kuličky

Fimo a jiné "polymery", keramika, samotvrdnoucí hmoty, Art-Clay a jiné

kuličky

Příspěvekod eriana » stř 05. srp 2009 19:51:53

Asi tu pokládám naprosto pitomý dotaz, ale na Fimo jsem zatím ještě ani nesáhla... Všude jsou tutorialy na cane, ty chápu... ale prosím vás, jak se pak z těch válečků dá udělat třeba kulička? Asi se nějak kulička ze základní hmoty polepí, ale jak to udělat, aby ten vzorek byl pravidelný, nikde se nepřekrýval, nikde nechyběl a nebylo to deformované? A co s různýma velikostma se stejným vzorkem? Můžete mi to někdo prosím blbuvzdorně vysvětlit?
eriana

Úroveň: pořád a pořád se učím

Re: kuličky

Příspěvekod gianelle » stř 05. srp 2009 20:17:54

1) uděláš si "cane" kterou si následně zmenšíš na žádané velikosti - uděláš si tolik velikostí kolik potřebuješ
2) žiletkou si z těch zmenšených canes nařežeš veeeelice tenké plátky
3) uděláš si kuličku ... třeba se zbytků a polepíš ji těma plátkama. Snažíš se je dávat tak aby podklad neprosvítal a nebo tu podkladovou kuličku uděláš stejně barevnou jako pozadí "cane"
4) rychle kuličku "rozválíš" v ruce, aby se zahladily hrany přilepených kousků, ale nesmíš válet moc dlouho, aby se nezdeformoval vzor
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II

Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Re: kuličky

Příspěvekod eriana » stř 05. srp 2009 20:44:04

Gi, moc děkuju... já jsem tak nějak předpokládala, že to bude takhle, ale furt jsem si říkala, že je v tom nějaký fikaný fígl, jak to mít hodně pravidelné a tak... no asi to bude o cviku, zakoupím Fimo a testnu. :)
eriana

Úroveň: pořád a pořád se učím

Zpět na Fimo a jiné modelování