Pampelišky z vesmíru

Dodržujte prosím Pravidla fóra a následující pokyny:
Sem patří výhradně obrázky vašich vlastních prací daného typu či vytvořených danou technikou. Nepatří sem obecná diskuze o technikách!

Pampelišky z vesmíru

Příspěvekod Fruitensse » pon 15. úno 2010 19:14:05

Náramek
Obrázek
Obrázek

Donut
Obrázek
Obrázek
Fruitensse

Úroveň: Fimo - lektorka, středně pokročílá korálkářka (nikoliv šička)

Re: Pampelišky z vesmíru

Příspěvekod Střípek štěstí » pon 15. úno 2010 19:19:14

Fruit, opět jsi nezklamala a Tvé výtvory jsou naprosto úžasný *thup1* *appl*
To, co lidé nazývají štěstím, je okamžik, kdy přestanou mít strach.
Střípek štěstí
Moderátor

Úroveň: stálý student, pořád je co zlepšovat a učit se

Příspěvekod jilinka » pon 15. úno 2010 19:35:55

donut je prostě dddokonalej, jak to děláte, že vám ta pryskyřice ztvrdne :|
jilinka

Příspěvekod Fruitensse » pon 15. úno 2010 19:47:53

jilinka píše:donut je prostě dddokonalej, jak to děláte, že vám ta pryskyřice ztvrdne :|

děkuji, ani mi nemluv, s pryskyřicí tak měsíc bojuji. Je to značka Pebeo. Můj prnví problém je že mi dost často přeteče, takže nechat zaschnout a zalívat znovu, zbytek odloupat. Nebo že ji tam dám méně a ona se scvrkne a není zalité vše, takže zase znovu zalívat. Pak také na bílém fimu jde vidět že pryskyřice není uplně pruhledná ale jemně našedlá, alespoň ta moje, vůbec mě to nepotěšilo. Taky při mém pokusu mi to spadlo všechno na koberec :D , takže pryskyřice v koberci a fimo od psích chlupů. A vrcholem je, že mi schne dva dny minimálně, a tři až 4 dny aby tvrdá. A to jsem se naučila tam dávat trošku víc tvrdidla než je psáno ( v návodu 1:2), protože poprvé mi nezaschla vůbec, zustala taková gumová. *rofl1* jsem se potřebovala vyzpovídat, snad tě potěší že s ní trable nemáš sama
Fruitensse

Příspěvekod Sigel » pon 15. úno 2010 21:53:01

Fruitensse píše:
jilinka píše:donut je prostě dddokonalej, jak to děláte, že vám ta pryskyřice ztvrdne :|
...A vrcholem je, že mi schne dva dny minimálně, a tři až 4 dny aby tvrdá. A to jsem se naučila tam dávat trošku víc tvrdidla než je psáno ( v návodu 1:2), protože poprvé mi nezaschla vůbec, zustala taková gumová. *rofl1* jsem se potřebovala vyzpovídat, snad tě potěší že s ní trable nemáš sama

Fruit, netvrdne Ti to paradoxně právě kvůli vyššímu množství tvrdidla. Taky to teď řeším, všimla jsem si na krabici, že když to smícháš 1:1, bude to furt měkký. Zeptala jsem se tatínka - inženýra chemie, a ten mi to vysvětlil: tyhle dvousložkový pryskyřice tvrdnou tak, že mají určitý aktivní skupiny molekul. Ty do toho přidáš tvrdidlo a jeho molekuly se pochytaj s těma aktivníma v pryskyřici, tahle akce je přesně rozpočítaná na poměr 1:2, takže když tam toho tvrdidla dáš víc, zbydou tam jeho molekuly, ale ty už se nemaj s čim pochytat a ani "nevyschnou" (protože to neschne fyzikálně, je to chemická reakce), a tak se potulujou v tý pryskyřici a ředěj jí, proto to netvrdne. Další věc: jak už jsem psala, nejedná se o fyzikální schnutí a tvrdnutí (jako je to u pečiva) ale o chemickou reakci, což znamená, že malý množství tvrdne pomaleji, protože když je toho víc, reakční teplo vyvolaný tvrdnutím posílí další reakci, malý množství nevytvoří tolik vlastního tepla, aby se popohnalo, takže víc tvrdidla nedávej a počítej s tím, že kabošon nebo donut jen z pryskyřice půjde rychleji, než Fimo politý tenkou vrstvou.
Pokud se budete na mínusy ve svém životě dívat přes vztyčený prostředníček, budou vypadat jako plusy.
Můj blog: http://sungardenkoralky.blogspot.com/
Pinterest: http://www.pinterest.com/sungardenmk/my-bead-creations/
Sigel
Borkyně měsíce ||||

Úroveň: Věčný student

Příspěvekod Fruitensse » pon 15. úno 2010 22:01:56

Sigel, děkuji, vyzkouším. Od té doby, co tam dávam trošku víc tvrdidla dejme tomu o 1 ml víc na 10 ml celkového množství, se mi to zdálo lepší nevím proč když jsem to dělal dle návodu 1:2 mi to neztvrdlo. Možná jsem nedavala pozor. Vyzkouším to podle toho tak jak říkáš, tedy, mám z toho hrozné nervy, ale furt mi to nedá, v té pryskyřici to vypadá fakt hezky. Hehe ještě jednou děkuji za radu.
Fruitensse

Příspěvekod Sigel » pon 15. úno 2010 22:13:25

Fruitensse píše:Sigel, děkuji, vyzkouším. Od té doby, co tam dávam trošku víc tvrdidla dejme tomu o 1 ml víc na 10 ml celkového množství, se mi to zdálo lepší nevím proč když jsem to dělal dle návodu 1:2 mi to neztvrdlo. Možná jsem nedavala pozor. Vyzkouším to podle toho tak jak říkáš, tedy, mám z toho hrozné nervy, ale furt mi to nedá, v té pryskyřici to vypadá fakt hezky. Hehe ještě jednou děkuji za radu.

Nemáš zač ;) Ať se daří, nevzdávej se, ona se výrobcům taky nemusí každá várka povést, takže se můžeš postavit na hlavu a zpívat tomu ukolíbavku a stejně nic nezmůžeš... Příště to půjde líp!!!
Pokud se budete na mínusy ve svém životě dívat přes vztyčený prostředníček, budou vypadat jako plusy.
Sigel
Borkyně měsíce ||||

Příspěvekod jilinka » pon 15. úno 2010 22:18:52

slyšela jsem, že někdo dává víc tvrdidla, ale poprvé jsem si řekla, že dám raději podle návodu... A skutečně, kabošony celkem ztvrdly (i když našly se výjimky), ale to, co jsem dala na fimo, ani omylem... a to jsem nalila poměrně vysokou vrstvu, zůstalo to ale total tekutý,... tak teda teď nevím, jak příště... :o
jilinka

Příspěvekod Sigel » úte 16. úno 2010 8:31:16

jilinka píše:slyšela jsem, že někdo dává víc tvrdidla, ale poprvé jsem si řekla, že dám raději podle návodu... A skutečně, kabošony celkem ztvrdly (i když našly se výjimky), ale to, co jsem dala na fimo, ani omylem... a to jsem nalila poměrně vysokou vrstvu, zůstalo to ale total tekutý,... tak teda teď nevím, jak příště... :o

Záleží taky na pryskyřici, Pébeo je epoxidová, ale jsou i jiný, dobrý jsou akrylový, ale spousta dalších s tím tvrdnutím dost blbne. Z hlavy nevim, ale zkus mrknout na složení ;)
Sigel
Borkyně měsíce ||||

Příspěvekod waikiki » úte 16. úno 2010 18:43:34

uz je mi blby ti furt paralelne slintat tady i na fleru, jenze... nemuzu jinak *thup1*
waikiki

Příspěvekod Fruitensse » úte 16. úno 2010 23:42:27

waikiki děkuji, těší mě když mě někdo chválí *rofl1* a když dvojnásobně tak ještě víc. hehe. to víš to se mi pak s radostí tvoří další věci. A od tebe mě to těší extra, protože máš také moc pěkné fimo
Fruitensse

Příspěvekod waikiki » stř 17. úno 2010 9:25:43

oooo, pochvala od mistra tesi trojnasob :oops:
mimochodem zes to valentynsky maslicko-srdickvoy delala taky ty jsem zjistila az po napsani slintokomentare *rofl1*
waikiki

Zpět na Soupravy