Já začnu tedy u sebe...Jsem v desátém týdnu. Hned v pátém týdnu mě postihl zánět močových cest. Trpěla jsem, jak kůň, močila jsem krev. Antibiotika jsem nesměla, takže hned na neschopenku. Pila jsem 3 litry vody + 3x denně urologický čaj. Je zajímavé, že existuje pouze jeden urolog.čaj, který mohou těhotné - na to pozor, v lékárně si s tím moc nevěděli rady. Jsem na neschopence prozatím dále. Zánět úplně ustoupil po asi 4 týdnech. Příště na kontrole mi budou dělat kultivaci moče, takže se uvidí, jestli ustoupil i laboratorně. Jinak jsem absolvovala ultrazvuk a odběry krve. Odběry jsou pro mě noční můra. Nemám žíly, takže jsme to se sestřičkou cedily vůlí nás obou...Příští týden další odběry..ach jo.

Pracuji jako zdr.sestřička na oddělení, takže podle zákona nesmím jako těhotná dělat noční. Poměrně dlouhou dobu jsem to řešila se svojí nadřízenou. Myslela jsem, že informovaný a zařízený na těhotný...ale co si nevybojujete, tak nemáte.
Vycházky na neschopence pro těhotný jsou na houby. Ale co už člověk nadělá. Když jsem měla zánět, nikam jsem neměla ani chuť chodit. Ale teď mi vzduch pomáhá na nevolnosti...navíc by člověk doma úplně zpohodlněl. Ale kam má člověk pořád chodit. A na to, abych si zajela na výlet např. za mámou nebo za babičkou, tak zas potřebuji víc času. Takže to pak stíhám v takovém stresu a časové tísni.
Manžel dostal v rámečku těhotenský test a básničku, kterou jsem mu složila a z které pochopil, že je to tady

Nevolnosti jsou taky fujtajbl věc. Už tedy pomalu ustávají. Mám je teď nejvíc večer a v noci. Pořád jím pomeranče, po těch je mi dobře

Koukala jsem na kočárky...podle recenzí uživatelek jsem naznala, že není kočár, který by se nerozbil a že budeme mimi asi nosit v ruce...Nakonec jsem objevila kočárky Gesslein, které jsou snad víceméně bezporuchové a hlavně nejsou polské. Dnes jsme ho obhlídli a i manžel je nadšen. Takže jsem ušetřena nějaké starosti s výběrem, předvybráno máme.
Holky, měly jste "chůvičky" a monitor dechu?