PayPal

Volný pokec na libovolné téma

PayPal

Příspěvekod Terezka » sob 14. lis 2009 1:49:45

:-) doufám že mi konečně někdo poradí :-) založila jsem si účet, bez problémů všechno co napsali, jsem potvrdila, dokonce mi to strhlo 1 CZK *jump* ale teď nastává malý problé - u té jedné koruny mám napsáno že se strhne až za 14 dní - nechápu proč - a taky jsem na internetu v různých diskuzích, návodech atd našla že se někam musí zadávat 4 místný kód, který najdu právě v platbě - žádný kód nevidím to je jedna věc, další věc nevidím u sebe v PayPalu místo kam by se zadával a v neposlední řadě kamarád, který má PayPal taky říkal že on žádný 4místný kód nezadával - s výpisy z účtu údajně nepřijde vůbec do kontaktu *jump*
Tak jak to teda je? - ty články a návody byly z roku 2006-2008
Terezka
Borkyně měsíce |

Re: PayPal

Příspěvekod Sněhurka » sob 14. lis 2009 12:40:34

Já jsem si PayPal zakládala asi před dvěmi lety a nepamatuju si, že bych někam zadávala nějaké číslo (je to už dlouho, takže s jistotou to říct nemůžu)... Mě strhli asi 50 CZK a ty mi pak nějak do dvou týdnů byly zase přičtené.
Každopádně se zkus do PayPalu přihlásit a pokud tam máš napsáno "Status: Verified", tak už můžeš platit.
Sněhurka
Borkyně měsíce |

Příspěvekod Terezka » sob 14. lis 2009 16:47:23

díky velice :-) tohle slovo tam nebylo - teda bylo v závorce, tak jsem se proklikala na nějaké to stržení právě 50 korun i s nějakým kódem - takže teď už slovo mám a platit můžu :-) jupíííí
ještě mě zajímá - těch padesát korun se přičte kde a kam? až mi někdo přes paypal pošle peníze?
Terezka
Borkyně měsíce |

Příspěvekod Sněhurka » sob 14. lis 2009 20:34:45

Už je to vážně dlouho, ale mám za to, že mi peníze přišly na kreditku a ne na PayPal. Kdyby ti přišly na PayPal a ty s ním někde zaplatíš, tak se ti ta částka automaticky odpočítá. Ono taky záleží na tom, jak máš nastavený PayPal. Pokud ho máš nastavený i na příjmání peněz (buď měsíčně nebo ročně platíš nějaké poplatky), tak nevím jak to přesně funguje. Ale pokud ho máš bezplatný - pouze na odesílání peněz a přijmeš částku, tak se ti z ní strhne asi 8% z celkové sumy. Navíc je to limitované - můžeš přijmout jen určitý počet plateb za měsíc...
Jinak přehled plateb máš hned při přihlášení, na úvodní straně, dole. Máš tam i platby i příjmy.
Sněhurka
Borkyně měsíce |

Příspěvekod Terezka » sob 14. lis 2009 21:16:23

:-) což o to už jsem se tam trochu zorientovala :-) pořád mi ale zůstává záhadou jak to v praxi bude probíhat, no jsem na to zvědavá :-D jo ehm je někde daná oficiální sazba nebo ceník - na těch jejich stránkách jsem našla takovou moc hezkou tabulku akorát s takovejma nic neříkajícíma zatržítkama :-)
Terezka
Borkyně měsíce |

Příspěvekod Moirain » ned 15. lis 2009 17:31:11

Ceník čeho? Jestli si něco připočítávají k platbě, tak je to naprostý pakatel, někde jsem cosi viděla o 0,2 %, což je zcela zanedbatelné.
Moirain

Příspěvekod Terezka » ned 15. lis 2009 18:43:20

Moirain píše:Ceník čeho? Jestli si něco připočítávají k platbě, tak je to naprostý pakatel, někde jsem cosi viděla o 0,2 %, což je zcela zanedbatelné.

chtěla jsem objevit jakýsi ceník poplatků a našla jsem pouze nějakou tabulku kde bylo - free, free, free a pak nějaká procenta, no to bude asi ono :-D
Terezka
Borkyně měsíce |

Zpět na Pokec