
Těsto:
180 g cukr moučka
320 g hladká mouka
2 lžíce skořice nebo perníkové koření
půl lžíce kypřícího prášku
2 vejce
50 g máslo
2-3 lžíce med
Vše smíchat dohromady, těsto zpracovat, nechat odležet v chladu, cca 1-2 hodiny.
Náplň:
švestková povidla (dávám tak tři čtvrtiny klasického kelímku s povidlama), kokos (dle chuti), 2 lžíce rumu (na zředění, povidla jsou tuhá, tak nějak tak, aby to nebylo tuhé, ale zase ne úplně řídké

Natřít na vyválené těsto, posypat ořechy, přeložit jako štrůdl, potřít vejcem, propíchnout vidličkou, na pečícím papíře cca 20 minut 150 - 200°C v elektrické troubě. Lépe se to zpracovává, když se hrouda těsta rozdělí na dvě části a pak se vyválí a natře, lépe se to přenáší i na plech.