Terezka píše:nevím jak moc velké máš zdravotní problémy ale tak pokusím se tě povzbuditsama od dětství na tom nejsem moc dobře - myslím že už mi chybí jenom vlastní kremace a pohlavní choroba - jinak jsem měla všechno a loni v květnu jsem odmaturovala a VŠ byla naprosto nemyslitelná (finance x vzdálenost - čekám až nám ji odevřou vedle ve městě
) - hledala jsem teda práci - "pípačka" v chrámu konzumu jsem být nechtěla a ani nic podobného
takže jsem se cca 14 dní po matuře bavila s kamarádkou a ta prohodila že na Hrádku hledali průvodce (České muzeum stříbra) - no tak mi to nedalo a šla se tam poptat - šla jsem ve středu a v pondělí už podepisovala pracovní smlouvu - byl tam problém co se týče zdraví - v práci se musíme řídit báňskými předpisy a musíme být 100% v pohodě co se týče zdraví (což já nejsem a nikdy jsem nebyla) takže jsem všechno musela říct jak tam tak doktorce - ta uznala že "zkusit to můžu" - upřímně práce tam není nic hrozného, kolektiv bez chybičky
sice v říjnu zavíráme a odevíráme až v dubnu ale je to neskutečná pohoda a hlavně jsou tam s námi i průvodci na částečný úvazek - třeba pan Matuška - je mu hóoodně přes 70 (nikdy neřekl kolik ale tak prý už ani nepamatuje kdy mu těch 70 bylo
), který celý život dělal v dolech na Kaňku
takže rozhodně nevěšet hlavu a jestli máš možnost tak zkusit nějaký takovýhle přivýdělěk
sám pan Matuška říká že jakmile je mezi námi tak se hned cítí mladší a ani ty kolena ho nebolí
Terezka píše:a na tohle máš částečnej důchod?! bratranec trpí těžkou cukrovkou taky - odchází mu naprosto všechno v důsledku toho (játra, ledviny, oči,...) a má plnej důchod v 21 letech
někdy bych ty doktory odpálila zpátky do vesmíru - sama jsem u nich byla a takový debilní (s odpuštěním) kecy jsem snad ještě neslyšela a to by člověk řek že když to sou doktoři tak v tý hlavě něco budou mítto bylo pořád jak jsem zdravá a že úplně klidně můžu mezi lidi a žádnou ZTP nepotřebuju (tenkrát se dávala na 2-3 (někdo měl dokonce na 1 rok) a to sem celou tu dobu byla zavřená v nemocnici) nehledě na to že když jsem teda šla před tu "komisi" nebo co to bylo tak na mě čuměli jako hovada, asi v životě neviděli nemocný dítě - měla jsem rakovinu - leukemii na vysvětlenou
Lejana píše:Tak koukám, že by jsme tu mohly založit klub zdravotně postižených, taky patřím mezi ty hůře zaměstnavatelné, nejsem sice ČID, tam mi chybělo asi šest procent, ale "jen" zdravotně znevýhodněná osoba, dřív ZPS, a co se týče práce jsem na tom podobně, naštěstí práci mám, zatím. Moje postižení je oční, jsem slepá na pravé oko a i na to levé vidím špatně ale vidím, nemám prostorové vnímání, tudíž vše co je 3D je pro mě tabu a začínám se bát, že se to týká i korálků, protože ty prostorové trojúhelníky atd. si prostě neumím při práci představit, takže až něco takového stvořím, bude to na medaili.![]()
A co nějaké rekvalifikace, nikpat, nezkoušela jsi? Já mám dvě a musím říct, že jen díky tomu mám práci, která mě i baví, bez nich bych byla nadále nezaměstnaná. Ale iluze si o rekvalifikacích nedělám, vím, že ne vždy to znamená hned pracovní místo.
Hlavně hlavu vzhůru, nevzdávej to, ono to vždycky nějak dopadne.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků