silver clay aleb jak jsme pozadu

Fimo a jiné "polymery", keramika, samotvrdnoucí hmoty, Art-Clay a jiné

silver clay aleb jak jsme pozadu

Příspěvekod je.sterka » ned 21. bře 2010 18:22:18

Už delší dobu obdivuji práci se stříbrnou homotou sliverclay- bohužel je pro mě tato technika finančně náročná. Proto jsem hledala levnější alternativy--- Při mé procházce po zahraničních stránkách jsem si všimla jak je český trh pozadu. V zahraničí jsou k dostání hmoty i s jinými kovy než je jen stříbro. Našla jsem měd a mimo jiné i zlato. (Nejsou sice o mnoho levnější, některé jsou dokonce dražší.) Já osobně bych uvítala i úplně obyčejné kovy jako je třeba nikl, železo atd. To co mě na této práci fascinuje nejvíc je, že z hlíny která se vám mění pod rukama je nakonec věc téměř nezničitelná. Tak snad se dočkáme a dorazí to i k nám... ;)
je.sterka

Re: silver clay aleb jak jsme pozadu

Příspěvekod jaspinn » ned 21. bře 2010 19:44:25

Taky se mi to líbí, ale ta cena.... :cry:
Ale abych se malinko zastala - Roya teď jak jsem se dočetla nabízí hlínu s mědí v obchodě, ale cenu nevím.
jaspinn

Úroveň: pokročilý začátečník - jak jenom to napsat jinak....něco umím, něco zkouším a pořád a pořád se učím

Příspěvekod je.sterka » ned 21. bře 2010 20:23:28

Opravdu?
Tak to musíme prověřit. Co jsem viděla v USA tak se to liší asi jen o 4 dolary.. neni to moc.. ale vše se počítá *jump*
je.sterka

Příspěvekod Ála » pon 22. bře 2010 7:33:46

Já si koupila kousíček hlíny stříbrné už před časem a furt mi leží doma nezpracovaná :roll: :oops:
Bojím se na ní šáhnout, abych to nezkazila... :roll:
Ale už se budu muset odhodlat.

Jinak v posledním BaB je článek o té bronzové (či měděné) hmotě...
Ála
Stálý člen fóra

Úroveň: Pokročilý, stále se učící a žasnoucí

Příspěvekod jaspinn » pát 26. bře 2010 8:28:50

četla jsem teď reklamu v časopise Koralki - že to Rooya nabízí - nebo bude nabízet :)
jaspinn

Úroveň: pokročilý začátečník - jak jenom to napsat jinak....něco umím, něco zkouším a pořád a pořád se učím

Příspěvekod je.sterka » pát 26. bře 2010 18:06:01

Tak jsem se byla podívat v rooye. Měděná stojí asi 455.. ale nejsem si jestá jestli to bylo za 10 g nebo ne. :oops:
je.sterka

Příspěvekod kiluvi » sob 27. bře 2010 1:26:56

Taky ji mám doma a bojím se na to sáhnout. A to i když jsem na podzim absolvovala v Rooye kurzík. Strašně rychle vysychá, tak se musí pracovat rychle. Ale jinak je to stejné jako s keramickou hlínou. Teď se odhodlávám k výrobě nějakého dutého korálku z pasty ve stříkačce. To jsem nezkoušela, ale vypadá to úžasně.
kiluvi

Zpět na Fimo a jiné modelování