... 
Kerolajna píše:Díky za článek, poučné čtení je to! Já zatím cenu stanovovala podle použitého materiálu a k tomu si připočetla něco mezi 50-100 Kč/hod za práci a teď koukám, že to jsem ještě laciná.![]()
Některé mé milé zákaznice si zas myslí, že ruční výroba šperků = levnější alternativa k bižu z řetězců typu Promod a Orsay. Dokonce mají tendenci vyžadovat přesné kopie nějaké cetky, kterou viděly v obchodě, ale za míň peněz. Ze začátku jsem to párkrát z dobrosrdečnosti udělala, teď už na to zvysoka kašlu. Ostatně korálkování mě neživí a je to pořád víc zábava než práce, takže si můžu dovolit dělat jen to, co se mi chce. Ale stejně mě rozčiluje, jak je ta ruční výroba mnohdy nedoceněná, ženské obecně často zuří, když vidí někoho se stejnýma botama/tričkem/kabelkou/whatever, ale za originální šperk by daly maximálně stovku.
U mně jsou hlavní reakce: Ženská vy na to vidíte??? Taky mám názor, že kdo moje věci chce, připlatí si, kdo ne, nekoupil by ani s 50% slevou a pro takové lidi mně nebaví vyrábět.Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků