Kolik času Vám zabere korálkování?

Obecná diskuze o korálcích a korálkování

Kolik času Vám zabere korálkování?

Příspěvekod Miss Tattooo » úte 24. srp 2010 21:00:30

Vídám tady úžasné věci, které by mi sežraly asi tak týden nonstop. Pak taky nějaké, co začnu večer a zapošívám ve 3 ráno a zdobím až druhý den, abych se dozvěděla, že nějaká borkyně udělala takové čtyři za víkend :shock: Jak dlouho vám trvá třeba obšití kuličky, peyote náramek nebo složitější freestyle náhrdelník?
Miss Tattooo
Borkyně měsíce |||

Úroveň: Lehce pokročilá přátelská osoba nesnášející nevyžádané rady :o)

Re: Kolik času Vám zabere korálkování?

Příspěvekod Monna » stř 25. srp 2010 6:48:49

Já myslím, že to je fakt individuální, pokud šperk vymýšlíš, páráš, předěláváš ap. tak to může trvat dýl.... ale pokud víš jak to bude a jedeš a jedeš, zvládneš docela hodně...

Obšití kuličky je taky individuelní - úplně jednobarevná taková menší třeba za 20 min, ale vzorovaná složitější klidně víc jak hodinu...Náramky ani fr.st. nešiju, moc se mi to nelíbí.
Monna
Stálý člen fóra

Příspěvekod Ála » stř 25. srp 2010 9:26:43

no, teďka dělám na peyote náramku, teda z hodně malinkých korálků a dost širokej, takže ten peyote základ mi trval asi 2 odpoledne a ozdobení plus zapínání další odpoledne...nebo tak nějak, fakt těžko říct...ale fakt je, že když mě to baví, jedu jak drak... :twisted:
Proto nemám peyote moc ráda, přibývá to pomalu... radši mám herringbone ;)

Kuličky a free form moc nedělám, jelikož mi to nejde, tím pádem mi to trvá dlooouho... :roll: :lol:
Ála
Stálý člen fóra

Úroveň: Pokročilý, stále se učící a žasnoucí

Příspěvekod Evík » stř 25. srp 2010 14:52:27

kuličku o průměru 1 cm mám obšitou tak za půl hodinky, ale teď jsem se naučila šít to jednou nití od začátku až do konce, takže to je asi rychlejší a náramky mi trvaj jedno odpoledne ušít základ a pak dozdobení podle toho jak je náročný, nejvíc ale nesnáším šití nudlí kolem krku a to jakýchkoli, hrozně dlouho to trvá, takže se to snažím ošulit jak se dá :oops:
nejkratší cesta do srdce chlapa vede mezi žebrama...:)
Evík

Příspěvekod Morgainne » stř 25. srp 2010 15:20:56

To je různý, vzhledem k tomu, že se šitím mám zatím jen minimální zkušenosti (jedna peyote dutinka, kterou jsem po kouskách šila tak měsíc, protože mě to po kousku vždycky přestalo bavit, jak to bylo jednotvárný, a několik šišatých kuliček, u kterých jsem zatím nepřišla na princip ubírání), tak v tomto asi neporadím.

Nejčastěji dělám ketlované věci, na stužkách, lanku ... ale i takový projekt trvá někdy celý večer ... teď nedávno jsem si dělala soupravu k šatům na hody, náhrdelník na stužce, ketlované náušnice a náramek se stužkama a celé to trvalo tak od půl desáté do půl druhé v noci.

A takhle v celku přes týden ... teď už asi míň, protože přes den jsem v práci, některý večery chodím cvičit, jiný na to nemám náladu nebo je něco jinýho na programu... když jsem byla na vejšce, tak jsem se korálkování mohla věnovat častěji :-)
Morgainne
Stálý člen fóra

Příspěvekod koralix » ned 29. srp 2010 9:10:23

ja sa snazim radsej pomalsie a preciznejsie, musim byt s tym max. spokojna, praca musi byt tip top. vacsinou robim vecer, pracu si delim tak, aby som za denneho svetla robila narocnejsie ukony-ako napr. ukoncovanie, zaposivanie, zapracovanie uzlikov a zalakovanie uzlikov. kedze z vacsich koralok sijem len na vlasci, tak kvoli priesvitnemu vlascu si nechavam tieto dokonč.prace na den.
peyotovych veci som este vela neurobila-tie sijem na nyme, napr. herring dutinku som sila tak po 1 hod. precizne po tri vecery, plus zakoncovanie, zaposivanie niti asi hodinka cez den. cize dokopy asi 4hodky.
a tiez sa mi jusi darit, ked sa mi robia uzly, tak ich rozuzlujem a to zaberie dost casu.
ketlovane velmi nerobim, ale take jednoduche nausky - zavesene 2 gulicky, tak asi 20 min.
netreba sa nikam náhlit, nestoji to za to.
tak prajem vela zdaru a praci cest!!
koralix

Příspěvekod Ekyelka » stř 01. zář 2010 10:23:44

Jak co, jak kdy. Šít korál znamená makat většinou na nějakém šíleném projektu, případně vytvářet nějakou střídmější variantu na náušnice (to mi pak jedna trvá zhruba hodinu včetně závěrečného zavěšení a zabalení do celofánu).
Peyote šiju nerada, pokud se jedná o nudli na krk, jak to pojmenovala Evík, trvá mi to i pár hodin. To už radši herinek, přibývá rychleji a navíc si ho mohu kdykoliv proměnit do splétaného herinku.
Vzhledem k tomu, že ale většinou skončím u freeformu, tak se to odhaduje... jak kdy. :) Podle nálady, z práce zničených zad, povinností mimo ateliér.
Ekyelka
Borkyně měsíce (srpen 10)

Příspěvekod yentl » pon 06. zář 2010 10:39:56

Tak pokud jde o něco,kde počítáte,že to půjde na prodej,tak je celkem důležitý i čas,který tomu věnujete....Měl by se do toho započítat,aspoň symbolicky.U věcí,které si člověk dělá pro radost,jen tak,ať sobě nebo druhým a vybral to,co opravdu chce,tak podle mě na času nezáleží tolik.Sama mám ráda šité,i když jsem teď dlouho od nich odběhla,ten,koho to baví,tak nepřesedlá jen ke ketlování,protože je rychlejší... :)
yentl

Zpět na Korálky obecně