A druhá várka v modré

Když je to letošní léto takové uplakané, tak ať rozkvetou kytky alespoň na fimu……..
zehaz píše:díky všem za chválu....to potěší.......až budu mít nějaké hotové pandorky - náramky, tak to nafotím a dám do výrobků.......
ještě k dotazům....chci se zeptat, ty jednotlivý kytky obaluješ v průhledném fimu? a když je dáváš na plát barevného fima tak je krájíš hooodně na tenko? a když děláš ten korálek, napřed si uděláš kuličku z nějakého fima-třeba zbytku, pak ji obalíš vzorem s kytkama a pak do něj nacpeš ty kovový průvleky? to je otázek, co? díky moc za každou radu!
zehaz píše:ještě k dotazům....chci se zeptat, ty jednotlivý kytky obaluješ v průhledném fimu? a když je dáváš na plát barevného fima tak je krájíš hooodně na tenko? a když děláš ten korálek, napřed si uděláš kuličku z nějakého fima-třeba zbytku, pak ji obalíš vzorem s kytkama a pak do něj nacpeš ty kovový průvleky? to je otázek, co? díky moc za každou radu!
Tak teoreticky máš pravdu, v praxi je to trochu jinak. Transparentní fimo už nepoužívám, místo něj raději transparentní cernit. Rozdíl je v tom, že do sebe tolik nepobírá barvu, nezabarvuje se a nehyzdí to vzor. To fimo někdy udělá. Krájím to na tenké plátky, ale když je silnější, nic se neděje, stejně se to vytenčí na nudlovači. Když nudlovač nemáš, rozválíš válečkem, nebo sklenicí.
Dělat pandorku tak jak to popisuješ mi moc nešlo, no a než bych se s tím trápila, vymyslela jsem vlastní postup. Možná, že to některé z vás bude k užitku, tak to nafotím a dám to sem. To ale asi patří do jiné sekce ……..techniky , návody tuším. Tak to přidám tam……
zehaz píše:korálky patlám na kovové průchodky - zpevňovače dírek. Průchodky se dají koupit v každé větší galanterce, na netu nejlevněji na http://www.stoklasa.cz/ Udělat je nedá moc práce, nejvíc času zaberou samozřejmě válečky se vzory jednotlivých kytiček. A potom to rovnoměrně naskládat na plát podkladu, project na nudlovači a už můžeš krájet proužky a patlat......Prodávat se mi to moc nechce, protože to dělám na čarošperky, a to je dost speciální věc, nesou v sobě informaci.....ale všechny fígle a udělátka co používám, vám ráda prozradím, stačí se zeptat
Stejně, když si to vyrobíš sama, budeš mít z toho větší radost, než když to koupíš.....
zehaz píše:Jsou to tyhle:
na obrázku jsou sice tmavé, ale má i stříbrné
Jarmilenka píše:Čarošperky jsou úúúúžasné. Čarodějnice mě zajímají, ale ještě jsem se k nim blíže nedostala.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník