oslovování potencionálních klientů

Volný pokec na libovolné téma

oslovování potencionálních klientů

Příspěvekod divná » úte 28. črc 2009 15:23:43

Dobrý den,

chci se zeptat na váš názor. Začala jsem pracovat jako finanční poradkyně se specializací na rodinné finance. Vím, že tu práci umím dobře, mám všechny potřebné certifikáty, ale přesto mám velký problém. V tomhle oboru se považuje za samozřejmé, že si denně sednu a budu obvolávat neznámé lidi a v podstatě jim vnucovat schůzku. Tohle se mi nelíbí, dala bych přednost nějaké slušnější verzi, ale nevím konkrétně jak. Byla bych ráda, kdybyste napsaly, jak osobně byste si představovaly korektní oslovení s takovouto nabídkou služeb. Samozřejmě využívám reklamu, ale ani tu nechci mít vtíravou. Děkuji za váš názor.
divná

Re: oslovování potencionálních klientů

Příspěvekod Terezka » úte 28. črc 2009 18:15:41

divná píše:Dobrý den,

chci se zeptat na váš názor. Začala jsem pracovat jako finanční poradkyně se specializací na rodinné finance. Vím, že tu práci umím dobře, mám všechny potřebné certifikáty, ale přesto mám velký problém. V tomhle oboru se považuje za samozřejmé, že si denně sednu a budu obvolávat neznámé lidi a v podstatě jim vnucovat schůzku. Tohle se mi nelíbí, dala bych přednost nějaké slušnější verzi, ale nevím konkrétně jak. Byla bych ráda, kdybyste napsaly, jak osobně byste si představovaly korektní oslovení s takovouto nabídkou služeb. Samozřejmě využívám reklamu, ale ani tu nechci mít vtíravou. Děkuji za váš názor.

nijak, těmhle lidem okamžitě pokládám telefon *rofl1* nesnáším když mi někdo vnucuju něco supervýhodnýho když to vlastně nechci *rofl1* razim názor že když něco chci tak mám pusu a zařídím si to sama *rofl1*
Terezka
Borkyně měsíce |

Příspěvekod Meg » úte 28. črc 2009 19:00:12

Terezka píše:nijak, těmhle lidem okamžitě pokládám telefon *rofl1* nesnáším když mi někdo vnucuju něco supervýhodnýho když to vlastně nechci *rofl1* razim názor že když něco chci tak mám pusu a zařídím si to sama *rofl1*

Mě hlavně vždycky štve, že i když jim řeknu jasné NE, stejně to zkouší dál a hučí do mě :roll:

Teď mě tak napadlo - možná je to blbost - třeba by šlo udělat něco takovýho jako to dělaj ty lidi, co prodávaj vysavače :lol: Udělají u někoho prezentaci a on jim doporučí pár známých, u kterých by mohli prezentovat taky (ti lidi většinou ví, komu by se takovej vysavač / finanční poradenství / cokoli mohlo hodit, i když je fakt, že kolikrát toho prodejce pošlou ke známým spíš aby je potrápili :twisted: ).
Fairytales are more than truth: not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be defeated.
Meg

Příspěvekod spuka » úte 28. črc 2009 20:47:13

Ahoj, volila bych cestu buď osobního dopisu do schránky, bez známky - něco jako leták a nebo letáček s krátkou prezentací svých služeb. ( ale žádné agresivní barvy papíru - ty rovnou házím do koše :D ) Nikdo z nás jistě nemá rád tzv. "pojišťováky" ... ale když se prezentují příjemně, není problém. I já jsem tuhle hledala jejich služby.
Takže přeji hodně štěstí a pevné nervy. Jistě se to rozjede.

PS: ještě mně napadlo zřídit si osobní WEB stránky s všeobecnými informacemi o pojišťovnictví. Taky by to asi nebylo marný.
spuka

Příspěvekod crazzi » úte 28. črc 2009 21:22:21

Ahoj.
Tohle téma je mi blízké, taky pracuju jako finanční poradce a problém s tím, kde přijít ke klientům, znám moc dobře.
Vyzkoušeno mám ledacos, od úplně nejpříšernější formy oslovování klientů někde na ulici, na náměstí, tak jak to ve velkých městech běžně dělají různí prodejci tarifů, přes trochu mírnější formu - reklamní stánky postavené někde v marketech, oslovování lidí kteří projdou kolem - to není až tak špatná varianta, neprší na tebe :D , díky stánku s reklamou firmy lidi hned vědí kam si tě zařadit, vypadá to trošku profesionálněji, ale tak jako tak, devadesát procent lidí se s tebou bavit prostě nebude.
Vyzkoušeno máme rozhazování letáků všude možně, naprosto marný...
Někteří kolegové chodí naprosto na férovku po panelácích, odshora dolů zvoní od dveří ke dveřím... Na menších městech to ještě jakžtakž fungovat může, ve větších těžko.
Totéž jsme zkoušeli s tím, že jsme třeba dva dny předtím lidem naházeli do schránek dopisy s informací, že jim chceme nabídnout finanční poradenství a tehdy a tehdy příjdeme. Trošku lepší, ale zázraky čekat nelze.
V každým případě všechny tyhle formy jsou poměrně drsný a otravující, ale pokud takhle agresivně hraje konkurence, tak čekat v koutě že si tě klient najde sám a ještě ocení že neotravuješ, tak to bysme se nedočkali :(
Úplně nejlepší je opravdu stavět klientelu na získávání kontaktů na známé od současných klientů. Pokud to navíc bude klient kterému jsi opravdu nějak pomohla a má s tebou dobrou zkušenost, nebude ti dávat kontakt na známé aby je potýral, ale aby jim pomohl. Dá to mnohem míň práce a moci se opřít o to, že jsi jim byla doporučena, je k nezaplacení.
Držím palce, zezačátku je to docela boj, ale když vydržíš to nejhorší, bude jen líp :)
Jestli bys k tomu ještě něco chtěla, klidně písni SZ.
crazzi

Zpět na Pokec