Návod: Jak vkládat fotky do příspěvků

Návody, pravidla, návrhy a připomínky k provozu fóra

Návod: Jak vkládat fotky do příspěvků

Příspěvekod gianelle » stř 10. čer 2009 21:47:12

V tomto návodu si popíšeme, jak postupovat, pokud nám chcete ukázat fotku svého výrobku.



Než nahrajeme fotku ...

Fotky, které nahrajete přímo z fotoaparátu, jsou obvykle velmi velké (rozměrově i datově). Než tedy obrázek někam nahrajete, je nutno jej zmenšit na takovou velikost, aby se dobře prohlížel. Taková optimální velikost pro prohlížení na fóru je zhruba 500 px na výšku a 500 px na šířku. Toto samozřejmě nemusíte dodržovat přesně, ale pokud sem vložíte příliš velký obrázek - třeba přímo tak, jak jej stáhnete z fotoaparátu, většině uživatelů se nevejde na obrazovku a jeho prohlížení bude nepohodlné.
Pro zmenšení velikosti obrázku použijte jakýkoliv grafický editor - můžete použít klasické "Malování" zabudované ve Windows nebo pokročilejší programy, jako je Adobe Photoshop nebo Gimp.


Obecný postup při vkládání obrázků

Tento postup využijeme, pokud máme obrázek už uložený někde na internetu - buďtov nějaké online galerii (galerie na dama.cz, rajče, deviantart, photobucket, flickr spousta dalších) a nebo přímo na vašem webu, na Facebooku nebo ve vašem obchůdku na Fleru. Doprovodné obrázky budou z Deviantart.com, ale analogicky to funguje všude jinde.

1) Zobrazíme si obrázek v "plné" velikosti (to je důležité - pokud budete kopírovat adresu zmenšeného náhledu obrázku, vložíte sem na fórum zase jenom malý náhled), klikneme na něj pravým tlačítkem a dáme volbu "Vlastnosti"
Obrázek

2) Zkopírujeme adresu obrázku - tu, která je psaná jako Adresa (URL). Na doprovodném obrázku je adresa, kterou budeme kopírovat, zvýrazněna.
Obrázek

3) Do fóra vložíme zkopírovanou adresu a uzavřeme ho mezi tagy [img]a[/img]
Vypadá to asi takto:
Kód: Vybrat vše
[img]http://fc04.deviantart.com/fs31/i/2008/227/7/2/Send_me_an_angel_____by_gianelle.jpg[/img]

Tagy můžete napsat ručně a nebo klikněte na tlačítko "Img" na lište tlačítek nad polem pro psaná příspěvku

4) Uděláme si náhled našeho tématu, abychom viděli, zda se obrázek zobrazuje.

Pokud ano, můžeme směle odeslat. Pokud ne, zjistíme kde máme chybu, opravíme, odešleme znovu

Poznámka: některé prohlížeče nabízejí po pravém kliku na obrázek rovnou volbu "Kopírovat adresu obrázku" - tuto variantu můžete vyzkoušet také.
_________________________________________________________________________________________

Vkládání obrázku pomocí stránek na upload obrázků

Vyberte si jeden z následujících serverů na upload obrázků, případně použijte jiný (například pokud zadáte do oblíbeného vyhledávače frázi "image hosting" nebo "image upload", získáte spoustu podobných služeb). Modelové obrázky sice dodám jen k jednomu z nich, ale princip je všude téměř stejný.

http://postimage.org (poskytne vám přímý link na obrázek)
http://www.imagehosting.cz/ (neposkytuje přímý link na obrázek, po nahrání nutno postupovat dle první části návodu)
http://imageshack.us/ (netestováno)
http://imagelink.cz/ (neposkytuje přímý link na obrázek, po nahrání nutno postupovat dle první části návodu)
http://www.imghosting.cz (neposkytuje přímý link na obrázek, po nahrání nutno postupovat dle první části návodu)
http://www.2i.cz (neposkytuje přímý link na obrázek, po nahrání nutno postupovat dle první části návodu)
http://nahraj.to (netestováno)
http://www.image-upload.cz/ (netestováno)
http://zantaraz.eu/bead/ (úložiště co speciálně pro nás zřídil kolega Zantaraz)
... ale existuje jich ještě mnohem více, některé spolehlivější, některé méně. Vyberte si takový, který vám bude nejvíce vyhovovat.


Jak si vybrat vhodnou službu pro hosting obrázků?
Pozorně čtěte podmínky služby na stránkách vybraného imagehostingu. Některé tyto služby po určité době obrázky mažou a po smazání obrázku se fotky na fóru přestanou zobrazovat. Vybírejte pro své obrázky takové úložiště, které nahrané obrázky nemaže.

0) Ještě než vůbec nahrajeme obrázek na web, zmenšíme ho na rozumnou velikost, aby se dobře prohlížel. Taková optimální velikost pro prohlížení na fóru je zhruba 500 px na výšku a 500 px na šířku. Toto samozřejmě nemusíte dodržovat přesně, ale pokud sem vložíte příliš velký obrázek (třeba 1600 x 1200 px), bude se většině uživatelů prohlížet velmi nepohodlně. Pro zmenšení velikosti obrázku použijte jakýkoliv grafický editor - můžete použít klasické "Malování" zabudované ve Windows nebo pokročilejší programy, jako je Adobe Photoshop nebo Gimp.


1) Otevřeme si stránku vybrané služby a klikneme na tlačítko Procházet. V adresářové struktuře vybereme náš obrázek a klikneme na tlačítko pro nahrání obrázku (takové tlačítko může mít třeba popis Upload, Send, Submit, Nahraj, Nahrát, Odeslat a tak podobně ... určitě jej nepřehlédnete).
Vypadá to asi takhle:
Obrázek

2) Po kliknutí na tlačítko pro nahrání obrázku se obrázek nahraje na server. Budete přesměrování na stránku, kde jsou vygenerovány kódy k obrázku. Stránka vypadá takto:
Obrázek
Většina stránek poskytuje několik verzí vygenerovaných kódů, miniatury, HTML atd. Nás ale zajímá tzv. přímý link na obrázek (direct link atd.) - poznáte ho obvykle tak, že obsahuje jen alfanumerické znaky, tečky, pomlčky, lomítka a končí "obrázkovou" příponou

3) Do fóra vložíme zkopírovaný odkaz a uzavřeme ho mezi tagy [img]a[/img]
Vypadá to asi takto:
Kód: Vybrat vše
[img]http://imgupload.cz/s2/LPg3BKfDSG.jpg[/img]


4)Uděláme si náhled našeho tématu, abychom viděli, zda se obrázek zobrazuje. Pokud ano, můžeme směle odeslat. Pokud ne, zjistíme kde máme chybu, opravíme, odešleme znovu


Poznámka: některé imagehostingy vám nabídnou přímo kód pro vložení do phpBB. Obvykle vypadá následovně:
Kód: Vybrat vše
[url=www.imagehosting.tld/display=image87297.jpg][img]www.imagehosting.tld/thumbs/image87297.jpg[/img][/url]

Co takový kód dělá? Na stránce fóra zobrazí zmenšený náhled obrázku, který je klikatelný a po kliknutí na něj vás prohlížeč přesměruje na stránku s obrázkem.
Takovýto kód samozřejmě můžete používat, ale uvědomte si že některým uživatelům se prostě nechce kvůli zobrazení obrázku klikat dál a jsou radši, když se na fóru zobrazí celý obrázek. Doporučuju tento typ odkazů vkládat v momentě, kdy obrázek není hlavním tématem diskuze.
Pokud se rozhodnete tento kód použít, zkopírujte jej celý a vložte do příspěvku. Neměňte jeho obsah a neuzavírejte jej do dalších tagů. Před a za tímto kódem můžete již používat všechny ostatní prvky BBCode, které jste zvyklí používat.

Některé imagehostingy také nabízejí HTML kód, jehož ukázku najdete níže v přehledu "nefunkčních" variant.
Vkládání HTML je zde z bezpečnostních důvodů zakázáno a HTML kód vložený do vašeho příspěvku nebude fungovat.

Když to nefunguje?:

Pokud se váš nově vložený obrázek nezobrazuje, může to být způsobeno tím, že :

1) Některé služby (třeba některé blogovací systémy) nepovolují odkazování na obrázek z cizích webů. Je to jakýsi zvrhlý druh ochrany autorských práv. Pokud myslíte, že vaše služba tuto vlastnost podporuje, zkuste se podívat zda ji nejde vypnout, pokud ji nelze vypnout, vyberte si jinou službu

2) Obrázek je uložen v prostoru, který je nějakým způsobem chráněn heslem.
Často se stává, že sem někdo vloží obrázek uložený na Facebooku, který je viditelný pouze pro přihlášené uživatele Facebooku. Lidé, kteří zrovna nejsou přihlášeni a nebo Facebook nepoužívají, takový obrázek neuvidí. Uložte obrázek tak, aby byl viditelný všem uživatelům.

3) Máte chybu nebo překlep v adrese obrázku nebo v BBCode.
Ujistěte se, že adresa v příspěvku odpovídá adrese obrázku a že v ní nemáte překlepy, nadbytečné či chybějící znaky či jiné chyby. Nadbytečné znaky či překlepy se nesmí nacházet ani v tagu BBCode.

4) Zkopírovali jste špatnou adresu
Občas se stane, že se sice domníváte, že kopírujete adresu obrázku, ale vy ve skutečnosti kopírujete pouze adresu stránky, kde je obrázek umístěn. Do fóra je nutno vložit přímou adresu obrázku.

Jak vypadá přímá adresa na obrázek?
Většinou obsahuje jenom alfanumerické znaky (čísla, písmena ... ), podtržítka, pomlčky a tečky a lomítka a končí na *.jpg, *.gif, *.png
Adresy na obrázky, které tady budou fungovat, vypadají třeba takto.
První z nich je zcela fiktivní, další pochází z různých online fotogalerii a služeb na uchovávání obrázků a odkazuje na skutečné obrázky:
Kód: Vybrat vše
http://www.fiktivniweb.cz/foto/ve_sprse.jpg
http://img5.rajce.idnes.cz/d0503/3/3738/3738405_72f088f74f2516b1c8bf6bc7e42f1f16/images/5_hvezdic.jpg
http://th04.deviantart.net/fs71/PRE/i/2011/002/3/5/brookgreen__gardens__61351_by_ld356sc-d368wt8.jpg
http://i43.tinypic.com/bgzslx.jpg
http://img371.imageshack.us/img371/8727/familletrianglebl7.jpg
http://images-2009.venusien.net/vertgrand_1241082102.jpg
http://2i.cz/2i/i/4d20bdfc/56eacb2eeed8d7d4145dd6da2b66fc3f/bd061c36e5.f.jpg


jak NEvypadá přímá adresa na obrázek?
Kód: Vybrat vše
http://www.fiktivniweb.cz/foto/show.php?img=ve_sprse.jpg

Toto sice zdánlivě vypadá v pořádku, ale nemusí to vždy odkazovat přímo na obrázek. ono "show.php" znamená, že odkaz vlastně odkazuje na PHP skript, jehož výstupem může být obrázek, ale třeba také jenom "stránka s obrázkem". Tuto variantu musíte vyzkoušet.

Podobně nebudou fungovat ani následující odkazy:
Kód: Vybrat vše
http://renda39.rajce.idnes.cz/koralky_2010/#aspirinci.jpg

Toto vice vypadá taky v pořádku, ale do oka by nás měl praštit znak mřížky. Výše jsme si uváděli, že znaky takovéhoto typu do správného odkazu nepatří. Znalci vědí, že tento znak znamená odkaz na "záložku" v HTML dokumentu, takže neodkazuje na obrázek, ale na záložku, která má shodou okolností jméno které vypadá jako jméno souboru s obrázkem

Kód: Vybrat vše
http://www.fiktivniweb.cz/foto/vesprse

Toto nemá na konci "obrázkovou" příponu, takže by to také nemuselo fungovat. Tuto variantu raději také vyzkoušejte.

Kód: Vybrat vše
http://www.fiktivniweb.cz/foto/ve_sprse.html

Toto taky nemá na konci obrázkovou příponu - má to příponu .html, takže to odkazuje na stránku. Na stránce sice může být obrázek, ale při vložení tady na fórum se nezobrazí

Kód: Vybrat vše
<a href="http://2i.cz/bd061c36e5" target="_blank"> <img src="http://2i.cz/2i/t/bd061c36e5.jpg" alt="2i - image hosting zdarma" title="2i - image hosting zdarma"></a>

Toto je HTML kód, co vám nabídne nějaký upload server - vkládání HTML kódu je z bezpečnostních důvodů zakázáno, takže tato varianta vám také nebude fungovat

Kód: Vybrat vše
http://2i.cz/bd061c36e5

A toto vám ten samý upload server nabídne jako "přímý link", ale opět, chybí "obrázková" koncovka.

Pokud ale na tento odkaz přejdete a následně použijete to, co jsme se naučili v první části návodu, dostanete použitelný odkaz.

Na adresu jakéhokoliv obrázku se vždy dostanete postupem uvedeným v první částí návodu.

Často kladené otázky o vkládání fotek:

Proč musí být fotky nahrané někde jinde na internetu, když je sem chci vložit?

Protože místo, které máme k dispozici pro provoz tohoto fóra je omezené. Pokud by všichni uživatelé nahrávali fotky sem, dostupné místo se brzy vyčerpá.

Přitom na internetu existují volně dostupné služby, které se specializují na ukládání Vašich obrázků, mají k tomu dost místa a vhodný software, někteří z vás již mají vlastní weby, e-shopy či profil na Fleru, kam vkládáte fotky všech svých výtvorů. Můžete je tedy využít a vložit je na fórum podle výše dostupného návodu.

Jsem začátečník a chci sem vložit fotku, ale nemám na internetu žádnou galerii, jak mám postupovat

Moje doporučení zní následovně: Pročtěte si návod na vkládání obrázků (výše) a pak si takovouto službu někde obstarejte. Je to užitečné a v naprosté většině případů je to zdarma. Budete mít všechny svoje fotky pohromadě a budete moci svým známým a přátelům jednoduše ukázat svou práci a zároveň budete moci snadno vkládat fotky sem na fórum.
Pokud jste si zatím nevybrali vhodnou službu, můžete vkládat fotky pomocí imagehostingových služeb a nebo pomocí tzv. vkládání příloh, viz níže

Co to jsou přílohy? Proč občas můžu vložit přílohu a občas ne? Proč mi to při vložení přílohy hází chybu? Co dělám špatně?

Vkládání příloh je právě ta funkce, která Vám umožní nahrát obrázek na fórum přímo z Vašeho počítače.

Zpracovávání a uchovávání příloh je ale poměrně náročné na kapacitu, proto při vkládání příloh možná narazíte na určitá omezení - například u jednoho příspěvku můžete vložit maximálně tři přílohy, maximální velikost jednoho souboru je 512 KB a celkový prostor pro přílohy je omezen na 200 MB (současný stav - z toho zatím cca 30 MB volných)

Je-li některá z těchto podmínek porušena, systém vám nedovolí přílohu vložit.
První dvě situace můžete vyřešit sami, rozdělením Vašeho příspěvku do dvou nebo zmenšením objemu fotky v oblíbeném grafickém editoru.
Poslední situaci sami neovlivníte - pokud se s touto hláškou ale setkáte, napište mi a já posoudím co se s tím dá dělat. Počítejte ale s tím, že jednou narazíme na "strop" a prostor již nepůjde dále navyšovat.

Proto prosím všechny uživatele, aby přílohy používali jen v omezené míře a v situaci, kdy nemají jinou možnost vložit obrázek. (Například pokud tady na fóru začínáte, vkládate obrázky jen příležitostně a nebo jste si dosud nevybrali vhodnou online službu pro uchovávání fotek)

Kdy přílohy nepoužívat?

Pokud již máte vlastní webové stránky, online fotogalerii, e-shop či podobné "zařízení", kam nahráváte své fotografie nepoužívejte přílohy vůbec. Obrázek vložte "přímo" podle výše uvedeného návodu a nebo sem jen vložte odkaz na obrázek.

Z důvodu dodržování autorských práv také doporučuji používat přílohy jen pro vkládání vašich vlastních fotografii.

Pokud najdete zajímavou fotku někde na internetu, nevkládejte ji pomocí přílohy, ale pouze do příspěvku vložte odkaz na danou fotku či na stránku s fotkou.
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: Jak sem vložit fotku

Příspěvekod vukzej » pon 28. pro 2009 11:10:14

Mám jeden asi hloupý dotázek, jestli jsem správně pochopila toto popsané téma, fotku musím uložit někam jinam na web (možno i třeba na picasa?) a potom teprv vložit sem do fóra jeho adresu? Nemohu vložit přímo z počítače? Omlouvám se, jelikož jsem ještě nikdy nikde nefórovala. Díky Eva
vukzej
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned 06. pro 2009 14:45:59

Re: Jak sem vložit fotku

Příspěvekod gianelle » pon 28. pro 2009 13:41:05

Ano, fotka musí být někde na webu. Myslím že i picasa bude stačit, nebo můžeš použít jiný imagehosting, jako v druhé části návodu
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: Jak sem vložit fotku

Příspěvekod renda » stř 17. bře 2010 20:26:29

Nechci být jen špiónka :cry: , i když jsem v korálkování začátečník, chci sem taky vkládat fotky, jenže jsem tupounka. Ty tagy z návodu, lomítko u druhého img znamená konec nebo další fotku, nebo jak se vkládá víc fotek? No jasně, jsem debil ještě z komančský školy :oops: studentko informatiky... Stydím se, ale ještě jsem tu ani neupravovala profil, ani se nezůčastnila ničeho na žádném fóru :oops: :oops: :oops: Děkuji Renda
Uživatelský avatar
renda
Stálý člen fóra
 
Příspěvky: 692
Registrován: ned 14. úno 2010 9:22:08
Bydliště: Brandýs nad Labem
Úroveň: pomalu se učím a vítám rady i kritiky

Re: Jak sem vložit fotku

Příspěvekod gianelle » stř 17. bře 2010 21:58:06

Nestyď se, žádný učený z nebe nespadl ;) Ten tag s lomítkem znamená ukončení, prostě indikuje že adresa obrázku končí. Když chceš vložit víc obrázků, prostě vložíš víc těchto tagů za sebe, asi takhle:
Kód: Vybrat vše
[img]http://www.fiktiviniweb.cz/foto/obrazek1.jpg[/img]
tady skončil  tag pro obrázek a může následovat buďto další text a nebo další obrázek
[img]http://www.fiktivniweb.cz/foto/obrazek2.jpg[/img]
[img]http://www.fiktiviniweb.cz/foto/obrazek3.jpg[/img]


vkládání si můžeš testovat tady: http://forum-czechbeadwork.ic.cz/viewto ... ?f=8&t=289 je to téma přímo určené pro začátečníky tady na fóru, aby si mohli vyzkoušet jak to tu funguje a nemuseli toto testování provádět v "ostré" diskuzi
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: Jak sem vložit fotku

Příspěvekod renda » čtv 18. bře 2010 11:24:56

Moc děkuji, zkusím to. Renda
Uživatelský avatar
renda
Stálý člen fóra
 
Příspěvky: 692
Registrován: ned 14. úno 2010 9:22:08
Bydliště: Brandýs nad Labem
Úroveň: pomalu se učím a vítám rady i kritiky

Re: Jak sem vložit fotku

Příspěvekod gianelle » čtv 08. dub 2010 22:15:33

Protože máme trochu víc místa, kde se můžeme roztahovat, znovu jsem umožnila vkládání příloh ;)
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: Jak sem vložit fotku

Příspěvekod renda » sob 29. led 2011 17:54:12

Tak fotky už vkládat z rajčete umím, jen nevím, zobrazí se i fotka ze zaheslované složky? Asi blbej dotaz, ale jsem tele přiznávám ;)
Uživatelský avatar
renda
Stálý člen fóra
 
Příspěvky: 692
Registrován: ned 14. úno 2010 9:22:08
Bydliště: Brandýs nad Labem
Úroveň: pomalu se učím a vítám rady i kritiky

Re: Jak sem vložit fotku

Příspěvekod gianelle » sob 29. led 2011 18:16:03

nezobrazí ;) podle mě je to celkem logické, heslo tam dáváš proto, aby se na ty fotky dostal jenom ten, kdo má heslo
(i když nevím jak přesně to třeba u toho Rajčete funguje - je možné že se k fotce jako takové dostaneš přes přímý odkaz, ale procházením složek na rajčeti nee - sice by to bylo dost chabé bezpečnostní opatření, ale nedivila bych se ničemu. Ale tak jako tak, dávat na veřejné fórum fotky, které jsou jakkoliv chráněné heslem (největší borkyně tady dávaly fotky které měly ve svojí e-mailové schránce na Seznamu) je dost blbý nápad.)
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: Jak sem vložit fotku

Příspěvekod renda » sob 29. led 2011 21:12:51

Jasně, myslela jsem to spíš opačně, mít v tý zaheslovaný složce jen to, co budu dávat sem a jinej by se k nim nedostal, třeba syslící téma a korálkobordel na stole asi nekorálkovací veřejnost nepochopí :lol: , rajče třeba otvírají máminy kolegyně, ona se se mnou chlubí :shock: a poslala odkaz kdekomu :oops:
Tak to zkusim vložit, to nic nestojí :lol:
Uživatelský avatar
renda
Stálý člen fóra
 
Příspěvky: 692
Registrován: ned 14. úno 2010 9:22:08
Bydliště: Brandýs nad Labem
Úroveň: pomalu se učím a vítám rady i kritiky

Re: Jak sem vložit fotku

Příspěvekod gianelle » sob 29. led 2011 21:22:32

vyzkoušej, ale hlavně pak musíš počkat, až k tomu bude přistupovat někdo, kdo to heslo nemá ;)
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: Jak sem vložit fotku

Příspěvekod renda » ned 30. led 2011 10:26:40

Díky Gi, takže pro všechny: je to vyzkoušeno, funguje i vložení fotek ze složky, která je zaheslovaná, což je sice známka špatného zabezpečení Rajčete, ale pro někoho užitečná funkce, žádné lechtivé fotky totiž nemám, ty jsem propásla o pár let a o pár kil (bohužel přesněji o dost kil) *rofl1*
Uživatelský avatar
renda
Stálý člen fóra
 
Příspěvky: 692
Registrován: ned 14. úno 2010 9:22:08
Bydliště: Brandýs nad Labem
Úroveň: pomalu se učím a vítám rady i kritiky

Re: Jak sem vložit fotku

Příspěvekod gianelle » pát 18. úno 2011 15:04:36

Pro všechny uživatele stránek svetobrazku.cz - zřejmě došlo k nějakým změnám a obrázky se nezobrazují. Doufám že to bude brzo opraveno, do té doby můžete využít jinou službu na upload obrázků.
Díky za pochopení
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: Jak sem vložit fotku

Příspěvekod Kriss » pát 22. črc 2011 9:32:53

No já se asi budu muset smířit s tím, že sem fotku nikdy nevložím, postupovala sem sice podle výše uvedeného návodu, ale jelikož sem technický skoroblbec, tak sem v háji, fotky mám nahrané na webovém albu v Picase, velikost je 640x480, URL adresu sem zkopírovala :
https://picasaweb.google.com/1090067319 ... 6345734466

Ale i když jí zadám do těch Img závorek, zobrazuje se to takhle

Obrázek

Sem sice začátečník, ale třeba by se moje dílka někomu zalíbila, troška pochvali vždycky potěší.
Tak na to třeba časem příjdu nebo mi snad někdo prozradí, kde dělám chybu, pokud možno polopatě :(
Kriss
 
Příspěvky: 395
Registrován: ned 08. kvě 2011 11:31:24
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Úroveň: začátečník - internetový samouk

Re: Jak sem vložit fotku

Příspěvekod gianelle » pát 22. črc 2011 9:56:09

v návodu nahoře se třeba píše:
Jak vypadá přímá adresa na obrázek? Většinou obsahuje jenom alfanumerické znaky (čísla, písmena ... ), podtržítka, pomlčky a tečky a lomítka a končí na *.jpg, *.gif, *.png

a pak tam jsou ukázky funkčních a nefunkčních adres
tvůj odkaz odkazuje na stránku a ne samotný obrázek, takže je jasné že to nebude fungovat. Poznáš to tak že to nekončí na .jpg a obsahuje to znak # (což znamená v HTML odkaz na záložku, takže to v žádném případě není obrázek)
Když si ale zkopírujše adresu obrázku (pravý klik na obrázek -> vlastnosti-> url)
bude adresa vypadat takto:
https://lh5.googleusercontent.com/-59TT ... 512/13.jpg
a to už bude v tagu img fungovat takto
Obrázek
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: Jak sem vložit fotku

Příspěvekod Kriss » pát 22. črc 2011 10:36:18

Moc děkuju, důkladněji nastuduju, já to s počítačem zas tak neumím. Chápu, že jsou pro teby tyhle hloupé dotazy asi otravné, moc děkuju. *applause*
Kriss
 
Příspěvky: 395
Registrován: ned 08. kvě 2011 11:31:24
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Úroveň: začátečník - internetový samouk

Re: Jak sem vložit fotku

Příspěvekod gianelle » pát 18. lis 2011 1:16:49

nejsou ani hloupé ani otravné, ale občas mě mrzí že se lidi při práci s technikou brzo vzdávají, i když to vlastně není až tak těžké jak se zdá


Naposledy oživil gianelle v pát 18. lis 2011 1:16:49
Uživatelský avatar
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II
 
Příspěvky: 2803
Registrován: úte 09. čer 2009 14:54:44
Bydliště: Šumperk +- 7 km / občas Brno
Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!


Zpět na Návod, pravidla a organizační věci

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

cron