Stránka 1 z 1

Zalévání fima pryskyřicí

PříspěvekNapsal: ned 27. úno 2011 16:34:59
od Barunka
Ahoj. Pořád se snažím zalévat pruskuřicí fimo výrobky a pořád se mi to nedaří.Vždy udělám krásný výrobek a pak ho zkazím pryskyřicí:( Často se mi pryskyřice odleje z okraje (z rohu řtvretečku) i když je placka dokonale rovná a do krajů jí naženu předtím spiškou špejle. Prostě se při schnutí odleje. Nechápu to. Stává se Vám to také? Naposled, když jsem se zase snažila něco zalít, tak už to bylo lepší, ale zase se mi skoro po celé ploše vytvořily uplně miniaturní bublinky i když tam předtím nebyly. Dala jsem pryskyřici při tuhnutí do trouby na 50stupnů asi na hodinu. Je možné, že je to tím? Už ztrácím naději, že někdy budu mít krásné výrobky i když vím, že je to možné (jak je možné, že někdo to zvládne a jí ne:(? /řeju si někdy zalít své šperky takto http://img.fler.cz/products/d2/2/5/2537 ... /o_001.jpg). Poraďte mi, co dělám špatně. Používám pryskyřici Gedeo. Míchám na váze, která váží na setiny:( Jedine to dosoušení v troubě. Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji za jakékoliv odpovědi.B

Re: Pořád to není dokonalé

PříspěvekNapsal: pon 28. úno 2011 9:23:56
od Beriija
zkušenost sice nemám, ale od tebe prvně slyším, že někdo suší pryskyřici v troubě.. zatím jsem všude četla, že se to jen nechá uschnout, tak 24 hodin...

Re: Pořád to není dokonalé

PříspěvekNapsal: pon 28. úno 2011 12:01:49
od Jytka
Já s tím nikdy problém neměla, a to placka někdy nebyla ani moc rovná. Na dávkování používám dvě inj. stříkačky (malou a velkou). Je ale také důležité, aby podložka, na které to schne, byla vodorovná. Mám proto dřevěnou destičku opatřenou na 3 místech šroubky a podle vodováhy to upravuji.

Re: Pořád to není dokonalé

PříspěvekNapsal: úte 08. bře 2011 22:08:45
od Fruitensse
Znám ten problém, jak říkala Jytka, buď zaléváš na křivém povrchu nebo zaléváš málo. Chce to odhadnout přesně míru, ale aby to samozřejmě nepřeteklo. Ale já bych zkusila po kapkách ještě přidat. Jestli se bojíš, tak můžeš zalít jak jsi zvyklá a tu pryskyřici si ještě nechat. Po půl hodince mrknout na přívěsky, a podívat se o kolik se ti to smrsklo a po kapkách přidat, aby to bylo zase úplně do kraje.

Re: Pořád to není dokonalé

PříspěvekNapsal: ned 13. bře 2011 15:10:32
od Makahari
Podívej se na stránky http://www.davona.cz/tvoreni/1225/krist ... ryskyrice/, podrobný návod a rady

Re: Pořád to není dokonalé

PříspěvekNapsal: čtv 17. bře 2011 21:25:08
od Barunka
Děkuji, jste moc hodné:) Naposled se mi to docela povedlo:) Posuďte sami http://www.fler.cz/zbozi/bambusovy-donut-1454955

Re: Pořád to není dokonalé

PříspěvekNapsal: pát 18. bře 2011 0:11:58
od Jikane
Taky slyším porvé, že někdo urychluje tuhnutí pryskyřice v troubě. je známo, že okolní teplota ovlivňuje tuhnutí, ale dopékat bych si netroufla.
Vyčetla jsem kdesi radu, že před mícháním je dobré ohřát mírně nádobky s tekutinami v teplé vodě. To mám vyzkoušené a moc se mi to osvědčilo, bublinky se mi nedělají. Pokud jde o zalévání samotné, zalévám na dvakrát, udělá to pěkný kopeček a nevyteče.

Re: Pořád to není dokonalé

PříspěvekNapsal: úte 29. kvě 2012 23:24:02
od thais
Taky se mi začaly dělat malinké bublinky...udělala jsem sadu s bílou orchidejí na černém povrchu a všude kde je bílá se udělaly miniaturní bublinky. Na černé ani ťuk :(

Re: Pořád to není dokonalé

PříspěvekNapsal: stř 30. kvě 2012 9:03:42
od Skippka
Já si míchám pryskyřici taky injekčníma stříkačkama a dávám si o 0,1-0,2ml více tužidla/tvrdidla (nebo jak se to jmenuje, část, které dáváš míň). Pak jí nechám trochu zvláčnět v mističce a když se začne tak lehce táhnout, tak jí teprve nalévám. Zalévám na pečícím papíře, pokud přecijenom přeteče, tak se to hezky sloupne, přetečenou část odkrojím (ale ve fázi, kdy je pryskyřice už tuhá, ale ještě trochu pružná). Potom zapiluju a většinou to není poznat.