Největší české diskuzní fórum o korálkování. Pozor - registrace nových uživatelů byly dočasně zakázány a fórum je pouze pro čtení. Děkuji za pochopení.
Už delší dobu obdivuji práci se stříbrnou homotou sliverclay- bohužel je pro mě tato technika finančně náročná. Proto jsem hledala levnější alternativy--- Při mé procházce po zahraničních stránkách jsem si všimla jak je český trh pozadu. V zahraničí jsou k dostání hmoty i s jinými kovy než je jen stříbro. Našla jsem měd a mimo jiné i zlato. (Nejsou sice o mnoho levnější, některé jsou dokonce dražší.) Já osobně bych uvítala i úplně obyčejné kovy jako je třeba nikl, železo atd. To co mě na této práci fascinuje nejvíc je, že z hlíny která se vám mění pod rukama je nakonec věc téměř nezničitelná. Tak snad se dočkáme a dorazí to i k nám...
Já si koupila kousíček hlíny stříbrné už před časem a furt mi leží doma nezpracovaná Bojím se na ní šáhnout, abych to nezkazila... Ale už se budu muset odhodlat.
Jinak v posledním BaB je článek o té bronzové (či měděné) hmotě...
Taky ji mám doma a bojím se na to sáhnout. A to i když jsem na podzim absolvovala v Rooye kurzík. Strašně rychle vysychá, tak se musí pracovat rychle. Ale jinak je to stejné jako s keramickou hlínou. Teď se odhodlávám k výrobě nějakého dutého korálku z pasty ve stříkačce. To jsem nezkoušela, ale vypadá to úžasně.