na triko vzala, ale za par mesicu bude dalsi prirustek do rodiny a pak zas budu dlouho rada jen za to, ze stihnu nakouknout.
Uživatelský avatar
Bouřka
 
Příspěvky: 462
Registrován: úte 09. čer 2009 19:47:41

Re: Budoucnost "tématu měsíce" - anketa

Příspěvekod kikina » pon 06. říj 2014 21:53:25

Napadlo mě, že ty návrhy témat by nebylo špatné poslat zároveň se soutěžním příspěvkem. Prostě by každý, kdo posílá příspěvek, poslal zároveň návrh na nové téma. A do hlasování v tématu čtvrtletí by nacpaly dvě ankety - jedna pro výtvory a druhá pro témata.
Nevím tedy, jestli by to nepředstavovalo v praxi problém, jestli třeba ty dvě ankety vůbec jdou udělat souběžně. Ale tak trošku by to odstranilo potíže s přemírou témat - člověk by se zkrátka musel zúčastnit, aby mohl něco navrhnout.
kikina
Stálý člen fóra
 
Příspěvky: 596
Registrován: čtv 05. črc 2012 21:53:08
Úroveň: začátečník

Re: Budoucnost "tématu měsíce" - anketa

Příspěvekod mavoma » pon 06. říj 2014 22:51:50

Mne sa "téma mesiaca" veľmi páči... Aj keď som sa nikdy nezapojila. Tiež sa radím k začiatočníkom, ale hlavne väčšinu vecí robievam podľa návodov a už som tu viac krát postrehla, že sú ľudia skôr názoru, že také výrobky do súťaží nepatria.... Ale fórum sledujem pravidelne a téma mesiaca je niečo čo nikdy neobídem... Pokochať sa ako sa dievčence pobili s výzvou... :)
mavoma
 
Příspěvky: 87
Registrován: čtv 13. pro 2012 17:35:19
Úroveň: večný začiatočník

Re: Budoucnost "tématu měsíce" - anketa

Příspěvekod Vladstraschna » úte 07. říj 2014 8:08:09

Hlasovala jsem pro A - a přiznávám, že mi osobně nevyhovuje souběžnost kol. Do dnešního dne v tom mám hokej. Takže se vyjadřuji kladně k návrhu - dokončit kolo a po vyhlášení výsledků začít kolo další.
Moudrý slon nezkouší napodobovat motýla (Čínské přísloví)
http://www.vladstraschna.webgarden.cz/
Uživatelský avatar
Vladstraschna
Borkyně měsíce |
 
Příspěvky: 412
Registrován: pát 07. říj 2011 11:56:35
Bydliště: Ostrava-Polanka
Úroveň: Šití - pokročilá s rezervou, drátování - totéž,cín - začátečník. Kritice a poučení se meze nekladou.

Re: Budoucnost "tématu měsíce" - anketa

Příspěvekod hefilka » úte 07. říj 2014 10:13:42

Hlasovala jsem pro obojí. Ale v podstatě mi je to jedno.
Mám pouze dva postřehy:
- Nechat možnost výběru dalšího téma i na někoho jiného než na vítězku resp. pokud by vítězka byla bezradná, tak najít jinou možnost. Protože částečně cítím vinu za to, že umřelo téma měsíce, díky mé blbé volbě. K tomu mě také napadá, že nejsem schopná vybrat barvy pro další FFCh.
- Anonymni příspěvky - vím, že Gi psala, žeje o velice náročné ale snad by se to dalo nějak vyřešit, třeba systémově. Třeba možnost vkládat příšpevky bez přihlášení, do určitého soutěžního tématu? Nevím jestli by tohle umožňovala webové platforma na které je tento web postavený. Ale hodně bych se za to přimlouvala, troufnu si tvrdit, že kdyby bylo FFCH neanonymní, tak bych nevyhrála. Jsem začátečník a tohle byl můj druhý freefrom :D
hefilka
Borkyně měsíce |
 
Příspěvky: 96
Registrován: úte 10. pro 2013 22:38:43
Úroveň: začátečník

Re: Budoucnost "tématu měsíce" - anketa

Příspěvekod gianelle » úte 07. říj 2014 11:41:29

Kikina: jo, to se mi moc líbí, kdo se přihlásí musí dát návrh na téma a na konci budou dvě ankety. Technicky to trochu problém bude, v jednom tématu se dá udělat jenom jedna anketa, ale tak by se v jednom tématu hlasovalo pro výrobky a v druhém pro další témata - a bude vymalováno. Nebo se pro téma bude hlasovat v komentářích pod soutěží a nebo z navrhovaných témat vybere vítěz.


Hefilka:
bod 1 - jo, takhle nějak myslím že by to mohlo fungovat, aby na to vybírání nebyl vítěz sám ... jedno téma teda vybere on sám, ale o druhém by se mohlo hlasovat, delegovat výběr druhého tématu na jinou osobu a nebo vybrat některý z návrhů od jiných účastníků (a navíc si myslím že se kvůli své volbě tématu nemusíš cítit špatně - prostě to tentokrát nevyšlo ;)

bod 2 - samostatné anonymní vkládání by se možná dalo nějak systémově pořešit - ale obávám se že ne v takové podobě v jaké potřebujeme. Protože k tomuto bychom potřebovali, aby veřejnost sice neviděla kdo co vkládá, ale aby alespoň vyhlašovatel tématu měl přehled, kdo je autorem kterého výrobku. A obávám se že na toto žádné systémové řešení nenajdeme. Můžu se po něčem podívat, až bude čas, ale neslibuju ;) :geek: .
Jo a k FFCH - já osobně jsem si jistá, že i kdyby soutěž nebyla anonymní, na výsledcích by to nic nezměnilo. Myslím že zdejší osazenstvo dokáže ohodnotit kvalitní práci bez ohledu na jméno autora nebo jestli je to začátečník nebo pokročilý ;) a zrovna ty, holka, seš po čertech dobrá ;)
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: Budoucnost "tématu měsíce" - anketa

Příspěvekod Miss Tattooo » stř 08. říj 2014 0:19:34

Mně se zamlouvá A, klidně měsíční, ale líbilo by se mi třeba určení techniky. Některá témata z poslední doby byla poměrně těžko uchopitelná menším (někdy i jakýmkoliv) výrobkem a snadno to mnohé odradilo. Ale když se vyhlásí třeba Zimní náramek nebo Herringbone - je to jednoduché a přitom už běží nápady.
Uživatelský avatar
Miss Tattooo
Borkyně měsíce |||
 
Příspěvky: 1975
Registrován: čtv 12. srp 2010 9:56:07
Bydliště: Plzen
Úroveň: Lehce pokročilá přátelská osoba nesnášející nevyžádané rady :o)


Zpět na Korálky obecně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron