Vánoce

Volný pokec na libovolné téma

Vánoce

Příspěvekod ridaska » úte 08. lis 2011 0:12:06

No řeknu Vám je to děs!! *BUM*
Už to na nás valej ze všech stran TV, obchody..... Začíná mi lézt mráz po zádech, zase budu pořád v práci, zase bude doma binec, opět nestihnu nic upéct. *cry* ALE cukroví objednám, binec trochu zvládnou moji hoši( já potom zavřu oko, abych neviděla co nechaj). *bleee*
Jediný na co musím myslet je co tomu mýmu puberťákovi pod jedli nadělím. Stále doma děláme jako, že chodí "Ježíšek", je to velkej kluk, určitě už ví jak to chodí, ale my se o tom nebavíme. *angel* On dělá, že napíše Ješíškovi, nekazí to. Možná si tím chce trochu prodloužit dětství, možná je to "puberťácký" abych nemusel nic shánět, nebo nedejbože líp se učit a za lepší známky vyfasovat více penízků.
Proto nevím co mu naježit. Zavrhuju dárky typu PC, mobil, MP3. Možná nejsem jediná, máte někdo nějaký nápad?? *idea* Nakopněte mě trochu!! Díky!!!!
ridaska

Re: Vánoce

Příspěvekod setapouch » úte 08. lis 2011 8:55:05

No, s chlapama je to potíž... mám dva vnuky ve věku 12-13, zatím se to vždycky pořešilo knížkama, protože oba ( chválabohu) rádi čtou...takže nějaká encyklopedie, případně pár fantasy knížek přijde vždycky vhod. Nemá nějakého koníčka, že bys ho zásobila třeba součástkama, sportovní výstrojí nebo něčím podobným? Dárkový poukaz na něco, co si sám vybere?
Furt se něco děje...
http://www.vrbabinka.cz
setapouch
Borkyně měsíce |

Úroveň: pokročilý student, dobře míněné rady a kritiky se přijímají

Příspěvekod kiwika » úte 08. lis 2011 11:08:25

No já už mám předvánoční depku. Bohužel máme svátky každoročně smutné..poslední roky stále přicházíme o někoho blízkého a Vánoce nám to akorát připomenou. Takže cukroví koupíme a binec nemá cenu uklízet, mám doma dvouletýho čerta a psa. Pubertální máme dceru z manželovi strany. Zatím vždycky boduje knížka, nebo stavebnice. Společenské hry už jí pustili, přesedlala na počítačové.Letos chce k Vánocům aby se jí rodina složila na notebook, ale jsem taky proti.
kiwika
Borkyně měsíce |

Úroveň: mírně pokročilá a přijímám kritiku a dobré rady!

Příspěvekod ridaska » úte 08. lis 2011 12:41:35

No u nás s koníčkama je to trochu na štíru. Ze sportu by nejradši provozoval ležink, akorát chodí střílet (u toho se převážně leží nebo klečí). Hry také nejlépe počítačové a to zasadně reguluju (PC mám na heslo). Co mě nejvíc žere je, že ten holomek vůbec nechce číst, dát mu knihu tak to ho uráží. Já ho teda urážím velmi pravidelně, ale musím se pak vztekat a nutit ho to přečíst. Moc na výběr tedy nemám. "Nevím co je to za živočišný druh." *wave*
ridaska

Příspěvekod haany » úte 08. lis 2011 14:19:24

No aky zivocisny druh... "Chlap" je to! :? :lol:

Tak mu teda pozri nieco na to strielanie... nejaky vystro, co by sa mu zisiel... Neviem.
haany
Borkyně měsíce |

Úroveň: Postupne sa rozhliadajúci začiatočník.

Příspěvekod regi.m » úte 08. lis 2011 14:31:38

Jilinka mi kdysi poradila tyto stránky http://www.toptoys.cz/hry-a-hracky . Jedná se spíše o hračky, i pro dospělé, zábavné věci, třeba pro kluky detektor lži (píšou, že nepravdivá odpověď = elektrický šok :lol: ? Nebo závodní spermie do vany - píšou, že je to nová forma sexuální výchovy v raném věku *rofl1* . Nebo svítící LED tkaničky do bot... no, prostě blbosti... :D
regi.m

Příspěvekod Vladstraschna » úte 08. lis 2011 14:36:36

My si píšeme ježíškovi pořád. Kupodivu když byli kluci malí, tak se dělala překvápka. Teď je jim oběma hodně před dvacet, a píšeme proto, aby se nenadělovaly blbosti. Copak by mě napadlo, že se můj skoro třicetiletý potomek shlídne v retru a bude si přát tašku Aeroflot???? *rofl1*
Moudrý slon nezkouší napodobovat motýla (Čínské přísloví)
http://www.vladstraschna.webgarden.cz/
Vladstraschna
Borkyně měsíce |

Úroveň: Šití - pokročilá s rezervou, drátování - totéž,cín - začátečník. Kritice a poučení se meze nekladou.

Příspěvekod setapouch » úte 08. lis 2011 16:59:53

ridaska píše:No u nás s koníčkama je to trochu na štíru. Ze sportu by nejradši provozoval ležink, akorát chodí střílet (u toho se převážně leží nebo klečí). Hry také nejlépe počítačové a to zasadně reguluju (PC mám na heslo). Co mě nejvíc žere je, že ten holomek vůbec nechce číst, dát mu knihu tak to ho uráží. Já ho teda urážím velmi pravidelně, ale musím se pak vztekat a nutit ho to přečíst. Moc na výběr tedy nemám. "Nevím co je to za živočišný druh." *wave*

A co mu nadělit takovou tu namluvenou knihu, to může i při tom ležinku a snad u toho neusne :lol: a třeba ho to chytne a začne si číst sám? Kolik "to" (myslím to ubohé týrané dítě ;) ) má let?
Furt se něco děje...
http://www.vrbabinka.cz
setapouch
Borkyně měsíce |

Úroveň: pokročilý student, dobře míněné rady a kritiky se přijímají

Příspěvekod bexiczek » úte 08. lis 2011 18:05:04

No jo vánoce jsou tady, osobně moc vánoce nemám rád (samí stres).

Každopádně k tématu, určitě by takového rošťáka potěšilo nějaké pěkné oblečení (pokud jsi nejste jistá co mu koupit doporučuji poukazku a potom by si sám vybral co by se mu mohlo líbit)
bexiczek

Úroveň: začátečník

Příspěvekod ridaska » úte 08. lis 2011 22:23:39

setapouch píše:
ridaska píše:No u nás s koníčkama je to trochu na štíru. Ze sportu by nejradši provozoval ležink, akorát chodí střílet (u toho se převážně leží nebo klečí). Hry také nejlépe počítačové a to zasadně reguluju (PC mám na heslo). Co mě nejvíc žere je, že ten holomek vůbec nechce číst, dát mu knihu tak to ho uráží. Já ho teda urážím velmi pravidelně, ale musím se pak vztekat a nutit ho to přečíst. Moc na výběr tedy nemám. "Nevím co je to za živočišný druh." *wave*

A co mu nadělit takovou tu namluvenou knihu, to může i při tom ležinku a snad u toho neusne :lol: a třeba ho to chytne a začne si číst sám? Kolik "to" (myslím to ubohé týrané dítě ;) ) má let?

Mluvená kniha je dobrej dárek, knihy mu stahuju a poslouchá rád. Chudáček co ho momentálně děsně pruděj rodiče bude mít 14.
Regi.m díky za tip - budík co utíká dost dobrý....
ridaska

Příspěvekod TRZ04 » úte 08. lis 2011 23:46:18

Jak to sleduju, tak jsem asi jediná, co se na Vánoce vždycky těší. Ty "supermarketový masírovací akce" od září mi taky vadí, ale jinak mám Vánoce moc ráda. S nějakým velkým gruntováním si hlavu nedělám. Když není čas, tak prostě není. Nezblázním se z toho a nemusím mít stromeček ve sterilním bytě. Pečení mě docela baví. Napeču tolik, dokud mě to baví a na co mám čas. A občas se slituju a dopeču druhou dávku toho, co manžel stihl sníst ještě před Vánoci. :D My si s manželem taky píšeme Ježíškovi. U nás je to ale jednoduché...on si napíše o modýlek letadla na postavení a já obvykle o nějakou výrobu (letos asi pryskyřice). Jinak je u nás oblíbená dálniční známka, poklice na kola, kosmetika, kupodivu i oblečení (což kupuju nerada, protože těžko se člověk zavděčí, že?) Uvažovala bych i o nějakým zážitkovým dárku (např. jízda na čtyřkolce terénem, let balonem, seskok padákem a u nás žádaný let proudovým letadlem, což asi nikdy nezaplatím :( )Ještě mě napadá předplatné časopisu.
TRZ04
Stálý člen fóra

Příspěvekod Trdluša » stř 09. lis 2011 19:00:17

Teda Ridasko, jako bys byla na exkurzi u nás doma :-) :-) Taky to máme tak, ležink, gaučing, PC, to je naše hobby. A je mu 11. Takže taky nevím. Jeden tip mám - lego hodinky, ale to je tak pro toho našeho jedenáctiletého dyslektika dysgrafika :? A třeba kolečkové brusle, nebo skate, nebo jestli chodí střílet, tak nějaké oblečení (nevím, jestli je to normální střelba, nebo airsoft)
„Voda je mokrá, nebe modrý a ženský mají tajnosti...”
Trdluša
Stálý člen fóra

Úroveň: začátečník, prosím o kritiku, někdy totální břídil :-)

Příspěvekod ridaska » stř 09. lis 2011 22:36:53

Trdluša píše:Teda Ridasko, jako bys byla na exkurzi u nás doma :-) :-) Taky to máme tak, ležink, gaučing, PC, to je naše hobby. A je mu 11. Takže taky nevím. Jeden tip mám - lego hodinky, ale to je tak pro toho našeho jedenáctiletého dyslektika dysgrafika :? A třeba kolečkové brusle, nebo skate, nebo jestli chodí střílet, tak nějaké oblečení (nevím, jestli je to normální střelba, nebo airsoft)

Střílí normálně.. vzduchovka a laserová vzduchovka, už se těší na příští rok až budou střílet i malorážkou. Zatím mu na to stačí tepláky a tenisky a to i na soutěže. Zbraně má v klubu a jediné co potřebuje ke střelbě je 1.trpělivost, 2. kázeň a 3. dobré oko. S tím prvním a druhým neustále bojuje a to třetí ztrácí kvůli 1.a 2. Ale v družstvu byli vloni mistři republiky to se musím pochlubit to jsme měli radost.
ridaska

Příspěvekod Trdluša » stř 09. lis 2011 22:40:38

:D :D Tos mě pobavila *rofl1* *rofl1* To znám *rofl1* Tak to už jsem svou dárkovou fantazii vyčerpala ;) Ale kdyby mě něco napadlo, dám vědět *wave*
„Voda je mokrá, nebe modrý a ženský mají tajnosti...”
Trdluša
Stálý člen fóra

Úroveň: začátečník, prosím o kritiku, někdy totální břídil :-)

Příspěvekod nikpat » čtv 10. lis 2011 7:32:31

Tak u nás je to asi tak, že: na vánoce negruntuju, v létě jsem malovala celý byt, takže to už jen tak nějak udržuju. Maluju každý rok, páč bydlím v bývalých kasárnách, byty jsou tu šílené, pořád někde teče voda a všechno plesniví, takže mi nic jiného nezbývá, když chci, aby jsme bydleli v čistém a hezkém bytě. Cukroví peču tak max. tři dávky. Syn o to nestojí a já a dcera jsme diabetičky, závislé na inzulínu, takže toho fakt moc nemůžeme. Všechno musíme rozpočítat na výměnné jednotky a podle toho si můžem vzít třeba jedno vosí hnízdo na svačinku, ale z toho se moc nenajíme, takže cukroví u nás opravdu moc nefrčí, spíš to sní návštěvy. Dárky kupuji už od ledna a většinou se pozeptám, co by se komu líbilo, dostanu pár tipů a podle toho se rozhoduji. Mám 15ti-letého synovce a řešíme to porůznu. Někdy chce nějaké oblečení, pak je to kosmetika - nějaké spreje atd..., a nebo praktické věci, které se můžou hodit...ale také tomu předchází domluva. Když bylo mému synovi 15let, tak to byla nová zimní bunda, pak chtěl nový baťoh do školy, kosmetika a jelikož je počítačový blázen (dnes, když mu je 20let, tak se počítačema živí), tak to byly komponenty na počítač, přídavná zařízení, třeba nová myš atd... A co se týče přímo tvého dotazu...to bych třeba řešila tím, že bych se s ním domluvila...co třeba nějakou pěknou teplákovku nebo botasky??? Když tedy chodí střílet...je to těžký s puboškama *rofl1*
www.nikpat.wz.cz
nikpat.rajce.idnes.cz
nikpat

Zpět na Pokec