Pravidla Tématu měsíce

Měsíční "soutěže" o nejlepší výrobek na dané téma
Dodržujte prosím Pravidla fóra a následující pokyny:
Soutěž v tvorbě šperků na dané téma. Své soutěžní výrobky můžete vkládat do třetího týdne daného měsíce, poslední týden v měsíci se hlasuje a hodnotí. Vítěz získává privilegium vyhlásit téma na další kolo soutěže.

Čtěte prosím pravidla soutěže: viewtopic.php?f=57&t=775

Pravidla Tématu měsíce

Příspěvekod gianelle » úte 19. lis 2013 15:00:57

Pravidla soutěže "Téma měsíce"

Vyhlašování soutěžních témat

  • Jedno soutěžní kolo trvá dva měsíce a na začátku této lhůty se vypisuje téma aktuálního kola - následující měsíc a tři týdny od vyhlášení tématu probíhá vkládání výrobků, poslední týden se hlasuje.
  • Téma další soutěže vybírá vždy vítěz předchozího kola, který vytvoří v tomto fóru nové téma s příznačným názvem (např. Leden 2009, téma: Orient)
    Téma může být zadáno slovně, inspiračními obrázky, hudbou, filmem, technikou či druhem výrobku.

    Zadavatel může kromě zadání samotného tématu také omezit druh výrobku, techniku či materiál.

    Zadání může být upravováno či doplňováno pouze v den vyhlášení.[/b] Pozdější úpravy nejsou možné (z vyjímkou drobných upřesnění).

  • V novém tématu musí být zřetelně uvedeno datum a čas, dokdy mohou soutěžící vkládat své příspěvky.
  • Snažte se, aby vaše téma bylo originální.
    Pří vymýšlení se můžete samozřejmě inspirovat předchozími tématy, ale raději se vždy podívejte, zda stejné či podobné téma nebylo v posledních dvanácti měsících vyhlášeno jiným účastníkem. Pokud ano, zkuste se od předchozího tématu trochu odlišit, například omezením druhu výrobku, barevné palety atd...

Vkládání soutěžních výrobků:

  • Do soutěže lze přihlásit "libovolný rukodělný výrobek, zařaditelný do nějaké sekce tohoto fóra (s vyjímkou sekce "Ostatní tvoření)", který vyhovuje požadavkům, které určil zadavatel tématu.
    Ve zkratce - je-li to z šperk, nemusí to být nutně z korálků a je-li to z korálků, nemusí to být nutně šperk.

  • Každý soutěžící může do aktuálního kola přihlásit pouze jeden výrobek. Výrobek lze do soutěže přihlásit tak, že vložíte do soutěžního tématu příspěvek s jednou či maximálně dvěma fotografiemi soutěžního výrobku.
    K fotografii můžete přidat odkaz na další fotografie, krátký komentář a případně zdroj inspirace či odkaz na návod.
  • Výrobky lze vkládat do soutěžního tématu po dobu jednoho měsíce a tří týdnů od jeho vyhlášení.
    Přesné datum, do kdy je možno vkládat výrobky, stanovuje zadavatel tématu.
    ,
  • Výrobek musí být nový, vyrobený až po vyhlášení soutěžního tématu, nejlépe vyrobený přímo pro tuto soutěž. Zadavatel tématu má právo vyřadit z hlasování fotografie výrobků, které byly prokazatelně vyrobeny ještě před vyhlášením daného tématu a nebo fotografie výrobků, které nebyly vytvořeny soutěžícím.
  • Pokud do soutěže vkládáte výrobek, který není váš autorský, je nutno k němu uvést zdroj inspirace či odkaz na návod.
    Pokud byl soutěžní výrobek vytvořen přesně podle návodu či kurzu, kterého jste se zúčastnili (netýká se kurzů či návodů na základní techniky, jako např. "jak na herringbone steh") a nebo byl výrazně inspirován prací jiného autora, je nutno k němu uvést zdroj inspirace (můžete uvést alespoň nick či jméno autora, odkaz na autorův web či přímo na daný návod, případně název knihy či časopisu, ve kterém byl návod či výrobek publikován)

    Pokud si nejste jisti, zda je možno váš výrobek přihlásit do tématu, zkuste se před jeho přihlášením do soutěže zeptat admina či zadavatele tématu.
  • Zadavatel tématu se nemůže účastnit toho kola, které sám vyhlašoval

  • V tématu pro vkládání soutěžních fotek, prosím, nediskutujte a nekomentujte výrobky, dokud nebude zahájeno hlasování. Své dojmy, návrhy a připomínky k aktuálně probíhající soutěži směřujte do následujícího tématu:
    viewtopic.php?f=57&t=1275

Hlasování

Hlasování probíhá formou ankety, t.j. autor tématu zedituje první příspěvek a pomocí volby "Anketa" vytvoří hlasování se jmény všech zúčastněných a délku trvání nastaví na jeden týden či případně tak, aby hlasování končilo poslední den aktuálního měsíce.

Minimální počet příspěvků k hlasování
Aby mohlo být zahájeno hlasování, musí se sejít alespoň stanovený počet soutěžních příspěvků. V opačném případě bude dané kolo prodlouženo o další dva měsíce (příklad - pokud se v lednovém kole nesejde dostatek příspěvků, nebude probíhat na konci měsíce žádné hlasování, namísto toho se konec tohoto kola posune o další dva měsíce, tedy na březen.)
Minimální počty příspěvků:
žádný nebo jeden soutěžní příspěvek - kolo se automaticky prodlužuje o další dva měsíce
dva až pět soutěžních příspěvků - o prodloužení aktuálního kola rozhodne jeho zadavatel
více než pět soutěžních příspěvků - kolo se neprodlužuje, zahajuje se hlasování

Kdo může hlasovat?

Hlasovat mohou pouze registrovaní členové fóra s více než 10 příspěvky na svém kontě.
Skupina účastníku způsobilých k hlasování bude aktualizována vždy v polovině měsíce.

Vítěz

  • Soutěžící, který v hlasování získá nejvíce hlasů, získá hodnost "Borkyně měsíce" (či jiný titul, dle volby výherce) a právo vyhlásit nové soutěžní téma.
    Nové téma musí být vyhlášeno co nejdříve po ukončení aktuálního kola, nejlépe první den v následujícím měsíci

  • V případě že se o prvenství v soutěži budou dělit dva či více účastníků, obdrží titul oba dva, ale zadavatel tématu rozhodne o tom, kdo z nich zadá téma na další měsíc.

  • Nově zvolený vítěz - zadavatel může svůj úkol - vyhlásit nové téma - převést na jiného soutěžícího, který se v aktuálním kole účastnil soutěže a v minulosti ještě nikdy nevyhlašoval své vlastní téma.
    Pokud se vítěz rozhodne pověřit vyhlášením tématu jinou osobu, musí toto své rozhodnutí uvést ve veřejném příspěvku, například v samotném tématu, ve kterém zvítězil, a také musí tohoto "čestného vyhlašovatele" informovat soukromou zprávou.

  • Zadavatel musí v nově založeném tématu uvést datum, do kdy mohou soutěžící vkládat své příspěvky. Po ukončení přihlašování vytvoří zadavatel hlasování - viz výše

  • Zadavatel smí posunout začátek hlasování o jeden až dva dny (obvykle se tak činí na přání soutěžících a nebo v případě nízké účasti)

  • Zadavatel smí vyřadit soutěžní výrobek z hlasování. Vyřazení je možno pouze v případě, že
    výrobek hrubě neodpovídá danému zadání a nebo
    výrobek byl vyroben dříve, než bylo dané téma vyhlášeno (což musí být možno prokázat)
  • Vyřadit soutěžní výrobek z hlasování z důvodu porušování autorských práv může pouze administrátor fóra (a nebo zadavatel tématu po dohodě s administrátorem) a to pouze za situace, že o vyřazení výrobku požádá a porušení autorských práv prokáže přímo daný autor, jehož práva byla porušena.


Naposledy oživil gianelle v úte 19. lis 2013 15:00:57
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Zpět na Téma měsíce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků