Prezident Václav Havel

Volný pokec na libovolné téma

Prezident Václav Havel

Příspěvekod lenaluna » stř 21. pro 2011 14:06:48

I zde bych velice ráda zavzpomínala na pana prezidenta Václava Havla, jelikož si to určitě zaslouží a určitě k němu nebo k jeho názorům máte co říci i vy.

Pan Václav Havel byl skvělý člověk a mimo ikonu svobody, demokracie, dramatického umění a veřejně známou osobnost v zahraničí si ho vážím především za názory, které nám sděloval poslední roky. Měli bychom se nyní i my nad tím trochu zamyslet a říct si, kde je ta naše hezká česká krajina? Když se procházím po venku, připomíná mi to tady všude továrnu na vydělávání peněz. Ale ne našich peněz - obyčejných lidí, co žijí v krajině. Ani ne peněž Čechů, ale peněz lidí ze zahraničí, kteří si až příliš váží své vlastní krajiny, tak ji přišli devastovat k nám. Pan Václav Havel byl na toto téma také dost citlivý, a proto jsem si dovolila rozvířit i diskusi na toto téma. Pan Václav Havel by byl určitě strašně nerad, kdyby se na něho jen vzpomínalo. Měli bychom také začít žít podle jeho myšlenek.
Navrhuji oblečky pro psy a obleček pro psy dále prodávám.
lenaluna

Re: Prezident Václav Havel

Příspěvekod jilinka » stř 21. pro 2011 17:29:45

přiznám se, že už mi leze veškerá sláva kolem Havlovy smrti docela krkem.
jo, beru to, že byl důležitou osobností ČR, ale poslední dobou vypadal fakt hrozně a dalo se i předpokládat, že už tu dlouho nebude ... ale je to prostě symbol a jako takový podle mě neumře se svým fyzickým tělem.
A truchlit hromadně před vánocemi? Veškerý program v televizi i na veřejnosti se omezil na to jedno, nedejbože ještě i Havlovy hry, na které se nedá dívat...
Několik let si na něj nikdo z těch truchlících ani nevzpomněl a teď budou všichni dávat velmi na odiv, jak truchlí, nepřipadá vám to trochu přehnané? Můžete mne kamenovat, ale toto je můj názor,tyto projevy stádnosti patří podle mě na jiné servery než třeba sem. Už tak je toho všude až dost. Novináři mají zase o čem psát, připadá mi to trochu jako mrchožroutsví a jen čekám, kdy se začnou prodávat kýčovité upomínkové předměty s Havlovou podobenkou.
Souhlasím docela s blogem http://www.fler.cz/blog/rip-pani-olgo
jilinka

Příspěvekod Sigel » stř 21. pro 2011 22:44:11

Vcelku souhlasím s jilinkou (i s tím blogem), takže už to nemusím moc rozpitvávat, a pokud pana prezidenta Havla někdo bere jako symbol a svůj idol lidství, měl by ho spíš důstojně oslavit, než teatrálně truchlit nad jeho smrtí. Já nejsem nijak zvlášť informovaná o jeho zdravotním stavu, ale jsou lidé, pro které je smrt spíš vysvobozením, protože dál už by jen víc a víc trpěli. Ještě k těm zahraničním firmám budujícím fabriky v ČR - oni to nedělají proto, aby ušetřili svou krajinu devastace (nějaká krajina je jim putna), dělají to kvůli levnější pracovní síle, spousta z nich se časem třebaa odebere do Asie, kde je to ještě levnější...
Pokud se budete na mínusy ve svém životě dívat přes vztyčený prostředníček, budou vypadat jako plusy.
Můj blog: http://sungardenkoralky.blogspot.com/
Pinterest: http://www.pinterest.com/sungardenmk/my-bead-creations/
Sigel
Borkyně měsíce ||||

Úroveň: Věčný student

Příspěvekod gianelle » stř 21. pro 2011 23:50:57

Poslední dva příspěvky ode mně dostávají bod.
Jasně, byla to významná osobnost, symbol změny, svobody a demokracie a tak nějak sympatický "člověčí" politik a nikomu neberu, pokud chce uctít jeho památku a oslavit jeho život, ale hlavně ten mediální cirkus kolem je už trochu ... víc než přehnaný.
gianelle
Admin / Borkyně měsíce II

Úroveň: Dammit, Jim, I'm a beader, not an admin!

Příspěvekod Aishule » čtv 22. pro 2011 7:35:28

Moje řeč, ač uznávám, že pan Havel byla výrazná,slušná osobnost a dokázal nás v zahraničí dobře reprezentovat, ale truchlení na každém rohu už mi leze taky dost krkem. A ty oslavné řeči, jaký byl významný dramatik a že měl zdraví zdevastované z vězení-z jeho děl mám mírně řečeno husí kůži a že hulil celej život jako továrna už je asi taky vedlejší. Všichni si stěžujou, jaká je tu teď situace-no popravdě řečeno, jaksi to rčení že láska a pravda zvítězí nad lží a nenávistí nevyšlo.Asi si lidi, když zvonili klíčema představovali budoucnost krapátko jinak.
Aishule
Stálý člen fóra

Úroveň: lehoulince pokročilý začátečník

Zpět na Pokec